Friday, November 25, 2011

Uiks, Dah Nak Masuk Bulan 12?

Guys~ Sedar tak ni?

Tak lama lagi masuk bulan Disember.
Bulan 12 tahun 2011.
Yang bermaksud, bulan terakhir dalam tahun Masihi.
Terakhir, tahu?

Eh, awatnya saya menulis macam Tea ni?

Hurmmm...dah cek balik azam kamu-kamu semua masa awal-awal tahun dulu? Berapa banyak yang dah dicapai? Berapa banyak lagi yang belum tercapai? Ish ish ish...jangan buat-buat terkejut pulak bila saya tanya balik ni. Kan awal-awal tahun dulu da mintak saya tanyakan semula untuk pastikan azam masing-masing tercapai, tak ingat ke? *kalau ada la yang mintak tolong tanyakan*

Saya sendiri...ada azam yang nak dicapai sebelum tahun 2011 ni berakhir. Harap-harapnya tercapai lah azam tu mengikut perancangan. Apapun, kalau nak azam tu tercapai, kena la ada usaha kan? Kalau sekadar berazam tanpa usaha, tak ke mana. Lepas usaha, kena berdoa sekali. Sebab kita hanya mampu merancang. Yang menentukan segalanya jadi ke tak tu, tetap Allah yang Maha Berkuasa.

Ermmm... Tahun Hijrah pun dah nak berakhir beberapa hari je lagi...

10 comments:
Write Comments
  1. ada juga azam yang masih kena drag kena tahun depan huhuhu

    ReplyDelete
  2. Kah kah kah tetibe haihh sakura nehh... Aku syok2 baca first para baru nak faham makna tetiba toinkkkkk!

    Meh aku cium sikit wall nii...

    ReplyDelete
  3. anyway salam Maal Hijrah cikgu..... all the best ya

    ReplyDelete
  4. Azam saya dah tercapai tahun ni! :D

    ReplyDelete
  5. betul3! tahun ni paling kejap rasa nya! :(

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum sunah....moga kita tetap dpt melakukn segala amalan yg diperlukn dan moga tahun baru akan menjadi satu tahun yg penuh azam yg baru juga...:)

    ReplyDelete
  7. azam tahun ni kena tunda tahun depan.. huhuhu~ salam maal hijrah sunah! ;)

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com