Da Sampai... Tapiiiiiiiiiiiiiii (Cinta Bukan Milik Kita~~~)

Alhamdulillah...

Da selamat sampai KL semalam lagi. Bertemu adik di KL Sentral dalam keadaan penuh tragis. Erk! Pasaipaaaaaaaaaaaa? Sebab sebab sebab...hahaha~ Dia kan kan kan...pestime pi KL Sentral. Kami janji nak jumpa kat surau. Masa saya da sampai KL Sentral tu, dia dulu yang kol saya. Dia cakap, takde surau perempuan kat situ. Surau lelaki jek. Eikkkkkkkkkkkk? Bila pulak KL Sentral robohkan surau perempuan??? Tipu lah nkoo ni. Dia cakap dia tunggu kat depan kedai-kedai. Saya tanya, kedai mana???

Dia kata dekat dengan Hong Leong Bank. Eikkk? Ada pulak Hong Leong Bank??? Cer la cite sikit keadaan sekeliling tu macam mana. Dia cakap dia ada depan kaunter tiket. Saya carik tak jumpa pun. Naik geram jugak. Surau ade je lagi, tak pulak kena roboh. Sah budak ni salah tempat. Tapi dia cakap jugak dia duk depan myNews. Ha! Sini ada myNews! Saya carik kat situ lak. Eikkkkkk? Takde jugak??? Budak ni kat manaaaaaaaa sebenarnya??? Takkan kena sembunyik bunian kot?

Nak je pi tanya penjaga kaunter yang tengah sibuk layan sume pelanggan yang beratur panjang tu, kot-kot ada cawangan myNews lain kat situ, tapi takmo la. Sibuk bebenor rupanya. Lepas tu try kol adik banyak-banyak kali. Alamak ai...tak dapat dihubungi pulakkkkkkkkkk. Nape lak ni??? Banyak kali try, siyes tak dapat. Asyik masuk mailbox ajeee. Nebes, nkoooo!! Kene culik ke ape budak ni??? Saya pun try la jalan sekeliling carik dia. Siap kol ayah lagi, gitau tak jumpa adik. Masa tu mood memang da ke laut!

Then tak lama lepas tu adik kol.

"Kak, ada dua stesen rupanya. Kat stesen monorel ni."

"So, ko carik la cara nak datang sini. Aku nak pi surau."

Mak ai...jahat kan saya? Hahaha... Geram kot. Ggggrrr... Lepas habis solat, tetiba ade orang panggil nama. Alhamdulillah. Bukan magic, tapi dia jalan kaki dari stesen monorel tu datang sini. Dekat je ponnnn!

Tu la kalo dua-dua pun tak tau. Hahaha~


P/S: Nak pengsan naik komuter dari UKM ke KL Sentral. Macam sardin!!! Lagi sempit dari tin sardin! Alhamdulillah tak sempat pengsan...

23 comments:

  1. lepak sini kejak :) baca entri..

    ReplyDelete
  2. hahaha ok faham keadaannya macam mana =D

    ReplyDelete
  3. Mane gambo adeknye.. Mau feeling2 ni..

    ReplyDelete
  4. mmg nait ktm r kl sentral ke ukm ng hampeh.. kmk pun.. mcm ya.. tp ng keadaan ng dh semual jadi kdk ya.. berhempit pun berhempitlh.. hehe.. janji sampai.

    ReplyDelete
  5. hahaha.. sardin pun tak camtu.. ;p

    selamat hari raya aidil adha miss sunah.. ^^

    ReplyDelete
  6. lain kali bejalan kena bawak peta la..heheh..

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum sunah...cian nyer nasib jumpakn.....selamat hari raya aidil adha yer...:)

    ReplyDelete
  8. HMMM..YE LA...

    NAIK KOMUTER MENYESAKKAN MEMBUATKAN TIDAK SELESA..

    ReplyDelete
  9. bukan nak kata apa..
    tapi memang slalooo pn macam sardin...huhuhu

    ReplyDelete
  10. kl sentral kan tgh renovate kat luar tuh.. kalau dr stesen monorel.. sampe yg x tahu.. mmg sesat lar.. jauh lak tuh nak pusig pegi kl sentral.. jauh x jauh lar jugak smpi sempat lar ketiak berpeluh..hahahha

    ReplyDelete
  11. Siap terbayang2 gelagat kamu berdua Sunah hik3 :D

    ReplyDelete
  12. hehe, boleh pulak camtu ye kak sunah :P

    p/s : haritu lalu depan rumah, saje jek XD

    ReplyDelete
  13. tag u..http://nadiaalong.blogspot.com/2011/11/tag-from-farieyna.html

    ReplyDelete
  14. salam aidil adha kak sakura channn! =]

    ReplyDelete
  15. hehe..sy faham...sbb sy pun buta jln2 kt kL

    ReplyDelete
  16. saya pun dah lama tak pergi kl sentral, agak2nya kalau pergi sorang2 mesti sesat gak..huhu

    ReplyDelete
  17. rindu la nk naik komuter tu... masa study dlu kalo leh balik bla weekend mst nek komuter :D

    ReplyDelete
  18. rindu la nk naik komuter tu... masa study dlu kalo leh balik bla weekend mst nek komuter :D

    ReplyDelete
  19. surau kt kl sentral level bpe ea? huhuhu.

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com

Powered by Blogger.