Monday, June 6, 2011

Sunah Sakura Pembuli???


Ape dia???

Biar betul? Tak percayalahhhh~~~

Erkkk! Errr... Ekceli betul kot. Nakal sungguh dulu-dulu. Siyes! Macam dalam entri Katek ni. Teringat zaman pembulian blogger dulu-dulu bila baca entri Katek tu. Hahaha~ Meh nak kongsi blogger yang kena buli paling kawwww masa aktif kat group Sahabat Blogger dulu~

Mangsa buli 1: Nasri Zakwan

Siapa dia? Tak ramai yang kenal kot. Sebab dulu je dia aktif, sekarang dah bizi bekerja. Masa tu, dia baru je masuk Sahabat Blogger (SB). Dia tak tau macam mana nak komen. Tambahan pulak masa tu masa Mark memblock orang-orang yang kuat mengomen (dikira spammer). Jadi, kitorang ingat dia da kena block. Rupanya dia baru belajar nak bergroup. Hehehe... Awal-awal dulu memang ramai yang tak tau camne nak post dan komen kat group. Kan baru lagi masa tuuu... Then, kitorang pun ajar la, just tekan 'Enter'. Haa...dah lepas dah. Tapiiii...dia nak yang lagi advance lah pulakkk... Bila nampak saya boleh buat new line kat komen, dia pun nak jugak!!! Hahaha~

Masa tu, memang tak ramai yang tau cane nak buat new line... Sebab bila kita tekan enter je konon-konon nak new line, terus terkomen kan??? Hehehe... Saya pun jumpa secara tak sengaja cara tu. Habis dia kena buli sebab nak dapatkan cara tu, sampai ugut nak leave group. Erkkk! Saya pulak siap buat entri tutorial untuk enter new line kat komen SB. Hahaha~ Ouhhh, kejamnya dulu... T_T Tapi, lepas tu dia jugak jadi anak murid saya... Sampai sekarang... Walaupun dia da tak aktif dah berblog, ade lagi feed dia kat sidebar tu. ^_^

Mangsa buli 1: Resakse Berjanggut

Keh keh keh~ macam mana boleh masuk ngan resakse ni? Masa tu dia baru kuar wad dari operation kaki kiri dia. Tak pernah add dia, sebab segan. Dia cam popular je dalam group SB tu. Ade geng dia sendiri. Hehehe... Sampai lah satu hari tu dia tegur. Buat-buat merajuk sebab tak tag dia. Erkkk! Cane nak tag kalau tak friend lagi kannn. Maka, tiba-tiba ada friend request dari dia. Saya siap printscreen, lepas tu post kat wall SB tu, TAG dia buat kali pertama dengan ayat "wehhh, dak Kyerull L Fresco ni add hanya kerana nak tag je..." Hambekkkk! Kan da kantoi! Hahaha~

Tak cukup dengan tu, Katek pulak ajak bekerjasama dengan dia, dengan misi membuli resakse berjanggut! Wahhhhhhhhh~ Best betul idea tu~ Sebab da lama benti membuli sejak mangsa buli yang pertama dulu (da kene sound maaa, mesti la benti...) So, tiap kali nampak kelibat resakse berjanggut kat SB, tiap kali tu lah dia tak senang duduk kat situ. Pasai pa? Sebab saya, Katek, dan Ina takkan biarkan dia duduk dengan senang-lenang. Kasi panasssss. Hahaha~ Siap buat entri dia datang mengorat okehhh~ Sampai ada orang yang jeles kat dia. Erkkkk! So yang ni pun makin lama makin slow... Huk huk~

So sweet lah bila ingat semua tu. Rindu? Ya! Sungguh! Bukan rindu nak membuli, tapi rindu dengan persahabatan yang terbina dulu. Sangat-sangattttt... Sebab sekarang dah lain... Okeh, rasa nak nangis dah. Stop kat sini.

Rileks arr wehhhh, pembuli mana boleh tacing lebih! Sape takot kena buli, sila undi SINI dengan SINI ye!

15 comments:
Write Comments
  1. nasib baik kak sunah tak buli saya,hehe XD

    ReplyDelete
  2. huwaaaaaaaaaaa.....rindu nak buli lagi!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. saya pon rasa nak nangis baca entry ni.. ukhwah fillah abadan abada :)

    ReplyDelete
  4. nasib baik tak termasuk senarai mangsa sunah

    ReplyDelete
  5. waah x sangka sunah ni pembuli
    amboi siap bwk geng
    sonoknyaaa..hehe

    eh tb2 nak tny.cmne ek komen dlm new line.hehe

    ReplyDelete
  6. huwaaaaaa rindu kan buli2 cam dulu...sbb buli2 tula kita jadik rapat..=)sebut pasal resakse.. tadi baru jumpa resakse..hihihihi

    ReplyDelete
  7. tudya la kak kami nie kaki buli la...wuaaaa xmo buli kami...heheh

    ReplyDelete
  8. ada gak main buli2 kat blog...nasib tak perbah kena buli ...

    ReplyDelete
  9. siap buli membuli lagi tu...
    tapi itulah keseronokan berblog kan?

    ReplyDelete
  10. mak aih... kena repot ni... hahahahaha

    ReplyDelete
  11. uiiii..sunah xnak buli akak ke??kehkehkeh

    ReplyDelete
  12. haha..
    my igt mase sunah buli resakse tu je.
    kecoh kat fb SB kan kan hehe

    ReplyDelete
  13. haha ade n3 tutorial nak wat new line..eheh dasat..

    ReplyDelete
  14. Sis..ada ker muka pembuli mcm sis? HAHA :D

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com