BLOG ENCIK SUAMI

Friday, December 16, 2011

Eh, Ustazah! : Curi Gitar Haram... Curi Hati Takpe...

Curi gitar haram... Curi hati takpe... ~picture by Linda Amin

Hari ni ustazah jalan-jalan kat ruang maya. Tetiba ternampak satu video yang kawan post kat Facebook. Tapi tak klik lagi. Tengok sekali lalu aje. Bila belek-belek sidebar, nampak pulak post dari Jejaka Terhangat.

Jejaka Terhangat: Ini baru la sembang rakyat yang sebenar. Oley..!!!

Ustazah: Oley??? Nape asyik oley memanjang diorang ni?

Ustazah cakap sorang-sorang je. Dalam hati lah tapi. Kalau cakap kuat-kuat nanti orang cakap tak betul pulak. Erk! So, ustazah pun klik la tajuk entri Jejaka Terhangat tu.

Jejaka Terhangat: Alops geng. Pekabare? Just nak tanya korang je. Dah tengok ke video Oley? Oley yek, bukan Olay facial white tu. Ahaks.

Ustazah: Tak tengok lagi... (sekali lagi diulang, dalam hati je)

Jejaka Terhangat: Ambik la masa beberapa minit untuk tengok. Tak rugi pon. Sebab memang berilmu. Short film cast by ustaz-ustaz yang bertauliah, Bob Lokman...

Ustazah scroll bawah tengok komen. Eh, Mat Luthfi pun ade??? Terkejot ustazah. So, ustazah pun play video kat bawah ni. Meh play sama-sama.



Ustazah: Ooo... (sambil sengih sorang-sorang)

Linda: Nape sengih, ustazah?

Ustazah: Eh, terkejut ustazah. Ade orang rupanya. Ni ha... Mat Luthfi kata, curi hati tak kena hukum hudud.

Linda: Erk???

Ustazah: Sila tekan butang play~

Linda: Err... Baeklah!

Penerangan yang baik tentang hukum hudud. Mana yang masih kurang jelas, boleh dapatkan kefahaman lebih melalui video di atas, insya'Allah. Satu usaha yang baik~ Terima kasih pelakon-pelakon~ :)


22 comments:

Anum said...

bagus entry

JIJI YU said...

dah agak dah..kompom jadi entry ko hr ni.ahaha

Munnafendy said...

lega ada video ni =)

IBU GEBU said...

ada tengok jugak semalam, bagus cara penyampaian mesej & dakwah yang lebih mendekati golongan muda...

D'ya Marshmello said...

entri yg sgt mnarik! keep it up! mympaikan dkwah trutama utk golongan muda-mudi ;)

LATEST ENTRY : Entri Berkualiti Perlu Untuk Dapatkan Banyak Komen

maszull said...

assalamualaikum sunah ...bagus jadi n3 hari Jumaat...:)

Nurul Iman said...

Saya peminat Matluthfi. Hehe.. Memang senang nak faham bila tengok.

Gen2Merah said...

satu perkongsian yang menarik utk kita renungi bersama

Memori Kekasih said...

salam jumaat~
video yang bagus untuk ditonton...
dah tgk sebelum baca blog ni...

Anonymous said...

takut jadi zina hati pula..hehee

Raisya Haris said...

'Curi gitar adalah haram, curi hati takpe.' Comel je Mat Luthfi. ^^

mas saari said...

menarik gak videonya!

Suhaili Sarif said...

nk sgt tgk vid ni tp quota da smp limit
ngaaaaaaaaaaaaaaaaa

Eera Shera said...

video yg sangat best...matluthfi sgt comel hihi

Solihin Zubir said...

kalau curi hati kena hukum hudud, tak kahwin la kita semua.. haha..

pndai kan.. strategi guna pengaruh matluthfi.. terbaek!

MERAH said...

Hehe cara penyampaian tuan blog ni besttt.hihii,btw video ni mantaplah terang scare jelas n nyata pasal hukum hudud.Taktik jgk eh dia pi letak matlutfi dalam video ni.huhu :)

Tea said...

tak dpt tengok sobssssss.. line bagai siput koma..

محمد رازيق said...

menarik viedo ni cik sunah. matluthfi mmg terbaik. hehe

MerLe said...

baru lepas tgk td... ringkas, padat, santai..

ibn suhaimi™ said...

Filem ini membuatkan orang faham menjadi sedih tau:)

salam ziarah senyuman dari bumi jordan iya:)

kiera'sakura said...

terbaik... syukran pada sume yg terlibat

pada akak jugak yg menyebarkan.. :)

Ammar Zulkarnain said...

Salam'alaik... Like3.. :)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.