BLOG ENCIK SUAMI

Monday, June 20, 2011

Lepaskan Kaki Ini Pergi...


goodbye darkness. by ~it-i-laf on deviantART

Hitam, kelam.

Rasa takut menjengah.

Menggeletar.

Adakah mampu kaki melangkah keluar dari gelap gelita yang suram? Yang hitam kelam itu terlalu besar! Besar hingga rasa seakan-akan ditelan jauh dalam kegelapan! Suara hati menjerit-jerit, ingin keluar dari sini!

Tetapi kenapa kaki seakan-akan tidak dapat diangkat pergi? Takutkah? Ke mana perginya keyakinan? Keberanian? Kemahuan??? Adakah dibiarkan pergi bersama angin dingin yang membuai hanya seketika?

Tidakkkkkkkkkk! Benci menggunung pada perasaan yang bermain-main! Ke tepi segala bayangan! Biar kaki ini melangkah... Keluar dari kegelapan yang hitam pekat! Berhentilah membantutkan! Usah jadi penghalang!!!

Lepaskan pergi!

Lepaskan!

Lepaskan...

Kerana hati dan jiwa ini masih bernyawa...!

P/S: Rindu membuak-buak pada karya Shahnon Ahmad.


14 comments:

K O R I E said...

mmg suka ambik pic dkt dviant art ek?
sma ah~
pic kt situ smua cntikx2

Nice entri ye kak!

FasiHaH SupiaN said...

bukan mudah untuk keluar daripada kegelapan, tetapi setiap manusia itu pasti cuba berlari mengejar cahaya yang bersinar, bukan hanya terus berdiam dalam kegelapan...

fRaMe+LenSeS said...

nice one boss. hehe.. macam ada kaitan ja ng entry Nadh.. hehe. adakah idea kita bersambung? lalalalala~ :P

sergeant keroro said...

meh sarjan nak suluhkan jalan, guna mata jek XD

al_hakim said...

tak kenal pun penulis tu..wuu

mas saari said...

usaha sehingga berjaya utk keluar, jangan biar kegelapan itu mencengkam kita...

JIJI YU said...

shit kan pnulis shit

Kalamhati said...

igtkan nak gi mana td..huhu

pasti ada 'terang' yang akan menerangi 'gelap' itu..=)

izyan yasmin said...

Ingatkan apa td . haha

NuSaNa NoSa 91 said...

nk keluar dr kegelapan tu perlukan mujahadah yg tinggi.. klu x, akan tersungkur, rasa cam nk give up je.. huhuu~ T_T

::contengan hati::)) said...

kenapa macam sentap ni bace entry yang ni wee ;)

Mutiara Bernilai said...

:)

baru usai membaca partriach minggu lalu,, :)


bapak shahnon dlm kenangan,,

Mutiara Bernilai said...

eh, trlupa plak,,

hu,moga kembara dr zulumat ke cahaya itu berjaya,

moga2 hati bisa pulang dengan sebenar2 hati yg menjadi milikNYA,,

amin,

Iffah Afeefah said...

ermmmm

langkahlah keluar dr situ

rindu spe?

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.