Friday, June 24, 2011

Maya dan Realiti


Berblog menyebabkan saya jumpa begitu banyak kawan di alam maya.

Entah kenapa yang di alam maya ni walaupun belum jumpa, rasa sangat dekat di hati. Mungkin sebab sentiasa berinteraksi dengan mereka setiap hari, baca entri-entri kisah hidup masing-masing dan selalu bertukar-tukar pandangan. Tambah lagi bila ada group-group blogger, semakin banyak interaksi dengan rakan-rakan maya.

Kerana kenal mereka dalam blog dan selalu berinteraksi dengan mereka, menyebabkan mana-mana blogger yang add saya di Facebook lebih mudah saya approve berbanding orang yang menggunakan gambar kartun dengan nama yang tidak pernah saya kenal walaupun ada mutual friends sampai beratus-ratus.

Namun, tidak dilupakan sahabat-sahabat di dunia realiti yang kenal rapat dengan diri ni, warga Irdina terutamanya... Ada di antara mereka juga adalah blogger, maka dunia realiti dah bercampur dengan dunia maya eh? Dannnn...ada juga rakan blogger di dunia maya telah saya jumpa di dunia realiti... Ni nak sebut ape pulak? Hehehehe...

Pak Cik Mat kata, sebut dua-dua. Sahabat maya realiti. Erk!

25 comments:
Write Comments
  1. Betul tu....bila jumpa secara nyata, nak berbual pun rasa selesa..kecuali "Ben Ashaari" yang tu mulut ada berlian...sori Ben...

    ReplyDelete
  2. tema hari ni sahabat ye

    ermmm

    segan bile jmpe

    kadg maya lebih baik dr reality

    ReplyDelete
  3. persahabatan tu leh diteruskan di luar kn?

    ReplyDelete
  4. sy kenal kak sunah di dunia maya je hehe :)

    ReplyDelete
  5. segan nk jumpa di alam realiti^^

    ReplyDelete
  6. nad suka entry nie....hii...

    blogger lagi close nad rasakan...

    ReplyDelete
  7. akak dah lama jatuh chenta ngan kamu dik!!!!

    ReplyDelete
  8. nad pon shabat maya realiti kan??heheheh

    ReplyDelete
  9. mungkin sebab frekuensi otak sama kot boss. maklumlah, blogger kan punya minat sama dengan kita, sebab itu kita selesa dengan mereka. tapi kalau dah pemalu macam Nadh ni, ng sapa pn camtu la.. hihii. ;)

    ReplyDelete
  10. Teringin nak jumpa akak dlm realiti~

    ReplyDelete
  11. Salam ziarah..suka jika dapat berkawan secara ikhlas, samada maya atau realiti..:)

    ReplyDelete
  12. teringin nak jumpa sunah...
    jiran sunah tu dah 2 kali akak jumpa...heheehehehe

    ReplyDelete
  13. lebih baik maaya..xkenal..tetapi rasa macam raapt sahaja..n macm kawan realiti..walaupun xkenal rupa paras...pada kita lebih baik..haha..my ideas..

    ReplyDelete
  14. Saya belum ada kawan maya realiti ni. Harap2 cepat dapat kawan maya realiti saya ;)

    ReplyDelete
  15. yup2 betol lagi seronok ;)

    nak jugak jumoa kawan2 alam maya ni kan ;)

    ReplyDelete
  16. blom pernah jumpa kembar...
    T_T

    ble boleh jumpa??Uhukkk

    ReplyDelete
  17. along dan angah yang masih maya lagi........hurmm bile nak realitinyeee??huhu

    ReplyDelete
  18. I rasa I ada lebih ramai sahabat maya daripada sahabat realiti. Hehe...

    Entri 18PG:  Girl Housemates from Hell!

    Entri 18SX:  Logorithm's Wordless Wednesday #3

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com