BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, September 11, 2011

Batu Boleh Bercakap

Fantaghiro

Erk!

Semua duk bising pasal cite The Cave of the Golden Rose tu da start main semula kat TV9 setiap hari Ahad jam 10 malam. Aiyakkk...sangat rindu cite bersiri ni!

Dulu masa kecik-kecik, cite ni jadi cite feveret family. Mak sangat suka tengok. Saya boleh ingat sampai sekarang macam mana Fantaghiro mula-mula jumpa Ramualdo melalui 'tembakan' anak panah pada batang pokok. Wahhhhh, sangat detail sekali ingatan tu kat fkiran masa tengah taip ni~ Ekeke...

Tadi duk kecoh-kecoh kat KBU nama-nama watak yang ada dalam cite tu termasuklah watak batu boleh bercakap tu ha. Semua tak ingat ape nama dia. Entah lerrr...bukan takat nama batu tu, nama ikan dengan kuda yang boleh bercakap tu pun saya tak ingat! Mana nak ingat nama pelik-pelik...tapi nama watak manusia boleh pulak ingat kan. Tarabas, Esmeralda boleh pulak ingat. Hahaha~

Sangat-sangat suka jalan cerita dia. Tak sangka sampai sekarang pun masih dimainkan lagi kat tv cite ni. Dan dari generasi dulu sampai generasi sekarang pun ada banyak peminat dia. Konsep epik dan klasik tu kot yang jadi kegemaran. Hehehe...

Yang ada tv tu boleh la tengok ye... Kalo macam saya dengan Aimaa, download aje lahhh...

Download kat mana ek??? Err...


23 comments:

SoLy SoLicious said...

mmg best pown.heeee

mas saari said...

erkkk...tak pernah tengok pun cerita ni! huhuhuhuuuu

FaKArePa!n said...

sumpah tak pernah tengok citer ni.. hahah

gedek! said...

first time dengar...

FasiHaH SupiaN said...

nak dload gak. kat mana??

Citarasa Rinduan said...

tak sempat..
serius mmg tak tau sedang di mainkan..

sedihnya!!!!!!!!!!!!

fRaMe+LenSeS said...

sonok laaaa leh tgk. :P

Muslimah Optimis said...

tu la pasal..dowload ja kan

Solihahazahar said...

nanti nk p try tgk lah :D

maszull said...

salam sakura...mmg best pun cite tu...x boleh miss heheheh...:)

nadzli azlan said...

cheQ tak tengok T.T

H.J said...

tak pernah dengar pom pasal citer ni..?haha

JIJI YU said...

awekku kembali

lieynanilaz said...

ala miss la malam tadi....tertido awal...huhu..

rosmina samin said...

my feveret ni... ^__^

kiera'sakura said...

tue la kan.. mane nk donlod nie...

Nur_iman_hanna said...

waaaaaaaaaaa....
same la kite...
best sgt citer ni kn dr zaman sekolah rendah dulu...
dulu pon ader ulangan kali ke2 kt ntv 7...sy minat sgt kt tarabas berbnding ngn romualdo....kikiki..

Diana @ bilakukatacinta said...

tak pernah tertengok citer ni..bet ke tak?

p/s bila ek dpt tyg citer lama... little house in the prairie

aimie amalina said...

tersgt la suke cite nihhhhhhh!

Brilliant Marjan said...

teruja bila baca entri ni..sy pun antara peminatnya..satu family tgk masa saya sekolah rendah dulu..masih terbayang-bayang rumah yang macam kek tu..paling suka fantagiro dan tarabas walaupun tarabas jahat..

~tq sbb maklumkan waktu siarannya..leh sy tgk lagi..

Cik Bambam said...

pastu laki nie kena sumpah jadi patung emas tuh ker sunahh??

Anonymous said...

@FasiHaH SupiaN

The Cave of the Golden Roses TV9 TVRip | MediaFire | MKV | Download Link | Malay Subtitles

kura said...

feveret? sama samaaaaaaa.

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.