BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, August 7, 2011

Nak Buat Entri SEO Aje Lahhhh...


Siyes takde idea nak update hari ni.

Hurmmm... Semalam nampak status Qaseh sayang kat Facebook. Dia teringin nak main copy paste entri aje, so nanti tak payah dah nak perah otak buat entri jiwang-jiwang. BE dari Nuffnang pun sentiasa full aje memanjang. Wahhhhhh~ Best gak kan!

Entri bertemakan Search Engine Optimization atau orang sebut SEO. Saya pun teringin jugak lah nak buat entri macam tu aje. Lepas ni tak payah pening pasal blog tak update dah. Sentiasa ada cerita. Cuma kena rajin carikkkk lahhh. Huwaaaaaaaaaa... Takmo takmo takmo!

Tak pandai lah nak main entri SEO. Hanya pandai main isu jeee. Itupun kalau isu tu dekat dengan saya atau sape-sape yang rapat dengan saya. Contohnya isu mentega haram yang lepas tu, masa tu memang update pasal mentega memanjang, sebab ape? Sebab saya orang Sarawak...dan saya pembuat kek lapis. =.=

Lagipun da ramai sahabat blogger yang buat blog SEO. Saya pun kadang-kadang jadi pembaca sunyi kat blog diorang. Hehehe...

Ape kata saya buat entri pasal research saya ajeee... Bolehlah saya membaca paper ngan journal aje keje, cukup seminggu update progress kat sini. Huhuhu.

P/S: Entri memerli diri sendiri.


23 comments:

Iffah Afeefah said...

shingge skng blog sunah msih dihati

seo tak nk bace wakaka

Qaseh dalia adelia said...

haha gurau je sebenarnya ..
tak pandai jugak lah syg nak main entry seo2 tu ..
caye ke qaseh wat entry seo ? budak jiwang mana boleh lari dari entry perah2 otak bagai hahaks

iz said...

sampai sekarang iz tak reti main2 seo nih..apa yang ada dlm blog tuh,suka2 je la..haha..

btw,nak kad raya x?hehe

http://cintailmu89.blogspot.com/2011/08/sapa-mau-kad-rayahihi.html

mas saari said...

akak pun tak pandai entri SEO ni...

Suhaili Sarif said...

wt entry SOS nak
en hisham pandai.hehehe

wt research apa 2?

pRiNCe said...

errr..SEO...nak belajar gak..:)..bboleh tlg ajarkan ?

Kadar Zakat Fitrah 2011 Seluruh Negeri Di Malaysia
Raba Payudara Untuk Elak Gangguan Hantu

H.J said...

cikgu ipah pandai buat entry seo tu..aha

kiera'sakura said...

tak reti nk SEO2 nie.. hihihi

sergeant keroro said...

tak reti SEO ni, cikgu yang pandai. hehe XD

YAYA AZURA said...

Entry SEO ? apa tu ? ^^
tak pandai la nak main entri seo..

anGah said...

dasyattttt :)

Luqeem™ said...

apa beza blog seo dengan yang x? huhu

aimie amalina said...

ape sebenrnye SEO ni an?
weeee..
aah..bole gak sy bace research akak..hehehe

IBU GEBU said...

bagus jugak idea ni... kakak pun kadang2 xde idea jugak nak update...

P/S statement memerli diri sendiri... hehehe

Kak Aya said...

betul la sunah, kak aya pun cuba juga nak buat entry seo, tapi mcm tak begitu menjadi.

Niena Pengembara Ilahi said...

dlu akak tatau amenda SEO ni..skang ni dh agak cerdik sikit.. akak pn rindu blog sunah ni :D

pandai wat kek lapis eh? suka2 ^^
akak dh tempah kek lapis utk raya ni :D

cik pulau said...

kalau bukan seo pun sy singgah je sini.^^,

Syahir Ramli said...

mksod SEO tu pon sy still blur lg..so x reti sgt..hihi

btw,kak sunah sy dah tukar url blog sy from paksyahot.blogspot.com to budakkelosa.blogspot.com...huhu

Faizal Fredley said...

nak kek lapis....heheh...

nuruashia ♥ said...

ape SEO?

JIJI YU said...

cer citer ngn aku ape tu seo..

solomolo said...

samapi ke hari ni sy masih lg blur pasal SEO...

アヌム ちゃん said...

ok setuju..buat entri pasal research la..nak tau gk sunah buat research psl ape ye.heee

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.