BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, August 6, 2011

Dia Yang Memanggil Saya Sakura...


Cherry Blossom Dreams by ~KJCB1996 on deviantART

Dia yang panggil saya Sakura tadi...

Tak ramai yang kenal mungkin. Di kalangan sahabat-sahabat UTM, mungkin ada yang kenal. Di kalangan para penyair dan penulis puisi, mungkin lebih mengenali dia. Bila salah seorang junior yang join bengkel tadi bertanya, pernah ke saya berkomunikasi dengan dia sebelum ni, saya jawab pernah sekali dua dulu je.

Melalui Facebook. Itu pun lebih kepada kata-kata aluan selepas proses menambah rakan-rakan di Facebook. Kata-kata aluan dari dia yang bagi saya sangat-sangat menambat hati. Entah, mungkin benarlah saya ini berjiwa puitis. Suka benar dengan puisi-puisi dan bait-bait kata yang tersusun indah.

Pertanyaan dan perbualan dengan junior itu menyebabkan saya membelek-belek semula entri lama. Dan saya jumpa sesuatu di SINI.

Ya, itulah... Puisi yang ditulis olehnya sebagai kata-kata pengenalan kepada saya kala itu. Indah, cukup indah!

Ohhh, kenapa ya tiba-tiba entri ini pun macam agak puitis pulakkkk dahhhh~~~ :p


10 comments:

Atiqah Sa'ahiry said...

wahh..kak sakura...puitis tu..

mas saari said...

nak panggil Sakura jugaklah...hehehee
comel sikit!

mynameismy said...

hai sakuraaaa....;D

sergeant keroro said...

kak sakura~ kak sakura~

eeee, comelnya. kalah cici XD

FaKArePa!n said...

nak pggil SSS boleh ?? hehe

Eera Shera said...

kak sakura...berpuitis pulak ek..hehe

kak sunan oh kak sunah..
dirimu cantik seindah sakura..

hehe

JIJI YU said...

sakuuuuu....

Iffah Afeefah said...

yuuuuu ayat puitis buat ai ngntuk

mujur tak pjg sgt

Suhaili Sarif said...

bertuahnya ada org tuliskan puisi :)

cik pulau said...

memang puitiss pun...

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.