BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, June 14, 2011

Tips: Kenapa Floating Widget Tu Tak Best?


Tau tak floating widget ni macam mana?

Yang macam tu tuuuu... Macam iklan nuffnang yang jenis float kat tepi, yang sentiasa ada walopun kita scroll ke atas ke bawah.

Macam jugak widget kat bawah niiii....


Nampak Upin tu? Nampak burung tu?

Kat mana dia duduk?

Atas kotak follower... Nasib bek boleh klik lagi button 'Ikut' tu. Huhuhu... Kasihanilah pembaca-pembaca yang guna netbook yang berskrin kecik. Bila ada begitu banyak floating widget dalam blog kamu, bukan setakat kotak follower dan shoutbox tu, malah entri kamu juga mungkin terlindung dari sudut pandang yang selesa. Sampai terjenguk-jenguk nak baca post yang tertutup oleh floating widget ni. Berat pun ye jugak...

Maka, sebab tu lah floating widget tu tak best... Hehehe... Jadi, boleh lah remove floating widget ni atau ubah ke sidebar sahaja... Masih cantik blog kamu... Orang lain pun suke datang lagi lepas ni... :)


13 comments:

Miss Ran said...

sokong

ia terlalu annoying

mujur tak rajin folo org

Eera Shera said...

setuju kak sunah.memang agak mengganggu la.kdg2 tertekan widget tu.ada tu sampai nak komen pun susah.pi kat komen, gmbr yang keluar.

Faris Adli said...

ada sesetengah blog yang pasang widget yang jenis macam tu (yang sentiasa ada walopun kita scroll ke atas ke bawah) sampai menghalang pembaca nak baca entri

FasiHaH SupiaN said...

yess tak suka jugaaaaaaa

::blog anak jawer:: said...

betul..n stuju sgt..bw jd tak best bile ad yg mcm tu..

Umar Faruq said...

betul2.. dulu aku pernah letak iklan floating.. pastu ada org tegur.. aku degil lagi.. pastu aku cuba sendiri pinjam laptop kwn aku yang kecik.. baru aku tau perasaan orang yg tegur tu.. terus aku buang widget floating.. :)

Luq At Your Words™ said...

yup..widget float tu mrimaskan blog je. klu yg lptop skreen kcik mcm sy ni susah skit. huhu

NadiRah said...

betol!!!

Ujang9897 said...

Qaseh..tuka cepat..hahaha

ops lupa dia dah tuka..=)



*mesti ada org baca ckp dlm hati sibuk jer..=0

bersama kak Es said...

dulu kak es pun suke widget ni... cute jee...
pastu sekali bila gi blog org mcm rimas la pulak. Terus balikke blog sniri dan REMOVE ... nyemak ! hehe

sergeant keroro said...

betul kak sunah, setuju!!

*pssst, nak amik itik merayau balik*

hehe :P

JIJI YU said...

ekeke..kena baca ayat kursi nak kasi ilang widget tu

cik pulau said...

betol.. teringat kes dolu2..
yang floating shoutbox tu..
hahha..
naseb baek sume dah settle..
haihh...

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.