BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, August 4, 2011

Bukan Saya Tak Nak Kahwin...



Baca respon kepada komen Orang Takde Nama ni kat SANA.


22 comments:

Suhaili Sarif said...

entry kolaborasi ya.ehehe

hmmm...puasa2 pun ada anon..

Suhaili Sarif said...

siapa cakap sunah x nak kahwin
da nama pun sunah
tak kan sunnah nabi yg paling best ni dia x nak buat.hmmmm

cik hijau purple VS nur faie said...

care anon tu ckp mcm perkare kahwin ni sesuatu yang simple .

NadiRah said...

berantai2....jauh nak dpt sumber 1st..huhuhu

Iffah Afeefah said...

erk yu kate nk letak gambo

adoiyai malu pulak gni haha

Cinderella said...

cakap angkat bibir atas bawah senang la..jodoh pertemuan semue di tangan tuhan..apela si anongkolongkonkonkon ni -.-"

aimaniman said...

betul tue.. nikah dapat mengelakkan benda2 haram dan benda x baik daripada berlaku.. so apa lagi sunah,.. cepat aa..a akak nak tengok gambar kawen sunah...

miErah halim said...

mmm~~
plek la dgn si anon ni..
ape die igt kawin tu macam goreng pisang ke?
ish3..xphm ler..

sergeant keroro said...

dah kena kawin ni, ehem ehem :p

p/s : tak patut, ish2

Nordin said...

Nak kawinnnnnnnn

senyumSOYA said...

kawen jela kak sunah..heheh...
syarat2 semua dah cukop..
insyaALLAH dipermudahkan..

Qaseh dalia adelia said...

suh lah anon baca entry ni ... baca sampai abes ye anon.. kang ku tampo kang ekk..

http://www.qasehdalia.com/2011/03/bila-qaseh-berada-di-alam-perkahwinan.html

p/s : jgn layan anon cik sunah syg

aimie amalina said...

akak sayeee..pat kawenn!

weee~ anon ni sajela kak..
hehee..yg penting niat kan kak!

mynameismy said...

lagi2 anon..-.-'

FasiHaH SupiaN said...

kalau dah smpai jodoh, dah jumpa, kawin je lah....

JIJI YU said...

aku baca yang anon tu tulis..ade jugak betolnya..

Solihahazahar said...

gile betul anon tuuu

Rai said...

bagi aku org buang anak luar nikah bukan masalah takde budget..ok..betul maybe diorg takde budget nak kawin..tapi masalah buang anak luar nikah adalah sbb persepsi masyarakat..

kat luar negara takde anak luar nikah kena buang merata..so far aku tak pernah dengar la..sbb masyarakat kita suka hina anak luar nikah ni..lagi2 org melayu.. kat malaysia pun susah nak jumpa bangsa lain buang anak..huhu..

aizamia3 said...

dia nak terangkan dengan betul tapi mungkin penggunaan bahasa dia buat nampak macam kasar..

yang penting niat kita.. dan tanggungjawab selepas berumahtangga tu.. sejauh mana kita boleh layarinya..

Isteri Encek Bard said...

uishhh ganasnye rayat dan teguran dier

cik pulau said...

errkk..
nak kena terjah lagi satu dulu.

tamlegend said...

apa y anon tu cakap ada betulnya...cuma bahasa dia kasar sikit.mmg kawin itu bukan satu y mudah. tapi Islam itu kan mudah.y buat susah tu adat kita.anon mmg takde sebut pasal tggjawab sebab nikah kawin tu mmg dh dtg skali satu pakej dgn tggjwb.jika niatnya kerana Allah, tggjwb tu pasti ada. ish...mcm nak kena buat satu entri je pasal benda ni...bukan nak tunjuk aku bagus...tp nak share y si anon ni cakap mmg ada betolnya...hehe.tp jiwa tgh kacau skrg ni...korg pandanglah apa y anon tu ckp dr sudut positif...wallahualam...

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.