BLOG ENCIK SUAMI

Friday, November 25, 2011

Uiks, Dah Nak Masuk Bulan 12?

Guys~ Sedar tak ni?

Tak lama lagi masuk bulan Disember.
Bulan 12 tahun 2011.
Yang bermaksud, bulan terakhir dalam tahun Masihi.
Terakhir, tahu?

Eh, awatnya saya menulis macam Tea ni?

Hurmmm...dah cek balik azam kamu-kamu semua masa awal-awal tahun dulu? Berapa banyak yang dah dicapai? Berapa banyak lagi yang belum tercapai? Ish ish ish...jangan buat-buat terkejut pulak bila saya tanya balik ni. Kan awal-awal tahun dulu da mintak saya tanyakan semula untuk pastikan azam masing-masing tercapai, tak ingat ke? *kalau ada la yang mintak tolong tanyakan*

Saya sendiri...ada azam yang nak dicapai sebelum tahun 2011 ni berakhir. Harap-harapnya tercapai lah azam tu mengikut perancangan. Apapun, kalau nak azam tu tercapai, kena la ada usaha kan? Kalau sekadar berazam tanpa usaha, tak ke mana. Lepas usaha, kena berdoa sekali. Sebab kita hanya mampu merancang. Yang menentukan segalanya jadi ke tak tu, tetap Allah yang Maha Berkuasa.

Ermmm... Tahun Hijrah pun dah nak berakhir beberapa hari je lagi...


10 comments:

bersama kak Es said...

ada juga azam yang masih kena drag kena tahun depan huhuhu

Tea said...

Kah kah kah tetibe haihh sakura nehh... Aku syok2 baca first para baru nak faham makna tetiba toinkkkkk!

Meh aku cium sikit wall nii...

sergeant keroro said...

errrr.... lau takde azam camne?

Gen2Merah said...

anyway salam Maal Hijrah cikgu..... all the best ya

Raisya Haris said...

Azam saya dah tercapai tahun ni! :D

kura said...

awal muharram :)

Syafiq Ahadin said...

betul3! tahun ni paling kejap rasa nya! :(

Iffah Afeefah said...

xde rancang pape lg

maszull said...

assalamualaikum sunah....moga kita tetap dpt melakukn segala amalan yg diperlukn dan moga tahun baru akan menjadi satu tahun yg penuh azam yg baru juga...:)

udin said...

azam tahun ni kena tunda tahun depan.. huhuhu~ salam maal hijrah sunah! ;)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.