BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, November 5, 2011

Da Sampai... Tapiiiiiiiiiiiiiii (Cinta Bukan Milik Kita~~~)

Alhamdulillah...

Da selamat sampai KL semalam lagi. Bertemu adik di KL Sentral dalam keadaan penuh tragis. Erk! Pasaipaaaaaaaaaaaa? Sebab sebab sebab...hahaha~ Dia kan kan kan...pestime pi KL Sentral. Kami janji nak jumpa kat surau. Masa saya da sampai KL Sentral tu, dia dulu yang kol saya. Dia cakap, takde surau perempuan kat situ. Surau lelaki jek. Eikkkkkkkkkkkk? Bila pulak KL Sentral robohkan surau perempuan??? Tipu lah nkoo ni. Dia cakap dia tunggu kat depan kedai-kedai. Saya tanya, kedai mana???

Dia kata dekat dengan Hong Leong Bank. Eikkk? Ada pulak Hong Leong Bank??? Cer la cite sikit keadaan sekeliling tu macam mana. Dia cakap dia ada depan kaunter tiket. Saya carik tak jumpa pun. Naik geram jugak. Surau ade je lagi, tak pulak kena roboh. Sah budak ni salah tempat. Tapi dia cakap jugak dia duk depan myNews. Ha! Sini ada myNews! Saya carik kat situ lak. Eikkkkkk? Takde jugak??? Budak ni kat manaaaaaaaa sebenarnya??? Takkan kena sembunyik bunian kot?

Nak je pi tanya penjaga kaunter yang tengah sibuk layan sume pelanggan yang beratur panjang tu, kot-kot ada cawangan myNews lain kat situ, tapi takmo la. Sibuk bebenor rupanya. Lepas tu try kol adik banyak-banyak kali. Alamak ai...tak dapat dihubungi pulakkkkkkkkkk. Nape lak ni??? Banyak kali try, siyes tak dapat. Asyik masuk mailbox ajeee. Nebes, nkoooo!! Kene culik ke ape budak ni??? Saya pun try la jalan sekeliling carik dia. Siap kol ayah lagi, gitau tak jumpa adik. Masa tu mood memang da ke laut!

Then tak lama lepas tu adik kol.

"Kak, ada dua stesen rupanya. Kat stesen monorel ni."

"So, ko carik la cara nak datang sini. Aku nak pi surau."

Mak ai...jahat kan saya? Hahaha... Geram kot. Ggggrrr... Lepas habis solat, tetiba ade orang panggil nama. Alhamdulillah. Bukan magic, tapi dia jalan kaki dari stesen monorel tu datang sini. Dekat je ponnnn!

Tu la kalo dua-dua pun tak tau. Hahaha~


P/S: Nak pengsan naik komuter dari UKM ke KL Sentral. Macam sardin!!! Lagi sempit dari tin sardin! Alhamdulillah tak sempat pengsan...


23 comments:

fuuyooh said...

lepak sini kejak :) baca entri..

FasiHaH SupiaN said...

hahaha ok faham keadaannya macam mana =D

Tea said...

Mane gambo adeknye.. Mau feeling2 ni..

Zyla said...

mmg nait ktm r kl sentral ke ukm ng hampeh.. kmk pun.. mcm ya.. tp ng keadaan ng dh semual jadi kdk ya.. berhempit pun berhempitlh.. hehe.. janji sampai.

Faaein Talip Roy said...

hahaha.. sardin pun tak camtu.. ;p

selamat hari raya aidil adha miss sunah.. ^^

diana said...

lain kali bejalan kena bawak peta la..heheh..

maszull said...

assalamualaikum sunah...cian nyer nasib jumpakn.....selamat hari raya aidil adha yer...:)

QUEENPINK said...

HMMM..YE LA...

NAIK KOMUTER MENYESAKKAN MEMBUATKAN TIDAK SELESA..

cik pulau said...

bukan nak kata apa..
tapi memang slalooo pn macam sardin...huhuhu

Munnafendy said...

isy, nasib baik jmp adik tu.,

Cik Bambam said...

kl sentral kan tgh renovate kat luar tuh.. kalau dr stesen monorel.. sampe yg x tahu.. mmg sesat lar.. jauh lak tuh nak pusig pegi kl sentral.. jauh x jauh lar jugak smpi sempat lar ketiak berpeluh..hahahha

Oh Oeya said...

Siap terbayang2 gelagat kamu berdua Sunah hik3 :D

bersama kak Es said...

macam cite jejak kasihhhh...

sergeant keroro said...

hehe, boleh pulak camtu ye kak sunah :P

p/s : haritu lalu depan rumah, saje jek XD

Qaseh dalia adelia said...

hehe gps kan ada

lavenderlover said...

tag u..http://nadiaalong.blogspot.com/2011/11/tag-from-farieyna.html

mas saari said...

hehehehe...nasib baik jumpa!

aimie amalina said...

salam aidil adha kak sakura channn! =]

MerLe said...

hehe..sy faham...sbb sy pun buta jln2 kt kL

Arpiiz said...

saya pun dah lama tak pergi kl sentral, agak2nya kalau pergi sorang2 mesti sesat gak..huhu

Niena Pengembara Ilahi said...

rindu la nk naik komuter tu... masa study dlu kalo leh balik bla weekend mst nek komuter :D

Niena Pengembara Ilahi said...

rindu la nk naik komuter tu... masa study dlu kalo leh balik bla weekend mst nek komuter :D

aliya razak said...

surau kt kl sentral level bpe ea? huhuhu.

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.