Tuesday, September 6, 2011

Nape Takde Data Dalam GPS?

Taip, taip, taip...

Tak keluar.

Taip nama jalan pulak.

Tak keluar jugak. Aik? Pelik...

Okehhhh, cer try letak nama stesen LRT dia.

Alhamdulillah... Ade pun. Dari situ boleh lah masuk destinasi yang nak dituju pulak.

Bila sampai kat stesen LRT, terus nampak signboard ke destinasi yang nak dituju. Pusing, pusing, pusing lagi... Alhamdulillah sampai jugak ke rumah yang dicari.

Tapiii, tapiiiiiii, tapiiiiiiiiii... Nape takde dalam data GPS ye??? Pelik bebenor...

Masa berbual pasal ni dengan sedara, tiba-tiba adik cakap, kan kem tentera... Memang dirahsiakan kot...

Aha la kan...

Mungkin jugak...

Nak try search Kem Terendak pulak lah... Errr... Leh ke kak Ros???

P/S: Terima kasih awak... Keje leklok ye...

17 comments:
Write Comments
  1. hehehehe
    akak search MINDEF ke?
    hehhee

    ReplyDelete
  2. kalau google memang xtunjuk kem tentera, cuma nampak kabur jer tempat tu..kalau GPS, ade..mungkin software tu xupdate..sebab tu kadang2 bila kita search,benda tu ade..tapi bile dier kasi direction,kite xikut atas jalan yang betul..mungkin mase mapping dibuat,jalan tu xde lagi..

    ReplyDelete
  3. salam...nape x ada dlm GPS ek...mungkin betul ckp adik tu kot kem askar x ada dlm GPS...:)

    ReplyDelete
  4. ahaha.. ye kak sunah.. semua tempat2 yg berkepentingan untuk negara.. xde dalam data..

    ReplyDelete
  5. hehe...naseb baek jumpe jalan...kalau sesat kan dah susah...pegi beraya ke?

    ReplyDelete
  6. ohooo cam tu ye? kalau kem dirahsiakan..

    thanks sharing^^

    ReplyDelete
  7. as salam..
    tiada data dalam gps, kebiasaannya kes data tak dimasukkan dalam peta lokasi. boleh jadi maklumat lokasi sedang dinaiktaraf.bila mana lokasi jalan bertukar, sedikit sebanyak kawasan sekitar lokasi akan dihilangkan buat sementara waktu untuk tujuan update maklumat.

    ReplyDelete
  8. kem terendak, macam pernah dengar..

    ReplyDelete
  9. bab GPS ni aku zero..so no komen utk entri ni..heheh

    ReplyDelete
  10. hahaha.. jgn la search kem terendak :)

    erm.. kem tentera mmg xde dlm data dik oi... rahsia negara msti disimpan seketat-ketatnye :)

    ReplyDelete
  11. @cik yuz

    betul..setuju..cikyuz ni budak sains ukur ke?memang pro gps la kalau mcm tu...

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com