BLOG ENCIK SUAMI

Friday, November 25, 2011

Kenapa Eh, Ustazah! Menyepi...?

Motif letak teko?? Saja... ~Teatime and Blossoms by *BrianInInk on deviantART

Maafkan saya.

Sudah terlalu lama rasanya Eh, Ustazah! menyepi kan? Terlalu lama. Bercutikah ustazah? Atau ustazah dah pindah sekolah? Ke ustazah tengah bizi dengan benda lain? Hurmmm...

Sebenarnya, saya kekurangan idea sekarang ni. Setiap hari, menghampiri saja hari Jumaat, saya akan semakin berdebar-debar, resah dan gelisah. Kepala ligat berfikir, isu apa yang saya nak bawak masuk Eh, Ustazah! untuk Jumaat ni. Kadang-kadang sampai lewat malam hari Jumaat pun, idea tak kunjung tiba. Sedih juga bila tak mampu nak bagi apa-apa.

Sebab tu, kalau ada yang nak tahu tentang apa-apa, boleh la request kat sini ye. Saya akan cuba buat lain kali mana yang termampu, insya'Allah. Terima kasih.


P/S: Lepas ni, Eh, Ustazah! akan keluar secara random ke? Bukan lagi Jumaat? Err...


15 comments:

Syafiq Ahadin said...

Eh? hehe! insyaALLAH nanti akan usulkan. :)

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

insyaALLAH .. nn akn tolong ....^_^

ijA said...

kak sunah..buat entri doa awal tahun dan akhir tahun leh x?...

Eza Boom Boom :) said...

Eza akan hantar pertanyaan bila dah ada nak tanya nanti :D

Iffah Afeefah said...

lau ade idea terus je saved draft
t susun je publishnye k

Gen2Merah said...

welkam bek Ustazah... ehehe

ijA said...

baik kak sunah..

Citarasa Rinduan said...

sunah..
moga kamu sejahtera

kak sibuk juga..
sangat sibuk

FasiHaH SupiaN said...

sgt BZ skrg

Подтверждаю said...

as salam..
pakcik ada soalan ;)
doa awal dan akhir tahun ni,termasuk dalam perkara-perkara bidaah ke tak?bagaimana kalau nak dikaitkan dengan zaman Nabi dan para sahabat?atau sekurang-kurangnya,melibat zaman 4 mazhab yang kita kenali?

Подтверждаю said...

pakcik ada soalan lagi..pakcik sekarang sedang bermusafir.dalam kategori harus.boleh tak pakcik bernazar keselamatan diri agar selamat sampai kembali kat rumah(selangor)?bernazar semasa dalam tempoh perjalanan.maksudnya,cukup syarat sah musafir. syukran..

Подтверждаю said...

lagi..apa hukum bernazar,berniat menjelaskanknya dengan puasa sunat.setelah ditunaikan-Nya nazar tu. syukran sunah :)

Подтверждаю said...

dan lagi,solat sunat qudum,wajib/sunat/harus,etc ke kita lakukan ketika dah sampai destinasi pergi dan balik? ada hadith/sunnah/firman-Nya yang berkaitan? untuk yang bermusafir je ke? syukran sunah :)

maszull said...

assalamualaikum sunah...moga sentiasa ada cite2 yg baru yer...:)

ir prof dr alia rosli said...

kite pon xonline nak bace

nnti ada lagi bagila tau taw :))

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.