Wednesday, November 30, 2011

Cici: Entah, Kite Pun Tak Tau...


Entah nape, dia nampak pasif aje akhir-akhir ni. Kadang-kadang duk terperuk sekor-sekor kat dapur, tidur bergulung kat celah tong gas. Pagi tadi pun gitu, lepas Subuh bawaklah dia sekali baring atas tilam berbantalkan lengan saya dan selimutkan. Dia diam aje...tak mo lari pi mana-mana macam selalu. Belai-belai, terus tido kat situ. Sampai la saya bangun nak sarapan, baru dia bangun sekali.


Cici kenapa, Cici? Semacam aje akhir-akhir ni. Cici ada baby dalam perut ke? Err... Saya main agak aje, housemate yang lain pun fikir camtu jugak, kot la dia ada morning sickness ke kan. Suhu badan dia panas sikit. Macam demam pun ye jugak. Nak kata bunting, tak nampak pulak adegan beromen. Erk!


Cici: Hummppphhh...memandai je cakap kite bunting...

Saya: Habis tu??

Cici: Kite...kite...kite... Kite pun tak tau gak sebenarnya, kite bunting ke ek???


Cici: Ehhhhhhhhhhhhhh... Kite kannnn, kannnn, kannnn... Da ada rantaiiiiiiii... Nampak tak, nampak tak?

Saya: Tak nampak la...

Cici: Eh, tak nampak ke???


Saya: Mana nampak! Angkat sikit kepala!

Cici: Haaa... Nampak? Kite comel kan? Lalala~

Saya: Ye lahhhh! Comel la sangat nkoo tu! Sejak bila pandai berhias ni???

Cici: Err...


Hurmmm... Harap Cici kembali aktif macam dulu-dulu. Mungkin dia sedang mengalami fasa perubahan akil baligh tak? Erk!

20 comments:
Write Comments
  1. comey nyer.....

    mungkin jugak kot sunah cici preggy..

    ReplyDelete
  2. ololo comell..
    bila nak ada ank sdri lak..hehehe

    ReplyDelete
  3. hehehe..biasa lah tu nak masuk alam matang dh..lepas nie cici ke belajar cara nak jadi ibu mana lah taw...kut2 mengandung kew nanti..hehe..cici semoga aktif taw..:D

    ReplyDelete
  4. klaka la sunah ni..adegan ehem ehem tu jgk yg disebutnya.hihi

    kena beli buku psl kucing ni sunah...
    kotla ada tips2 psl rahsia tubuh badan kucing.hehe

    ReplyDelete
  5. Rasa dia bunting. Kucen Eni pun macam tu gak. Time bunting suke dok sorang2, tak aktif & kalau boleh nak duk kat tempat yang gelap2.

    ReplyDelete
  6. mungkin anak froggy...hahhaha..kan cici selalu tdo ngan froggy...ngeeee~

    ReplyDelete
  7. cici owh cici cpt la sembuh, kang kak sunah pulak yg demam... hihihi

    **kira tkt kucing :(

    ReplyDelete
  8. comeyyyy!
    meh sini nak bagi cici kawan dengan kitty :D

    ReplyDelete
  9. comel..aahaha..lawa rantai..nak yg panjang sikit leh cici..

    ReplyDelete
  10. comel la cici wat muke gitu...

    mgkin kot cici dlm fasa perubahan ke alam dewasa, kalau manusia pn sama kn... selalu temenung je...camtu gak cici kot, =p

    ReplyDelete
  11. nk tgk kucing bunting ke tidak kan.. try tgk nipple dia.. bengkak ker x.. hehehe

    ReplyDelete
  12. ape froggy buat kat cici ni?? hehe

    p/s : akak dah dengar alien song belom?? :P

    ReplyDelete
  13. Bab kucing ni akak tak retilah sayanggg..






    http://ohoeya858.blogspot.com/2011/11/oh-oeya-wordless-wednesday-07-ayah.html

    ReplyDelete
  14. cici putus cinta kot kak.. heheh

    ReplyDelete
  15. Anak kucing saya pun macam tu gak, tak banyak gerak dan badan dia panas. Saya risau juga ni~

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum sunah...alahai cian nyer cici nape ek...demam ke atau ada sakit lain hehehehe...pi la jumpa doktor vet yer amik ubat n medical check-up...:)

    ReplyDelete
  17. Kucing Ina pun sama.Tapi after few days dia okay dah.But kalau Cici macam tak okay,better jumpa vet.

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com