BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, June 1, 2011

Dalam Dunia Maya Pun Kena Hati-hati...


don't trust him by ~BigboyDenis on deviantART

Blogger menipu blogger.

Blogger tak bayar hutang? Blogger bikin onar pada rumahtangga orang lain? Jangan ingat kat dunia realiti je ade benda macam ni. Blogger pun manusia jugak, dan ada masanya hati tu dikuasai nafsu, akal pulak lebih cetek dari air sungai yang keruh.

Entah, mungkin dia fikir orang tak sangka dia akan buat macam tu. Sebab selama ni dia nampak hebat je, then selalu tulis berdegang-degang tegur salah blogger lain kat dalam blog dia. Bila orang mula percaya, dia pulak hancurkan kepercayaan orang lain.

Kerana dia, mungkin lepas ni semua akan lebih berhati-hati... Kerana dia, mungkin tahap lulus 'percaya' tu akan meningkat lagi tinggi sama macam kadar tarif elektrik yang da meningkat...

Jadi... Jangan main-main dengan kepercayaan, sekali kepercayaan tu rabak, beribu-ribu kali pun sangat rumit untuk dijahit semula walau dengan jarum paling tajam sekalipun!


23 comments:

mynameismy said...

hurm.. entahlah sunah. kena dgr dua2 belah pihak nih.

apepun y berhutang ttp kena byr hutang...wajib tuh

aDisH.sHidA said...

wah panas panas...walau ujan baru je lebat membasahi bumi ini

bersama kak Es said...

blogger juga manusia macam kat luar ni. tetap kena hati2 kan.
sedihnya..mcm2 perangai dan ragam manusia

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

dunia maya ni mcm dunia luar juga ye?byk dusta!

sergeant keroro said...

yup,setuju! huhu

Qaseh dalia adelia said...

betul..bila dah jadi camni..kepercayaan tu akan hilang !

pu3mas said...

alamak.. panas nie..

~Kirin Selama Perak~ said...

hati2 la pasni.
jadikan pengajaran kepada kita.
:D

Miss Ran said...

biarlah mereka selesaikan sesme mereka

kite pon hati2 jugak

Eera Shera said...

tu la akibatnya cepat percaya kan org lain.

fRaMe+LenSeS said...

kepercayaan yang ilang itu, susah nak dapat balik.. moga dijauhkan kita dari hal macam ni boss. takut..

Elmoluya WutWut said...

blogger dan manusia adalah sama so no wonder kalau benda ni boleh jadi,kan? huhu

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

sesuai utk pengajaran kita bersama ==)

~CiK TiNieY~ said...

kepercayaan tu amat besar nilainya..bukan senang nak dpt kepercayaan dan senang kepercayaan nak hilang...

apa pun,kena dgr dua2 belah pihak...huhuhu

FasiHaH SupiaN said...

ok...nak diam....

JIJI YU said...

ekeke..aku nak berhati hati ni.kot2 terhilang teruna aku..

mas saari said...

moga dia akan sedar atas kesilapan itu dan dapat beri penjelasan!

Aretikz said...

weehuu ~ kita tukang amek iktibar.. tp rsanya bnyk lg cara alternatif sbnrnya.. tp tu la.. nak ckp lbih pun..

dah pnjg berjela komen dekat tuan blog yg kena hutang.. hehe..

Kak Aya said...

walau dalam apa situasi sekali pun, tka kira di alam realiti, alam maya atau apa saja, jangan suka mengambil kesempatan ke atas orang lain.

angah said...

relax la akak...didunia ja depa mau..nati di akhirat nati taw la depa 2 cm mana...

Hamba Ilahi said...

teringat plak kisah pengembala kambing dengan serigala.
sekali orang hilang percaya, susahlah..

er, saya datang dari blog IR. best blog ustazah. saya pun dah daftar sebagai penggemar sakura.

tambahan. peraduan promosi blog selama sebulan sedang rancak berlangsung. jangan lepaskan peluang ini!

kiera'sakura said...

kan... sekali kepercayaan tue dh ilang susah nak dapat balik..

Liza @ Adzriel AB said...

apa pun hutang tetap kena bayar, tak perlu berdolak-dalik yg silap-silap boleh mempamerkan kekurangan diri sendiri. ditambah pula sempat pula nak bangga diri, memang buat org lain berfikir "camni rupanya dia".

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.