Uiks, Dah Nak Masuk Bulan 12?

November 25, 2011

Guys~ Sedar tak ni?

Tak lama lagi masuk bulan Disember.
Bulan 12 tahun 2011.
Yang bermaksud, bulan terakhir dalam tahun Masihi.
Terakhir, tahu?

Eh, awatnya saya menulis macam Tea ni?

Hurmmm...dah cek balik azam kamu-kamu semua masa awal-awal tahun dulu? Berapa banyak yang dah dicapai? Berapa banyak lagi yang belum tercapai? Ish ish ish...jangan buat-buat terkejut pulak bila saya tanya balik ni. Kan awal-awal tahun dulu da mintak saya tanyakan semula untuk pastikan azam masing-masing tercapai, tak ingat ke? *kalau ada la yang mintak tolong tanyakan*

Saya sendiri...ada azam yang nak dicapai sebelum tahun 2011 ni berakhir. Harap-harapnya tercapai lah azam tu mengikut perancangan. Apapun, kalau nak azam tu tercapai, kena la ada usaha kan? Kalau sekadar berazam tanpa usaha, tak ke mana. Lepas usaha, kena berdoa sekali. Sebab kita hanya mampu merancang. Yang menentukan segalanya jadi ke tak tu, tetap Allah yang Maha Berkuasa.

Ermmm... Tahun Hijrah pun dah nak berakhir beberapa hari je lagi...

You Might Also Like

10 Comments

  1. ada juga azam yang masih kena drag kena tahun depan huhuhu

    ReplyDelete
  2. Kah kah kah tetibe haihh sakura nehh... Aku syok2 baca first para baru nak faham makna tetiba toinkkkkk!

    Meh aku cium sikit wall nii...

    ReplyDelete
  3. anyway salam Maal Hijrah cikgu..... all the best ya

    ReplyDelete
  4. Azam saya dah tercapai tahun ni! :D

    ReplyDelete
  5. betul3! tahun ni paling kejap rasa nya! :(

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum sunah....moga kita tetap dpt melakukn segala amalan yg diperlukn dan moga tahun baru akan menjadi satu tahun yg penuh azam yg baru juga...:)

    ReplyDelete
  7. azam tahun ni kena tunda tahun depan.. huhuhu~ salam maal hijrah sunah! ;)

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com