BLOG ENCIK SUAMI

Friday, August 5, 2011

Macam-macam Kisah Di Sebalik GA 31-7...


Lokasi: Inbox FB

"berita tergempar.. salah sorang pemenang alamat kat Netherland.. dia menang hadiah ***.. camner ea..??"

"haiyooo
@.@
pitam~"

"oh maiii.. yang kat netherland tu dia tak balik malaysia ke raya? hahaha"

"dh tanye dia ada x alamat malaysia..
jawapan dia........"

"lepas tuuu...."

"TAK DE... ngeeeee~"

"hoh??? adehhh...cane nak post ke luar negara? =.="

*****

Lokasi: Henset Cap Ayam

"Salam ***. Sunah ni. Ni nombor maxis ye? Nak setelkan hadiah topup..."

"tak nak bang..."

Erkkk! Pelik... Taknak hadiah ke? Merujuk semula email dan mesej di FB.

"Err..taknak? Ni adik *** ye? Dia menang hadiah giveaway dekat blog...hadiah tu topup RM10... Sebab tu saya tanya ni maxis ke celcom ke digi..."

Lama sikit tunggu reply...

"Saye maxis"

"Ok ok...terima kasih...tahniah ye... :)"

"k.. Kasih.."

*****

Hehehe... Kelakar bila kenangkan... Adehhh... Ade lagi yang tak bagi details tuu... Kalau kamu-kamu menang, cepat-cepatla ye bagi details kat email yang disebut kat SANA tuuu...

P/S: Alhamdulillah... Akhirnya ade jugak yang faham kenapa saya keluarkan entri tu... Yup, yang saya nak kongsikan adalah penggunaan bahasanya, point dia memang ada dan saya setuju dengan kata-katanya... Wallahu'alam...


21 comments:

H.J said...

buat GA plak kak sunah..nak menang ni..haha

Tea Dno said...

hahah pelbagai ragam yee..

Iffah Afeefah said...

pos je da mahal

wakaka

abisla

ps: Bgusla ade y paham

Salim Harmanain said...

macam2...kihkih

FaKArePa!n said...

kalau dorang x nak.. hdiah tu.. hntr je kat sy hdiah tu Sunah..hehe

mynameismy said...

Sunah, lupa nak wish befday haritu...
happy belated befday..;) hehe

pRiNCe said...

tahniah ye akak sbb berjaya buat contest dgn jayanye..:)..

kembatolo™ said...

orang sini pun nak topup jugak kak.. hahaha

sergeant keroro said...

hehe, belanda tu camne agaknya eh?? :p

CikMiMiey said...

ahakkksss .. macam macam ...

p/s : salam ramadhan kak sunah :)

SoLy SoLicious said...

mahal pos lak dr hadiah..haha

mas saari said...

biasalah kalau buat GA atau contest ni...macam2 ragam!

cucu umie said...

ragam manusia sis..biaselah..hehe

Dzarief Zuhdi said...

haha.. pos laju la akak.. kat belanda dia smpai lambat kot.. x kan esok gak.. haha

Isteri Encek Bard said...

hahhaah camni pon ahdo

Sis-Lin said...

Alaaaaaaaa tak menang arrrr....
Bru nak belanja tauhu sumbat! hahahaaaaaaaaaa

gadis melayu said...

hehehehehe..^___^

hadinesta said...

manusia manusia, macam macam :D peace

JIJI YU said...

nak komen ke tak ni ek..

NadiRah said...

nombor nad akak ade kn???
nk topup 50ringgit ek... ^^

cik pulau said...

tu lah.. macam2.
cikali sampai naik pitam..
hahaaha

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.