BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, June 11, 2011

Nak Cari Jodoh?


Baitul Muslim - gambar dari FB dia

Tadi Iffah ada sebut pasal website cari jodoh. Erk!

Kamu-kamu pernah dengar tak tentang ni?

Ouh, gelak eks~ Uiks, jangan tak percaya. Memang ada website yang buat khidmat mencari jodoh untuk kamu-kamu yang nak cari bakal suami atau isteri. Cumanya kena tengok juga, website tu boleh percaya atau tak. Bimbang nanti akan ada penyelewengan kuasa berlaku, eh bukan! Bimbang nanti berlaku kes-kes penipuan macam tuuu. Kamu bagi kriteria lain, depa cari yang lain. Tak pun, kamu bagi kriteria macam tu macam ni, sama dah dengan isi dalam borang calon tu, tapi bila jumpa, eiks! Lainnyaaaaaa~ Da kena tipu. Huhuhu...

Sebenarnya, ada je website-website yang boleh dipercayai kat Malaysia ni. Banyak je... Tapi saya nak promote satu je website ni, yang saya tahu dah banyak membantu pasangan untuk mendirikan baitul muslim. Dan saya sendiri pernah jumpa gak pasangan yang disatukan dengan bantuan mereka. Mereka yang di dalam gambar di atas, sudah punya dua orang anak... Alhamdulillah...

Website ni juga ada blog khas untuk berkongsi tentang baitul muslim. Kalo baca, boleh tambah ilmu tentang perkahwinan dari situ. Ummi Mona kata, baca blog ni, tak payah gi kursus kahwin pun takpe. Ahaks!  Guro saje tu, nak tunjuk betapa banyak ilmu kamu-kamu boleh dapat dari situ. Kursus kahwin tetap kene gi jugak! Hahaha~

Okeh... Sila-sila jenguk...

Website --> http://halaqah.net


19 comments:

APi said...

boleh try cari jodoh kat sini ni.. ^^

::blog anak jawer:: said...

eh...ade ke web cri jodoh ni..bru tau la...boleh try ni..hehehe

solomolo said...

Akak jadi agen ke ???

Salim Harmanain said...

sy ni single lg..hehe boleh try ni.. :p

sergeant keroro said...

ni ke yang kak sunah cakap nak tolong cari jodoh? hehe XD

mas saari said...

thanks for sharing..

Sunah Mohammad said...

@solomolo

ahaha~ akak bukan! akak tolong promote je.. :)

fRaMe+LenSeS said...

terbaek boss. ai like.. hihihi..:)

mama comel said...

thx for the info kak...boleh belajar lagi pasal rumah tangga...:)

Miss Ran said...

makcik sunah

ni pakcik jiji nye idea la

bukan i..kang mara die=P

RedVixen said...

hhehehe... semua pakat dok carik jodoh skang ni :)

syaimz said...

siapakah jodoh saya??

Eera Shera said...

thx for the sharing kak sunah <3

efa nur said...

waaaahh...nak cari jodoh..!!
thanx 4 sharing kak, tak sabar efa nk cari jodoh nie..kihkihkih :D

Jom Terjah Sini :)

sesegar said...

waww..macam2.bagus jugk info kak sakura ni.hihhi

JIJI YU said...

ekeke..rase macam pernah tau je..

Mawar Berduri said...

okay.. saya try skrg..

NURUL NADIAH MAMAT said...

Sunah bila nak kahwin?hihi...just kidding...

Cik Kamoo said...

cari jodoh heeeeeeee....menarik nie....tp malew ler

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.