BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, June 21, 2011

Rasaku Yang Terpendam...


Puisi Dalam Cinta Ini

Terima kasih Penulis Senja untuk entri NI.
Sangat terharu sampai rasa nak nanges-nanges sudah! T_T

 Khas untuk PS...

dalam remang senja yang kian berlabuh
ada satu rasa yang terpendam
rasa yang terbit dari perdu jiwa
yang selama ini dibiarkan sepi...

dalam cahaya mentari yang kian samar
rasa itu aku gumpalkan
aku lipatkan dalam hamparan angin
agar dibawa pergi kepadamu...

"wahai penulis di waktu senja
aku ingin kau terus menukilkan kisah
usah biarkan jemarimu terhenti
biarkan penamu terus berlagu
kerana aku adalah pencinta
yang selalu merindui bait-bait indah darimu..."

di sebalik gumpalan angin
yang terus bertiup lembut
itulah rasaku
yang selama ini terpendam


25 comments:

waN Mohd Salim said...

pena ku akan terus menumpahkan tintanya pada ketika - ketikanya ...
dan tinta pena ini hannya untuk mu

love you .. hihihi

thnks akak sunnah

risa said...

aiyohhhhhh...ai yg mude ni pon baca dap dip dap dip...besttt
terbaek wokkkk:)

gedek! said...

jangan nangis...

gi ambik tisu

buang hingos mu!

sergeant keroro said...

wow!

kak sunah pon boleh challenge PS, hee <3

Nur anisa =)) said...

=)) wah betnye dapat puisi dri ps..

Ujang9897 said...

mak ai....


gua kalau tulis puisi menangis heliza..

itu pasal mls..hee

saiazuan said...

:)

sherry said...

syahdu.

RedVixen said...

wahwahwah! dasat jugak... bakat terpendam ye? :D

fRaMe+LenSeS said...

waahhh.. sempoi2..

AI said...

- terbaek!

Nazzue said...

perggghhhh...tersentuh...

Lepak sambil bersantai di NazZue.com
Entri terkini: Siti Nurhaliza Bertemu Peminat

'CikMimiEy' said...

waduuhh , syahdu jugak nih puisi ini.....

hihi ..

xleh nanges , sbb tisu da abes !! haha ;)

JIJI YU said...

syahdu ptg2 cenggini..pekena kopi pon ok gak ni..

niena shopping2u said...

pergh..ayat power root btl la.. hehehe,xpndai nk berpuitis :) tpi suka bca puisi org

アヌム ちゃん said...

diri ini tak reti berpuisi bagai..huhu

[sutera kasih] said...

bestnya ada bakat menulis puisi..

Sembang Kemas said...

uiyo,skandal dengan PS?ek tak baik fitnah.

maaf maaf!

FasiHaH SupiaN said...

awak sungguh puitis......

zuwaidah said...

sgt bermakna dan mendalam

Iffah Afeefah said...

ermmm syahdunye

buat dri makin lapa

huhu

Подтверждаю said...

as salam..
ha.kebetulan baca entri wan.
wah! suka puisi ni. simple dan membawa makna yang pelbagai secara zahirnya.

ps pun taip love you. ;)
ps dah sampai seru tu. sunah pula bagaimana? jika ada jodoh antara kalian, ameen..
jangan segan2 hantar kad jemputan walimatulurus pada pakcik

=)

ghab van hal said...

ada bakat seni juga ye cik sunah nie..btw, saye pon suke bace puisi ps tu..cume takde bakat nak tulis puisi macam die mahupun cik sunah..

Fiqas said...

syahdu la pulak sunah... menyentuh jiwa... dalam maknanya itu..:-)

cik pulau said...

wewiitt..
cayalahh..
dua2 hebat...^^,

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.