BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, November 30, 2011

Cici: Entah, Kite Pun Tak Tau...


Entah nape, dia nampak pasif aje akhir-akhir ni. Kadang-kadang duk terperuk sekor-sekor kat dapur, tidur bergulung kat celah tong gas. Pagi tadi pun gitu, lepas Subuh bawaklah dia sekali baring atas tilam berbantalkan lengan saya dan selimutkan. Dia diam aje...tak mo lari pi mana-mana macam selalu. Belai-belai, terus tido kat situ. Sampai la saya bangun nak sarapan, baru dia bangun sekali.


Cici kenapa, Cici? Semacam aje akhir-akhir ni. Cici ada baby dalam perut ke? Err... Saya main agak aje, housemate yang lain pun fikir camtu jugak, kot la dia ada morning sickness ke kan. Suhu badan dia panas sikit. Macam demam pun ye jugak. Nak kata bunting, tak nampak pulak adegan beromen. Erk!


Cici: Hummppphhh...memandai je cakap kite bunting...

Saya: Habis tu??

Cici: Kite...kite...kite... Kite pun tak tau gak sebenarnya, kite bunting ke ek???


Cici: Ehhhhhhhhhhhhhh... Kite kannnn, kannnn, kannnn... Da ada rantaiiiiiiii... Nampak tak, nampak tak?

Saya: Tak nampak la...

Cici: Eh, tak nampak ke???


Saya: Mana nampak! Angkat sikit kepala!

Cici: Haaa... Nampak? Kite comel kan? Lalala~

Saya: Ye lahhhh! Comel la sangat nkoo tu! Sejak bila pandai berhias ni???

Cici: Err...


Hurmmm... Harap Cici kembali aktif macam dulu-dulu. Mungkin dia sedang mengalami fasa perubahan akil baligh tak? Erk!


20 comments:

aDisH.sHidA said...

comey nyer.....

mungkin jugak kot sunah cici preggy..

qasehraihan said...

ololo comell..
bila nak ada ank sdri lak..hehehe

Selendang Merah said...

hehehe..biasa lah tu nak masuk alam matang dh..lepas nie cici ke belajar cara nak jadi ibu mana lah taw...kut2 mengandung kew nanti..hehe..cici semoga aktif taw..:D

mas saari said...

sah cici ngandung! heheheheeee

Suhaili Sarif said...

klaka la sunah ni..adegan ehem ehem tu jgk yg disebutnya.hihi

kena beli buku psl kucing ni sunah...
kotla ada tips2 psl rahsia tubuh badan kucing.hehe

Tea said...

Kucing dilamun cinta..

Ainul Hayat said...

Rasa dia bunting. Kucen Eni pun macam tu gak. Time bunting suke dok sorang2, tak aktif & kalau boleh nak duk kat tempat yang gelap2.

Anonymous said...

mungkin anak froggy...hahhaha..kan cici selalu tdo ngan froggy...ngeeee~

kiera'sakura said...

cici owh cici cpt la sembuh, kang kak sunah pulak yg demam... hihihi

**kira tkt kucing :(

Ardini Humaira said...

comeyyyy!
meh sini nak bagi cici kawan dengan kitty :D

ijA said...

comel..aahaha..lawa rantai..nak yg panjang sikit leh cici..

Niena Pengembara Ilahi said...

comel la cici wat muke gitu...

mgkin kot cici dlm fasa perubahan ke alam dewasa, kalau manusia pn sama kn... selalu temenung je...camtu gak cici kot, =p

Cik Bambam said...

nk tgk kucing bunting ke tidak kan.. try tgk nipple dia.. bengkak ker x.. hehehe

sergeant keroro said...

ape froggy buat kat cici ni?? hehe

p/s : akak dah dengar alien song belom?? :P

Iffah Afeefah said...

xtaw jugak

Oh Oeya said...

Bab kucing ni akak tak retilah sayanggg..






http://ohoeya858.blogspot.com/2011/11/oh-oeya-wordless-wednesday-07-ayah.html

kura said...

cici putus cinta kot kak.. heheh

Raisya Haris said...

Anak kucing saya pun macam tu gak, tak banyak gerak dan badan dia panas. Saya risau juga ni~

maszull said...

assalamualaikum sunah...alahai cian nyer cici nape ek...demam ke atau ada sakit lain hehehehe...pi la jumpa doktor vet yer amik ubat n medical check-up...:)

Ina Nadia said...

Kucing Ina pun sama.Tapi after few days dia okay dah.But kalau Cici macam tak okay,better jumpa vet.

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.