TERBAIK DARI ENCIK SUAMI

Monday, October 24, 2011

Blogger Kaya: Fakta ke Fiksyen?



Eqbal: Beb, beb!

Zack: Assalamualaikum...

Eqbal: Ops, wa'alaikumussalam... Hehehe. Eh, aku nak tanya ko something lah.

Zack: Ape ke bendanya tu?

Eqbal: Ko kan terer bab-bab blog ni. Aku rasa macam pelik lah, orang duk kata jadi blogger boleh buat duit berjuta-juta lemon, betul ke beb?

Zack: Mana ko dengar tu, mana??? Semua tu tipuuuuu belaka! Mana ada duit berbentuk lemon, cer ko tunjuk kat aku dulu rupa duit macam lemon tu!

Eqbal: Erkkk! Ok, ok...ni, ni...betul ke boleh kaya dengan berblog? Eh, skema semacam je ayat aku.

Zack: Haaa...berblog boleh kaya? Opkosss! Itu pun kalo ko buat benda-benda yang boleh menyebabkan ko mencapai kekayaan dengan berblog tu.

Eqbal: Cane tuuuu? Cer cite... Aku nak tau gak! Mana la tau, aku leh bersara dari keje pensyarah ni. Terus jadi blogger sepenuh masa, nkooooo~

Zack: Macam ni... Sebelum ko berangan tu, ko ade ke bisnes ape-ape ke... Kalo ko ade bisnes baju ke, tudung-tudung ke, teko-teko ke, memang ko boleh kaya kalo ko guna blog sebagai medium untuk ko jual barang-barang tu online. Yang penting kena pandai promote ajeee... Letak iklan kat blog Ben Ashaari tu, konfirm terpromote! Kaya lahhh nkoo kalo ramai orang minat nak beli!

Eqbal: Owhhhhhhhhhhhhh, camtu eks? Kalo aku takde bisnes cane lak???

Zack: Haaaa...kalo takde, ko harap aje la duit nuffnang dengan advertlets nkoo tu. Nak lagi dongeng, ko berangan aje dapat duit innity kalo ko malas nak update!

Eqbal: Aiyakkkk! Tu eh maksudnye fiksyen semata-mata?

Zack: Ye lahhh....dah faham???

Eqbal: Err... Iye laaa.... Kena rajin update la ni... Baru nak berangan jadi Redmummy...


Hasil copy paste kat Microsoft Word: 258 words

13 comments:

aimie amalina said...

kikiki
terase gelak sembunyi2 je bce entri akak ni aihh..

die bawu masuk majalh kan...

Iffah Afeefah said...

Rajen join huhu

FasiHaH SupiaN said...

hehehehe jadi sunah suka sakura fakta atau fiksyen?hehe

reenapple said...

setuju.. =)

SoLy SoLicious said...

pokoknye USAHA :)

APi said...

dah boleh memang ni..
heh..
good luck

tieha ismail said...

blogging untuk suke-suke je...eh eh yeke? hewhewhew~

JIJI YU said...

amboi kretif nyeee

Kuasai Minda said...

Semua orang nak jadi kaya, namun biar jadi kaya dengan cara yang betul.

Menggunakan blog sebagai medium perniagaan memang sangat utama. Ini kerana melaluinya kita dapat memberikan menerangan dengan tepat dan banyak, tanpa perlu bersemuka dengan pembeli...

delarocha said...

bro eqbalzack tu memang kayooooo... ahakss

maszull said...

assalamualaikum sunah...usaha itu tangga kejayaan kn....:)

Syafiq Ahadin said...

ini lagi lah semangat! Argh! Asal tak terpikir nak wat camni. Mana aciiii!!!! tak layak.! mesti buat karangan la. tapi ni dialog, kira karangan juga. Mana aciii!!!

eqbalzack said...

salam sunah,
nanti sunah terus isikan maklumat via form di CONTACT dekat dengan header blog abg eq. abg eq nak poskan button dulu. peserta lain abg eq dah pos. :) ok..TQ

Blogger Rajin Komen

Get this widget
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari Jeneral Sunah Suka Sakura dot com.