BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, August 21, 2011

Kak, Akak Buat Perisa Apa?


Ohhhh, besarnye gambar kek lapis ni~

Soklan ni selalu saya dapat bila buat kek lapis.

Aiyakkk... Sebenarnya kannn, saya akan rasa sangat pelik dengan soklan ni. Tak reti nak jawab.

"Errr...peliknya soklan kamu tu..." sampai terkeluar dari mulut macam ni. Hahahaha~

Okehhh, selalunya orang kat Sarawak akan tanya macam ni...

"Kak, akak buat kek lapis ape?" Eh, dalam bahasa Sarawak la ye. Ni translation je... :p

Sebab kalo nak sebut perisa, ada terlalu banyak perisa dalam satu kek lapis. Nape banyak? Sebab ade rasa horlick, ade rasa susu, ade rasa telur, ade rasa vanilla, kadang-kadang ade rasa seri kaya, coklat, panda (hoh??? PANDAN okehhh!), strawberry dan banyak lagiiii~

So, memang susah nak jawab soklan tu. Kadang-kadang pada nama kek lapis pun da ade satu perisa yang akan mendominasi. Contoh: Kek Lapis Blueberry Cheese, Kek Lapis Strawberry, Kek Lapis Pandan Choco Berry... Tapi, ade gak yang tak menunjukkan perisa dalam nama kek lapis. Contoh: Kek Lapis Evergreen, Kek Lapis Osama Laden, Kek Lapis Lanina, Kek Lapis Selendang Mawi, Kek Lapis BERSIH 2.0...ehhh, ade ke??? Ok gak kan kalo wat kek lapis kaler kuning, perisa lemon, letak nama tuuu... Hahaha~

Aiyakkk...loyar buruk sudah. Ok, ok...nak pi tengok kek lapis dalam oven. Daa~~


21 comments:

Kalamhati said...

kek lapis apa polah kitak tek?..hehehe lamak sik klaka swak..

Iffah Afeefah said...

susa komen

nk klik tak dpt

right klik br jd

boikot ai ke ape ni

haha

agakla..ai ske lapis msm2 manis

nyummi

aDisH.sHidA said...

kek lapis yang akak suka...evergreen n pandan choc-berry....
tak sabar nie nak tunggu org tu bawak balik

Luqeem™ said...

horlick pn ada dlam kek lapis? tak pernah tau pun..huhu

Danial Razak said...

ooo.macamtu eyh..baru tahu..hee..=)

~..Lesung Batu..~ said...

waaaaaaaaaa!!~ tak sabar tunggu kek batik sampai!hehehe

~..Lesung Batu..~ said...

aiyakkkkkk~~~ KEK LAPIS laaaa~ adess

Nuur mutiara said...

malu nak komen, tp terkomen pulak.. huhu kek tu menggiurkan..sekian

udin said...

wahhh.. mcm2 nama ada.. unik gak eh kek lapis sarawak ni.. hehe..

pengemis Cinta~ said...

pernah makan sekali je kek lapis sarawak..sedap^^tataula banyak perisa.ni baru tahu.hehe

pengemis Cinta~ said...

pc pernah makan sekali je..sedap...tak tahu pulak ada banyak perisa camtu..hehe;)jakun

Qaseh dalia adelia said...

kalau qaseh tak tanya dah ..makan je haha .. gulp..

cik pulau said...

akak sy ritu ada bawak balik kek lapis aduh saleha..
masa tu mawi tengah hott..

JIJI YU said...

aku baru tau engko ni org serawak..wakaka

♥ Dea ♥ said...

suka kek lapis masam maniss.. hehe... :P.. tp susah nk carik nktk.. mun nk plah, lambat cita.. hehe

IBU GEBU said...

kakak nak cabar sunah boleh? erk... sound serious je...
xde lah, awak kan dah lama dlm industri lapis melapis ni, apa kata create brand sendiri...
"KEK LAPIS SUNAH SAKURA" pergh.... kakak lah orang pertama yg order, olah perisa & corak sendiri yg melambangkan jiwa n diri sunah... special kan?

*mesti boleh kalau kita memasak dari hati

ir prof dr alia rosli said...

kak sunah taknak bagi kite ke?

menunggu nie

hahhahaha

miErah halim said...

kak sunah dah start baking ye...
teringat kek lapis cheese...

mas saari said...

sedapnya!
nak tempah sebuku untuk raya..hehehee

kura said...

kek lapis yg mndtgkan masalah la ni? susah nk jawab? Eheh. hahha

sergeant keroro said...

wah wah, perisa alien xde kak?

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.