BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, October 20, 2011

Malas, Malas, Malas!!!

Lazy cat by ~ninereeds-DA on deviantART

Huwaaaaaaaaaaaaaa~

Sekali lagi bumi Sunah Suka Sakura dot com dilanda badai. Lalu menenggelamkan segala rasa untuk berjalan-jalan di taman, malah menghanyutkan juga keinginan untuk bercucuk-tanam sambil bergeli-geli bersama para petani seperjuangan yang lain.

Erk! Itu simbolik semata-mata!

Badai apakah yang melanda hingga menyebabkan Jeneral SSS dot com semakin kurang berblogwalking dan mengupdate blog sambil beramah-mesraan dengan rakan blogger lain? Huhuhu. Rasa macam dah makin malas pulak nak berblog. Kemalasan itu semakin bertambah-tambah sejak beberapa hari lepas, bila mana Jeneral SSS dot com begitu sibuk merancang masa depan, dalam masa yang sama nak jugak berfoya-foya di alam maya, tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiii (cinta bukan milik kita~~~) internet sangatttttttttttt lembab sekali~ dua kali~ tiga kali~ empat kali~

Gggrrrr~

Bila tenet lembab, jadi berat tulang nak berblogwalking dan membalas jejak kengkawan blogger yang begitu rajin mengupdate blog. Wuwuwu... Bila da dua tiga hari pun lembab lagi, jadi berat tulang pulak nak menjenguk blog sendirikkkk. Bila da lama-lama lembab dan lembab dan lembab lagi, jadi berat seberat-beratnya jugaklah nak menjenguk FB dan Twitter. T_T

Sila kembali wahai semangat!!!


28 comments:

aDisH.sHidA said...

aololololo jgn la mcm ni adikecik sunah sakura...kakakecik setiap ari akan klik 3S tp sayang sekali

aimie amalina said...

sile kembalikan semangat jeneral SSS!
ku seruuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
hehehe

EYQASARA said...

alorh comelnye miow.. kak sunah, tamo mlas2 yep... (^^) hihii..

Gen2Merah said...

yelah kan.. kalau saya, bila dah lebih sehari tak update, mesti macam malas yang menjadi2.. takda idea la, malas nak BW.. uhu... macam2

fRaMe+LenSeS said...

boss sila cpt kembali. nadh snyi la... boss tadak..

nuruashia ♥ said...

kak limah pon da mcm mls nk berblog hohoho

niesa said...

jgnlah malas nnt sy pun malas jgk....hihi

Citarasa Rinduan said...

kak ayu baru tamo malas2.. hehhe

Iffah Afeefah said...

Jgn mls

nnti byk cte ttgl

JIJI YU said...

pemalas jgk engko ek

cucu umie said...

hehe...ayie kalo smpt shje berblogwalking sebb sdh mulkn blik title pljr..hehe

Niena Pengembara Ilahi said...

puhhhh puhh tgh tiup semangat nih !

Luqeem™ said...

sy dh lme x berblog walking ni..huhu..

jgn smngat jd lembab sudah..hee..

mas saari said...

puhhh kanan puhhh kira!
kembalikan semangat sakura untuk kembang mekar ditaman2 kami...heheee

farah unly said...

waa...dh macam lagu bruno mars lar pulak..lazy..ngeee~~

Eera Shera said...

sama la..laptop buat hal pulak x leh detect wifi..baru nak kumpul semangat nak berblog balik ni..hehe

cik pulau said...

samalah..
tapi sebab sebuk..tak sempat nak jenguk blog..ekeke..

ada nampak cam alasan smata2 tak..hahaha

cik pulau said...

samalah..
tapi sebab sebuk..tak sempat nak jenguk blog..ekeke..

ada nampak cam alasan smata2 tak..hahaha

Anonymous said...

kalau dah masalah tenet tu akak comot tak leh bantu lah kemalasan tu dik cumil..hehe

maszull said...

assalamualaikum sunah...mmg lah sejak kebelakangan ni internet lembab sesangat n kekadang mmg malas nak BW kan tapi sunah datangkn semangat tu semula yer walaupun internet lembab teruskn berblogging tau...:)

maszull said...

assalamualaikum sunah...yang dlm gambar tu cute nyer teramat2 la sgt tapi malas yer tu sebab baring jer...:)hehehe...cici mana ek...

delarocha said...

internet lembab?

sila keringkan.


ahaksss.

APi said...

ni internet dah oke boleh la pergi merisik balik.. =]

FasiHaH SupiaN said...

lagi payah bila banyak sgt benda nak setel..online pun dr hp je...kejap2

FaKArePa!n said...

adakah saya seorang petani??

ieyza afieyna said...

la yeke .. patutla,,

kembali kan lah semangat jeneral SSS yg tercicir di persimpangan tu.. hekhek

hakima said...

uhhu jeneral ss.. teruslah bersemangat~! medan mad'u kamu menantikanmu... all da best~

Cik Awin said...

apsl malas2 ni...go!go!go!..x mo malas2 ok!

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.