Give Up Dengan Blog...

September 28, 2011

Someday When I Am Older by ~Ramen-Pirate on deviantART

Dalam siri YM beberapa minit yang lalu...

Ada yang suruh saya give up dengan blog. Dah tua katanya. Tak payah main blog-blog ni lagi.

Saya kata, ada je yang tua-tua berblog.

Dia kata, jangan ikut diorang.

Saya kata, tak ikut...memang hati nak berblog...berblog sampai rasa takde hati da.

Dia tak tau nak cakap ape da.

Hurmmm... Bila dia sentuh hal 'tua' dan blog, saya terfikir juga. Sampai bila ye saya nak berblog macam ni. Maksud saya, blog dengan bahasa yang...kamu-kamu faham lah kan, bahasa macam kanak-kanak ribena, macam budak tak matang pun ada. Erk!

Bila umur semakin bertambah...saya rasa, lama-lama nanti gaya bahasa kat blog ni akan berubah. Tambah-tambah bila da bekerja dan berkeluarga nanti, mesti da jadi macam mak-mak orang pulak bahasanya. Skema tak hengat dunia. Balik macam masa mula-mula berblog dulu. Erk!

Alaaa...tak kisahlah kan bahasa macam mana pun! Yang penting ape yang nak disampaikan tu...

Tapi betul jugak, takkan nak jadi budak kecik sampai bila-bila? Err...


P/S: Awak, saya ni macam budak-budak kan?

You Might Also Like

21 Comments

  1. Aah cm bebudak

    tp isinye ade

    biala org nk kte ape

    ReplyDelete
  2. apasal nak give up pulak sunnah!
    bagi akak tak kisah gaya penulisan tu camne, janji apa yang kita nak sampaikan orang faham...

    ReplyDelete
  3. akak tak kisah cara penulisan yang cam ner pun.. cam akak tak tahu lah orang anggap gaya penulisan akak camner.. tapi akak suker gaya penulisan yang sangat sempoi, mudah dipahami dan berisi cam blog sunah nie

    ReplyDelete
  4. den da umur 35 pon men blog lagi.ape cher?bahasa mude jer;p

    ReplyDelete
  5. biar je la.teruskn je.gy pnulisn akn berubh ikut arus prubhn mse t ^^

    ReplyDelete
  6. Tak tahu lah kalau ada yang perasan... bahasa yang I guna dalam blog I pon dah berubah sebenarnya. Terasa macam lain macam jer, skema... tapi I rasakan I perlu membuat perubahan ini. ;-)


    Terbaru dari Logokoko:

    [10SX] Gambar bermacam-macam KOTE!

    [U] Hujung minggu yang terganggu

    [11PG] Gambar lori Alam Flora eksiden...

    ReplyDelete
  7. blog kita wajah kita...peduli apa org nak kata...bahasa bukanlah segala...yang penting kebaikannya pada manusia...dpt elak kita dari buat dosa...hehehe

    ReplyDelete
  8. semakin banyak kita meneroka semakin banyak ilmu kita dapat....jangan putus asa....blog adalah dunia ilmu...seronok untuk kita mencarinya...

    ReplyDelete
  9. lain org, lain cara penerimaannya..
    ada yg suka bhasa skema.. ada yg suka penulisan santai..

    juz be ur sef.. takpun, cuba pelbagaikan jenis tulisan.. cewahhh.. haha.. ;-p

    ReplyDelete
  10. usia bukan penghalang....selagi ilmu dapat dikongsi bersama just go for it...

    ReplyDelete
  11. sy plan nk berblog sampai ke anak cucu..kalau boleh sampai ke tua..sbb blog sy ni lah sy bertemu jodoh dngn pembaca setia blog sy hehehe...tp bukan cinta antara bloggers tau sbb dia takde blog...

    ReplyDelete
  12. dah tua ? yeke ? kak sunah umur berapa ??

    ReplyDelete
  13. salam sunah...sentiasalah ada dlm dunia blogging ni sebab semuanya sentiasa menyokong sunah...:)

    p/s sunah x lah tua sgt kn...:)

    ReplyDelete
  14. tade la..mn ada tua... tua muda bkn 1 mslh.. yg penting pengisiannya..kan?!

    ReplyDelete
  15. gaya penulisan ikut pada point yg kita nak sampaikan dlm sesebuah entry, klu isu2 semasa & segar, kita gunakan bahasa2 muda yg kita tau, kalau isu2 agama, kenalah guna bahasa yg betul & berhemah, kalau isu intelektual, kena guna bahasa kamus dewan... sebab berblog ada trend, so nak tarik pembaca kena ikut trend & pelbagai peringkat umur boleh adapt dgn penulisan kita...

    syarat terpenting dlm setiap penulisan perlulah jujur, penulisan bukan paksaan & bahasa apa pun yg kita guna... jangan sampai melampaui batas kerana kita perlu menghormati pembaca!

    *pandangan ikhlas dari kakak...

    ReplyDelete
  16. Salam.. klu bblog utk bina ummah,bez jugak.. :) sekadar cadangan...

    ReplyDelete
  17. adoiii!!! terasa kat ginjal ni tau..haha..mmg ada gak terpikir kdg2 tp ntah la tak dpt nk ubah sbb kat realiti pon brckp ikut suka jer..bila start brckp ala serius tak lama mst kembali kpd asal hikhik :P

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com