Wednesday, June 1, 2011

Dalam Dunia Maya Pun Kena Hati-hati...


don't trust him by ~BigboyDenis on deviantART

Blogger menipu blogger.

Blogger tak bayar hutang? Blogger bikin onar pada rumahtangga orang lain? Jangan ingat kat dunia realiti je ade benda macam ni. Blogger pun manusia jugak, dan ada masanya hati tu dikuasai nafsu, akal pulak lebih cetek dari air sungai yang keruh.

Entah, mungkin dia fikir orang tak sangka dia akan buat macam tu. Sebab selama ni dia nampak hebat je, then selalu tulis berdegang-degang tegur salah blogger lain kat dalam blog dia. Bila orang mula percaya, dia pulak hancurkan kepercayaan orang lain.

Kerana dia, mungkin lepas ni semua akan lebih berhati-hati... Kerana dia, mungkin tahap lulus 'percaya' tu akan meningkat lagi tinggi sama macam kadar tarif elektrik yang da meningkat...

Jadi... Jangan main-main dengan kepercayaan, sekali kepercayaan tu rabak, beribu-ribu kali pun sangat rumit untuk dijahit semula walau dengan jarum paling tajam sekalipun!

23 comments:
Write Comments
  1. hurm.. entahlah sunah. kena dgr dua2 belah pihak nih.

    apepun y berhutang ttp kena byr hutang...wajib tuh

    ReplyDelete
  2. wah panas panas...walau ujan baru je lebat membasahi bumi ini

    ReplyDelete
  3. blogger juga manusia macam kat luar ni. tetap kena hati2 kan.
    sedihnya..mcm2 perangai dan ragam manusia

    ReplyDelete
  4. dunia maya ni mcm dunia luar juga ye?byk dusta!

    ReplyDelete
  5. betul..bila dah jadi camni..kepercayaan tu akan hilang !

    ReplyDelete
  6. hati2 la pasni.
    jadikan pengajaran kepada kita.
    :D

    ReplyDelete
  7. biarlah mereka selesaikan sesme mereka

    kite pon hati2 jugak

    ReplyDelete
  8. tu la akibatnya cepat percaya kan org lain.

    ReplyDelete
  9. kepercayaan yang ilang itu, susah nak dapat balik.. moga dijauhkan kita dari hal macam ni boss. takut..

    ReplyDelete
  10. blogger dan manusia adalah sama so no wonder kalau benda ni boleh jadi,kan? huhu

    ReplyDelete
  11. kepercayaan tu amat besar nilainya..bukan senang nak dpt kepercayaan dan senang kepercayaan nak hilang...

    apa pun,kena dgr dua2 belah pihak...huhuhu

    ReplyDelete
  12. ekeke..aku nak berhati hati ni.kot2 terhilang teruna aku..

    ReplyDelete
  13. moga dia akan sedar atas kesilapan itu dan dapat beri penjelasan!

    ReplyDelete
  14. weehuu ~ kita tukang amek iktibar.. tp rsanya bnyk lg cara alternatif sbnrnya.. tp tu la.. nak ckp lbih pun..

    dah pnjg berjela komen dekat tuan blog yg kena hutang.. hehe..

    ReplyDelete
  15. walau dalam apa situasi sekali pun, tka kira di alam realiti, alam maya atau apa saja, jangan suka mengambil kesempatan ke atas orang lain.

    ReplyDelete
  16. relax la akak...didunia ja depa mau..nati di akhirat nati taw la depa 2 cm mana...

    ReplyDelete
  17. teringat plak kisah pengembala kambing dengan serigala.
    sekali orang hilang percaya, susahlah..

    er, saya datang dari blog IR. best blog ustazah. saya pun dah daftar sebagai penggemar sakura.

    tambahan. peraduan promosi blog selama sebulan sedang rancak berlangsung. jangan lepaskan peluang ini!

    ReplyDelete
  18. kan... sekali kepercayaan tue dh ilang susah nak dapat balik..

    ReplyDelete
  19. apa pun hutang tetap kena bayar, tak perlu berdolak-dalik yg silap-silap boleh mempamerkan kekurangan diri sendiri. ditambah pula sempat pula nak bangga diri, memang buat org lain berfikir "camni rupanya dia".

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com