BLOG ENCIK SUAMI

Friday, June 24, 2011

Maya dan Realiti


Berblog menyebabkan saya jumpa begitu banyak kawan di alam maya.

Entah kenapa yang di alam maya ni walaupun belum jumpa, rasa sangat dekat di hati. Mungkin sebab sentiasa berinteraksi dengan mereka setiap hari, baca entri-entri kisah hidup masing-masing dan selalu bertukar-tukar pandangan. Tambah lagi bila ada group-group blogger, semakin banyak interaksi dengan rakan-rakan maya.

Kerana kenal mereka dalam blog dan selalu berinteraksi dengan mereka, menyebabkan mana-mana blogger yang add saya di Facebook lebih mudah saya approve berbanding orang yang menggunakan gambar kartun dengan nama yang tidak pernah saya kenal walaupun ada mutual friends sampai beratus-ratus.

Namun, tidak dilupakan sahabat-sahabat di dunia realiti yang kenal rapat dengan diri ni, warga Irdina terutamanya... Ada di antara mereka juga adalah blogger, maka dunia realiti dah bercampur dengan dunia maya eh? Dannnn...ada juga rakan blogger di dunia maya telah saya jumpa di dunia realiti... Ni nak sebut ape pulak? Hehehehe...

Pak Cik Mat kata, sebut dua-dua. Sahabat maya realiti. Erk!


25 comments:

Mat Gebu said...

Betul tu....bila jumpa secara nyata, nak berbual pun rasa selesa..kecuali "Ben Ashaari" yang tu mulut ada berlian...sori Ben...

Iffah Afeefah said...

tema hari ni sahabat ye

ermmm

segan bile jmpe

kadg maya lebih baik dr reality

niena shopping2u said...

persahabatan tu leh diteruskan di luar kn?

waRDah a.k.a QiQi said...

btul2.... ^___^

Salim Harmanain said...

sy kenal kak sunah di dunia maya je hehe :)

Pojiekyra said...

sokong kak sunah :)

YAYA AZURA said...

segan nk jumpa di alam realiti^^

sergeant keroro said...

yeay, sahabat maya realiti XD

NURUL NADIAH MAMAT said...

nad suka entry nie....hii...

blogger lagi close nad rasakan...

risa said...

akak dah lama jatuh chenta ngan kamu dik!!!!

NadiRah said...

nad pon shabat maya realiti kan??heheheh

izyan yasmin said...

ohhoo . sokong :)

fRaMe+LenSeS said...

mungkin sebab frekuensi otak sama kot boss. maklumlah, blogger kan punya minat sama dengan kita, sebab itu kita selesa dengan mereka. tapi kalau dah pemalu macam Nadh ni, ng sapa pn camtu la.. hihii. ;)

K O R I E said...

Teringin nak jumpa akak dlm realiti~

ariana's said...

Salam ziarah..suka jika dapat berkawan secara ikhlas, samada maya atau realiti..:)

mas saari said...

teringin nak jumpa sunah...
jiran sunah tu dah 2 kali akak jumpa...heheehehehe

Atiqah Sa'ahiry said...

lebih baik maaya..xkenal..tetapi rasa macam raapt sahaja..n macm kawan realiti..walaupun xkenal rupa paras...pada kita lebih baik..haha..my ideas..

JIJI YU said...

itteewww le tuu..

ShashaCatering said...

Saya belum ada kawan maya realiti ni. Harap2 cepat dapat kawan maya realiti saya ;)

bersama kak Es said...

kak es kategori apa ek ~

::contengan hati::)) said...

yup2 betol lagi seronok ;)

nak jugak jumoa kawan2 alam maya ni kan ;)

cik pulau said...

blom pernah jumpa kembar...
T_T

ble boleh jumpa??Uhukkk

Mutiara Bernilai said...

haha,
a|0ng maya rea|iti!
h0yeh!

FasiHaH SupiaN said...

along dan angah yang masih maya lagi........hurmm bile nak realitinyeee??huhu

logorithm said...

I rasa I ada lebih ramai sahabat maya daripada sahabat realiti. Hehe...

Entri 18PG:  Girl Housemates from Hell!

Entri 18SX:  Logorithm's Wordless Wednesday #3

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.