Bukan Saya Tak Nak Kahwin...

August 04, 2011



Baca respon kepada komen Orang Takde Nama ni kat SANA.

You Might Also Like

22 Comments

  1. entry kolaborasi ya.ehehe

    hmmm...puasa2 pun ada anon..

    ReplyDelete
  2. siapa cakap sunah x nak kahwin
    da nama pun sunah
    tak kan sunnah nabi yg paling best ni dia x nak buat.hmmmm

    ReplyDelete
  3. care anon tu ckp mcm perkare kahwin ni sesuatu yang simple .

    ReplyDelete
  4. berantai2....jauh nak dpt sumber 1st..huhuhu

    ReplyDelete
  5. erk yu kate nk letak gambo

    adoiyai malu pulak gni haha

    ReplyDelete
  6. cakap angkat bibir atas bawah senang la..jodoh pertemuan semue di tangan tuhan..apela si anongkolongkonkonkon ni -.-"

    ReplyDelete
  7. betul tue.. nikah dapat mengelakkan benda2 haram dan benda x baik daripada berlaku.. so apa lagi sunah,.. cepat aa..a akak nak tengok gambar kawen sunah...

    ReplyDelete
  8. mmm~~
    plek la dgn si anon ni..
    ape die igt kawin tu macam goreng pisang ke?
    ish3..xphm ler..

    ReplyDelete
  9. dah kena kawin ni, ehem ehem :p

    p/s : tak patut, ish2

    ReplyDelete
  10. kawen jela kak sunah..heheh...
    syarat2 semua dah cukop..
    insyaALLAH dipermudahkan..

    ReplyDelete
  11. suh lah anon baca entry ni ... baca sampai abes ye anon.. kang ku tampo kang ekk..

    http://www.qasehdalia.com/2011/03/bila-qaseh-berada-di-alam-perkahwinan.html

    p/s : jgn layan anon cik sunah syg

    ReplyDelete
  12. akak sayeee..pat kawenn!

    weee~ anon ni sajela kak..
    hehee..yg penting niat kan kak!

    ReplyDelete
  13. kalau dah smpai jodoh, dah jumpa, kawin je lah....

    ReplyDelete
  14. aku baca yang anon tu tulis..ade jugak betolnya..

    ReplyDelete
  15. bagi aku org buang anak luar nikah bukan masalah takde budget..ok..betul maybe diorg takde budget nak kawin..tapi masalah buang anak luar nikah adalah sbb persepsi masyarakat..

    kat luar negara takde anak luar nikah kena buang merata..so far aku tak pernah dengar la..sbb masyarakat kita suka hina anak luar nikah ni..lagi2 org melayu.. kat malaysia pun susah nak jumpa bangsa lain buang anak..huhu..

    ReplyDelete
  16. dia nak terangkan dengan betul tapi mungkin penggunaan bahasa dia buat nampak macam kasar..

    yang penting niat kita.. dan tanggungjawab selepas berumahtangga tu.. sejauh mana kita boleh layarinya..

    ReplyDelete
  17. uishhh ganasnye rayat dan teguran dier

    ReplyDelete
  18. errkk..
    nak kena terjah lagi satu dulu.

    ReplyDelete
  19. apa y anon tu cakap ada betulnya...cuma bahasa dia kasar sikit.mmg kawin itu bukan satu y mudah. tapi Islam itu kan mudah.y buat susah tu adat kita.anon mmg takde sebut pasal tggjawab sebab nikah kawin tu mmg dh dtg skali satu pakej dgn tggjwb.jika niatnya kerana Allah, tggjwb tu pasti ada. ish...mcm nak kena buat satu entri je pasal benda ni...bukan nak tunjuk aku bagus...tp nak share y si anon ni cakap mmg ada betolnya...hehe.tp jiwa tgh kacau skrg ni...korg pandanglah apa y anon tu ckp dr sudut positif...wallahualam...

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com