BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, August 21, 2011

Kerana Sakura Itu...


Cherry Blossoms 1 by ~juju--juju on deviantART

Sakura...
Di hujung dahan
Memekar indah
Menebar pesona
Melintuk ayu
Ditiup sang bayu

Sakura...
Diam saja di atas pohon tinggi
Merenung langit yang hitam kelam
Terkenang-kenang kisah samurai
Yang dahulunya menjadi lagenda
Sepertinya kini sakura ada dalam kisahnya

Sakura...
Begitu banyak samurai yang ingin menjaga tamanmu
Menghulur tangan, menabur bakti
Menjaga pohon yang telah sekian lama berdiri
Sedang dulu pohon sakura sendiri...

Namun...
Kini sakura sudah punya samurai
Samurai setia dengan pedang terhunus
Tak memungkinkan kuntuman sakura
Untuk menerima lagi samurai lain
Bagi menjaga taman larangan...

- kerana sakura itu sudah memilih samurainya... -


15 comments:

Iffah Afeefah said...

sakura ini sudah ada pemiliknya

gule2 je belum ade

wakaka

ir prof dr alia rosli said...

tak paham tapi best :)

aimie amalina said...

kikiki
sapakan nama nya si samurai bergaya itu kan kakanda? =p

mas saari said...

harap sakura bahagia dengan samurainya!

tapi jangan tunggu lama2, nanti dikebas orang! heheheee

NadiRah said...

wahh..owner katak ke??? lalalalala~

JIJI YU said...

hahaa..jiwang nokss

Luqeem™ said...

wah sakura sudah berpunya, lepas ni boleh la berkongsi pedang samurai tu..hehe

kura said...

sastera sastera. mlm mlm susah la nk faham. hekhek

H.J said...

samurai..mesti garang..haha

Solihahazahar said...

cantik laa pix tuuu ^^

Muslimah Optimis said...

nak berkenalan dengan samurai boley??? hoho

Mutiara Bernilai said...

:)


wee~!

Miss Xyz =) said...

sye ni fail klu org berpuisi, bkn smuanya sye fhamm.. muehehe

sergeant keroro said...

alien masih menunggu neko-chan :P

pengemisCinta said...

dalam makna katanya kak...;)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.