Sunday, September 11, 2011

Batu Boleh Bercakap

Fantaghiro

Erk!

Semua duk bising pasal cite The Cave of the Golden Rose tu da start main semula kat TV9 setiap hari Ahad jam 10 malam. Aiyakkk...sangat rindu cite bersiri ni!

Dulu masa kecik-kecik, cite ni jadi cite feveret family. Mak sangat suka tengok. Saya boleh ingat sampai sekarang macam mana Fantaghiro mula-mula jumpa Ramualdo melalui 'tembakan' anak panah pada batang pokok. Wahhhhh, sangat detail sekali ingatan tu kat fkiran masa tengah taip ni~ Ekeke...

Tadi duk kecoh-kecoh kat KBU nama-nama watak yang ada dalam cite tu termasuklah watak batu boleh bercakap tu ha. Semua tak ingat ape nama dia. Entah lerrr...bukan takat nama batu tu, nama ikan dengan kuda yang boleh bercakap tu pun saya tak ingat! Mana nak ingat nama pelik-pelik...tapi nama watak manusia boleh pulak ingat kan. Tarabas, Esmeralda boleh pulak ingat. Hahaha~

Sangat-sangat suka jalan cerita dia. Tak sangka sampai sekarang pun masih dimainkan lagi kat tv cite ni. Dan dari generasi dulu sampai generasi sekarang pun ada banyak peminat dia. Konsep epik dan klasik tu kot yang jadi kegemaran. Hehehe...

Yang ada tv tu boleh la tengok ye... Kalo macam saya dengan Aimaa, download aje lahhh...

Download kat mana ek??? Err...

23 comments:
Write Comments
  1. erkkk...tak pernah tengok pun cerita ni! huhuhuhuuuu

    ReplyDelete
  2. sumpah tak pernah tengok citer ni.. hahah

    ReplyDelete
  3. tak sempat..
    serius mmg tak tau sedang di mainkan..

    sedihnya!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  4. salam sakura...mmg best pun cite tu...x boleh miss heheheh...:)

    ReplyDelete
  5. tak pernah dengar pom pasal citer ni..?haha

    ReplyDelete
  6. ala miss la malam tadi....tertido awal...huhu..

    ReplyDelete
  7. waaaaaaaaaaa....
    same la kite...
    best sgt citer ni kn dr zaman sekolah rendah dulu...
    dulu pon ader ulangan kali ke2 kt ntv 7...sy minat sgt kt tarabas berbnding ngn romualdo....kikiki..

    ReplyDelete
  8. tak pernah tertengok citer ni..bet ke tak?

    p/s bila ek dpt tyg citer lama... little house in the prairie

    ReplyDelete
  9. teruja bila baca entri ni..sy pun antara peminatnya..satu family tgk masa saya sekolah rendah dulu..masih terbayang-bayang rumah yang macam kek tu..paling suka fantagiro dan tarabas walaupun tarabas jahat..

    ~tq sbb maklumkan waktu siarannya..leh sy tgk lagi..

    ReplyDelete
  10. pastu laki nie kena sumpah jadi patung emas tuh ker sunahh??

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com