Tuesday, June 14, 2011

Tips: Kenapa Floating Widget Tu Tak Best?


Tau tak floating widget ni macam mana?

Yang macam tu tuuuu... Macam iklan nuffnang yang jenis float kat tepi, yang sentiasa ada walopun kita scroll ke atas ke bawah.

Macam jugak widget kat bawah niiii....


Nampak Upin tu? Nampak burung tu?

Kat mana dia duduk?

Atas kotak follower... Nasib bek boleh klik lagi button 'Ikut' tu. Huhuhu... Kasihanilah pembaca-pembaca yang guna netbook yang berskrin kecik. Bila ada begitu banyak floating widget dalam blog kamu, bukan setakat kotak follower dan shoutbox tu, malah entri kamu juga mungkin terlindung dari sudut pandang yang selesa. Sampai terjenguk-jenguk nak baca post yang tertutup oleh floating widget ni. Berat pun ye jugak...

Maka, sebab tu lah floating widget tu tak best... Hehehe... Jadi, boleh lah remove floating widget ni atau ubah ke sidebar sahaja... Masih cantik blog kamu... Orang lain pun suke datang lagi lepas ni... :)

13 comments:
Write Comments
  1. sokong

    ia terlalu annoying

    mujur tak rajin folo org

    ReplyDelete
  2. setuju kak sunah.memang agak mengganggu la.kdg2 tertekan widget tu.ada tu sampai nak komen pun susah.pi kat komen, gmbr yang keluar.

    ReplyDelete
  3. ada sesetengah blog yang pasang widget yang jenis macam tu (yang sentiasa ada walopun kita scroll ke atas ke bawah) sampai menghalang pembaca nak baca entri

    ReplyDelete
  4. betul..n stuju sgt..bw jd tak best bile ad yg mcm tu..

    ReplyDelete
  5. betul2.. dulu aku pernah letak iklan floating.. pastu ada org tegur.. aku degil lagi.. pastu aku cuba sendiri pinjam laptop kwn aku yang kecik.. baru aku tau perasaan orang yg tegur tu.. terus aku buang widget floating.. :)

    ReplyDelete
  6. yup..widget float tu mrimaskan blog je. klu yg lptop skreen kcik mcm sy ni susah skit. huhu

    ReplyDelete
  7. Qaseh..tuka cepat..hahaha

    ops lupa dia dah tuka..=)



    *mesti ada org baca ckp dlm hati sibuk jer..=0

    ReplyDelete
  8. dulu kak es pun suke widget ni... cute jee...
    pastu sekali bila gi blog org mcm rimas la pulak. Terus balikke blog sniri dan REMOVE ... nyemak ! hehe

    ReplyDelete
  9. betul kak sunah, setuju!!

    *pssst, nak amik itik merayau balik*

    hehe :P

    ReplyDelete
  10. ekeke..kena baca ayat kursi nak kasi ilang widget tu

    ReplyDelete
  11. betol.. teringat kes dolu2..
    yang floating shoutbox tu..
    hahha..
    naseb baek sume dah settle..
    haihh...

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com