BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, September 25, 2011

Jeneral Ngadap Netbook 24 Jam Ke???

computer girl by ~herbstkind on deviantART

Sarjan: Jeneral, jeneral...

Jeneral: Haa...ade ape? (sambil ngadap netbook biru yang comel)

Sarjan: Hurmmm...saya nak tanya ni...

Jeneral: Teruskan aje lerr...

Sarjan: Jeneral ni kan, saya tengok asyik ngadap netbook ajeee... Jeneral berblog dengan berfacebook dengan bertuit-tuit 24 jam ke???

Jeneral: Nkoo skodeng aku 24 jam ke????

Sarjan: Erkkk! Bukan, bukan! Saya tak skodeng ponnn... Tapi tapi tapi...tu kan teknik membesar-besarkan sesuatu, dalam kata sasteranya kita panggil hiperbola--

Jeneral: Ok, stop. 24 jam jugak aku nak mendengarnye kang...

Sarjan: Hehehe...so, jawab lerr soklan saya tu, jeneral.

Jeneral: Tak jugak aku mengadap 24 jam tiga-tiga benda tu, sesambil tu aku bukak paper research aku, baca pasal NS2 yang memeningkan kepala hotak tu... Baca punya baca, banyak jugak yang aku blurr...sampai aku rasa macam nak post kat dalam blog aku ajeee segala kod yang pelik-pelik tu. Bagi korang-korang sume ni pening sama-sama. Barulah dikatakan berganding-bahu untuk keselamatan negara, kannnnnnn???

Sarjan: Erkkk!!! Gitu rupanya... Hurmm... Takpelah, jeneral. Teruskan keje jeneral tu. Kalo-kalo rasa pening tu, post aje dalam blog segala kod tu. Kot-kot nanti ade yang paham, diorang tolong lah jeneral selesaikan...

Jeneral: ... (tengok aje sarjan yang merapu)

Sarjan: Err...ok, ok... Saya pergi dulu ye, jeneral... Assalamualaikum...

Jeneral: Wa'alaikumussalam...

P/S: ...


13 comments:

mas saari said...

kalau ngadap laptop 24 jam tapi buat benda yang berfaedah takpe kan? heheheeee..

msredcheesecake said...

jeneral sama cam msred... kat opis sambil wat keje sambil berblog...

Niena Pengembara Ilahi said...

sape pemegang watak jeneral tu hehehe

Iffah Afeefah said...

wah die ade sarjan la

kite ade ape eh


hantar je kod tu ke bulan

jiran ai ley tolong muhaha

Muslimah Optimis said...

heheheheh... hebat lah buat banyak keja dalam 1 masa.. :-) tapi itulah hidup kan

Yumida said...

jeneral kasi sarjan bc..n terjemahkn balik..

sergeant keroro said...

nanti squad hackers sarjan datang tolong XD

FaKArePa!n said...

dah agak dh.. sarjan tu mesti mad khaz punya..

MerLe said...

pening..pening..pening...

ciK LyndaWawa said...

wah..saya sendiri pun tak tahan klu online 24 jam.=]

cik pulau said...

perh,.... gtu gaya..
bersarjan dan berjeneral....
hahahaa..

Cik Bambam said...

mcm ai jek..huhuhu

maszull said...

salam sunah...24 jam ngadap laptop utk sesuatu yg baik x apa janji buat benda2 yg elokkn...

p/s tapi x pening kepala ke kurang tido...

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.