Friday, August 19, 2011

Saya Tak Reti Nak Buat Partition Hard Disk


Waaaaaaaaaaaaaa...

Lamanya kannn tak buat tutorial kat blog ni??? Erkkk!

Sebelum ni, kebanyakan tutorial yang saya kongsi adalah berkaitan dengan blog. Kali ni, saya nak kongsi yang berkaitan dengan komputer pulakkkk~

Ehehe... Alhamdulillah baru siap buat partition kat netbook. Mudah rupanya nak buat, ingatkan susah. Mencarik, mencarik, mencarik kat google... Macam-macam software dan cara diorang tunjuk... Semua macam rumit ajeee... Nak kene beli itu ini lah... Kena register lah... Hurmmm... Last-last, jumpa satu video ni kat Youtube~

Delete, merge, create, and rename a hard drive partition.



Saya pengguna Windows XP (yang setia). So, sape yang MASIH guna Windows XP dan tak reti nak buat partition, boleh ikut ni ye~ Windows lain kalo rasa cam sama sikit-sikit, mungkin boleh guna jugak~

Lepas ni nak install Linux pulak kat partition yang da dibuat tu... Huhuhu...

P/S: Pastikan kamu-kamu backup dulu data yang ada dalam storage tu okeh?

13 comments:
Write Comments
  1. my pun pengguna setia XP hehehehe

    ReplyDelete
  2. waahh...menarik ni..thanks share..

    ReplyDelete
  3. laaa lagi senang wat sndri rupenya,.=p

    ReplyDelete
  4. akak last buat masa kat kolej jer.. pastu x penah buat dah. selalu format pc akak ni tak full format. format C jer.. so partition x hilang.. yg selalu kena virus c je kan.. laptop, netbook bagai x penah lak format.

    ReplyDelete
  5. say plak main belasah jer... hehehehe

    ReplyDelete
  6. xpaham apa kebenda partition tu..agagaga

    ReplyDelete
  7. erk nmpk komen jiji

    terus tatau nk komen pe

    ReplyDelete
  8. sy pun penwindow XP yg setia . eheh!

    ReplyDelete
  9. sy pengguna setia window 7 haha! :)

    ReplyDelete
  10. erkk tujuannye untuk ape ye sunah^ heheh

    ReplyDelete
  11. weeee
    sy juge penggune xp setia!
    weee..maceh akak sunah =)

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com