Jeneral Ngadap Netbook 24 Jam Ke??? - Sunah Suka Sakura dot com

Post Top Ad

Sunday, September 25, 2011

Jeneral Ngadap Netbook 24 Jam Ke???

computer girl by ~herbstkind on deviantART

Sarjan: Jeneral, jeneral...

Jeneral: Haa...ade ape? (sambil ngadap netbook biru yang comel)

Sarjan: Hurmmm...saya nak tanya ni...

Jeneral: Teruskan aje lerr...

Sarjan: Jeneral ni kan, saya tengok asyik ngadap netbook ajeee... Jeneral berblog dengan berfacebook dengan bertuit-tuit 24 jam ke???

Jeneral: Nkoo skodeng aku 24 jam ke????

Sarjan: Erkkk! Bukan, bukan! Saya tak skodeng ponnn... Tapi tapi tapi...tu kan teknik membesar-besarkan sesuatu, dalam kata sasteranya kita panggil hiperbola--

Jeneral: Ok, stop. 24 jam jugak aku nak mendengarnye kang...

Sarjan: Hehehe...so, jawab lerr soklan saya tu, jeneral.

Jeneral: Tak jugak aku mengadap 24 jam tiga-tiga benda tu, sesambil tu aku bukak paper research aku, baca pasal NS2 yang memeningkan kepala hotak tu... Baca punya baca, banyak jugak yang aku blurr...sampai aku rasa macam nak post kat dalam blog aku ajeee segala kod yang pelik-pelik tu. Bagi korang-korang sume ni pening sama-sama. Barulah dikatakan berganding-bahu untuk keselamatan negara, kannnnnnn???

Sarjan: Erkkk!!! Gitu rupanya... Hurmm... Takpelah, jeneral. Teruskan keje jeneral tu. Kalo-kalo rasa pening tu, post aje dalam blog segala kod tu. Kot-kot nanti ade yang paham, diorang tolong lah jeneral selesaikan...

Jeneral: ... (tengok aje sarjan yang merapu)

Sarjan: Err...ok, ok... Saya pergi dulu ye, jeneral... Assalamualaikum...

Jeneral: Wa'alaikumussalam...

P/S: ...

13 comments:

  1. kalau ngadap laptop 24 jam tapi buat benda yang berfaedah takpe kan? heheheeee..

    ReplyDelete
  2. jeneral sama cam msred... kat opis sambil wat keje sambil berblog...

    ReplyDelete
  3. wah die ade sarjan la

    kite ade ape eh


    hantar je kod tu ke bulan

    jiran ai ley tolong muhaha

    ReplyDelete
  4. heheheheh... hebat lah buat banyak keja dalam 1 masa.. :-) tapi itulah hidup kan

    ReplyDelete
  5. jeneral kasi sarjan bc..n terjemahkn balik..

    ReplyDelete
  6. nanti squad hackers sarjan datang tolong XD

    ReplyDelete
  7. dah agak dh.. sarjan tu mesti mad khaz punya..

    ReplyDelete
  8. wah..saya sendiri pun tak tahan klu online 24 jam.=]

    ReplyDelete
  9. perh,.... gtu gaya..
    bersarjan dan berjeneral....
    hahahaa..

    ReplyDelete
  10. salam sunah...24 jam ngadap laptop utk sesuatu yg baik x apa janji buat benda2 yg elokkn...

    p/s tapi x pening kepala ke kurang tido...

    ReplyDelete

Dah abis baca tadi? Terima kasih sebab tinggalkan komen~ ;)

Post Bottom Ad