BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, September 6, 2011

Nape Takde Data Dalam GPS?

Taip, taip, taip...

Tak keluar.

Taip nama jalan pulak.

Tak keluar jugak. Aik? Pelik...

Okehhhh, cer try letak nama stesen LRT dia.

Alhamdulillah... Ade pun. Dari situ boleh lah masuk destinasi yang nak dituju pulak.

Bila sampai kat stesen LRT, terus nampak signboard ke destinasi yang nak dituju. Pusing, pusing, pusing lagi... Alhamdulillah sampai jugak ke rumah yang dicari.

Tapiii, tapiiiiiii, tapiiiiiiiiii... Nape takde dalam data GPS ye??? Pelik bebenor...

Masa berbual pasal ni dengan sedara, tiba-tiba adik cakap, kan kem tentera... Memang dirahsiakan kot...

Aha la kan...

Mungkin jugak...

Nak try search Kem Terendak pulak lah... Errr... Leh ke kak Ros???

P/S: Terima kasih awak... Keje leklok ye...


17 comments:

aimie amalina said...

hehehehe
akak search MINDEF ke?
hehhee

cik yuz said...

kalau google memang xtunjuk kem tentera, cuma nampak kabur jer tempat tu..kalau GPS, ade..mungkin software tu xupdate..sebab tu kadang2 bila kita search,benda tu ade..tapi bile dier kasi direction,kite xikut atas jalan yang betul..mungkin mase mapping dibuat,jalan tu xde lagi..

SoLy SoLicious said...

owhh..carik kem tentera ka..

maszull said...

salam...nape x ada dlm GPS ek...mungkin betul ckp adik tu kot kem askar x ada dlm GPS...:)

nuruashia ♥ said...

blurrr plak

FasiHaH SupiaN said...

da smpi semenanjung?

JIJI YU said...

awak jgak le tuu tiru aku

aiman said...

ahaha.. ye kak sunah.. semua tempat2 yg berkepentingan untuk negara.. xde dalam data..

Memori Kekasih said...

hehe...naseb baek jumpe jalan...kalau sesat kan dah susah...pegi beraya ke?

El-Janna said...

ohooo cam tu ye? kalau kem dirahsiakan..

thanks sharing^^

. said...

as salam..
tiada data dalam gps, kebiasaannya kes data tak dimasukkan dalam peta lokasi. boleh jadi maklumat lokasi sedang dinaiktaraf.bila mana lokasi jalan bertukar, sedikit sebanyak kawasan sekitar lokasi akan dihilangkan buat sementara waktu untuk tujuan update maklumat.

Arpiiz said...

kem terendak, macam pernah dengar..

kura said...

Oh yeke kak? Baru tahuu wo.

FaKArePa!n said...

bab GPS ni aku zero..so no komen utk entri ni..heheh

Niena Pengembara Ilahi said...

hahaha.. jgn la search kem terendak :)

erm.. kem tentera mmg xde dlm data dik oi... rahsia negara msti disimpan seketat-ketatnye :)

sergeant keroro said...

hp saya xde gps, sobs

jiwakosong said...

@cik yuz

betul..setuju..cikyuz ni budak sains ukur ke?memang pro gps la kalau mcm tu...

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.