Blogger Kaya: Fakta ke Fiksyen?

October 24, 2011



Eqbal: Beb, beb!

Zack: Assalamualaikum...

Eqbal: Ops, wa'alaikumussalam... Hehehe. Eh, aku nak tanya ko something lah.

Zack: Ape ke bendanya tu?

Eqbal: Ko kan terer bab-bab blog ni. Aku rasa macam pelik lah, orang duk kata jadi blogger boleh buat duit berjuta-juta lemon, betul ke beb?

Zack: Mana ko dengar tu, mana??? Semua tu tipuuuuu belaka! Mana ada duit berbentuk lemon, cer ko tunjuk kat aku dulu rupa duit macam lemon tu!

Eqbal: Erkkk! Ok, ok...ni, ni...betul ke boleh kaya dengan berblog? Eh, skema semacam je ayat aku.

Zack: Haaa...berblog boleh kaya? Opkosss! Itu pun kalo ko buat benda-benda yang boleh menyebabkan ko mencapai kekayaan dengan berblog tu.

Eqbal: Cane tuuuu? Cer cite... Aku nak tau gak! Mana la tau, aku leh bersara dari keje pensyarah ni. Terus jadi blogger sepenuh masa, nkooooo~

Zack: Macam ni... Sebelum ko berangan tu, ko ade ke bisnes ape-ape ke... Kalo ko ade bisnes baju ke, tudung-tudung ke, teko-teko ke, memang ko boleh kaya kalo ko guna blog sebagai medium untuk ko jual barang-barang tu online. Yang penting kena pandai promote ajeee... Letak iklan kat blog Ben Ashaari tu, konfirm terpromote! Kaya lahhh nkoo kalo ramai orang minat nak beli!

Eqbal: Owhhhhhhhhhhhhh, camtu eks? Kalo aku takde bisnes cane lak???

Zack: Haaaa...kalo takde, ko harap aje la duit nuffnang dengan advertlets nkoo tu. Nak lagi dongeng, ko berangan aje dapat duit innity kalo ko malas nak update!

Eqbal: Aiyakkkk! Tu eh maksudnye fiksyen semata-mata?

Zack: Ye lahhh....dah faham???

Eqbal: Err... Iye laaa.... Kena rajin update la ni... Baru nak berangan jadi Redmummy...


Hasil copy paste kat Microsoft Word: 258 words

You Might Also Like

13 Comments

  1. kikiki
    terase gelak sembunyi2 je bce entri akak ni aihh..

    die bawu masuk majalh kan...

    ReplyDelete
  2. hehehehe jadi sunah suka sakura fakta atau fiksyen?hehe

    ReplyDelete
  3. dah boleh memang ni..
    heh..
    good luck

    ReplyDelete
  4. blogging untuk suke-suke je...eh eh yeke? hewhewhew~

    ReplyDelete
  5. Semua orang nak jadi kaya, namun biar jadi kaya dengan cara yang betul.

    Menggunakan blog sebagai medium perniagaan memang sangat utama. Ini kerana melaluinya kita dapat memberikan menerangan dengan tepat dan banyak, tanpa perlu bersemuka dengan pembeli...

    ReplyDelete
  6. bro eqbalzack tu memang kayooooo... ahakss

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum sunah...usaha itu tangga kejayaan kn....:)

    ReplyDelete
  8. ini lagi lah semangat! Argh! Asal tak terpikir nak wat camni. Mana aciiii!!!! tak layak.! mesti buat karangan la. tapi ni dialog, kira karangan juga. Mana aciii!!!

    ReplyDelete
  9. salam sunah,
    nanti sunah terus isikan maklumat via form di CONTACT dekat dengan header blog abg eq. abg eq nak poskan button dulu. peserta lain abg eq dah pos. :) ok..TQ

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com