Friday, December 16, 2011

Eh, Ustazah! : Curi Gitar Haram... Curi Hati Takpe...

Curi gitar haram... Curi hati takpe... ~picture by Linda Amin

Hari ni ustazah jalan-jalan kat ruang maya. Tetiba ternampak satu video yang kawan post kat Facebook. Tapi tak klik lagi. Tengok sekali lalu aje. Bila belek-belek sidebar, nampak pulak post dari Jejaka Terhangat.

Jejaka Terhangat: Ini baru la sembang rakyat yang sebenar. Oley..!!!

Ustazah: Oley??? Nape asyik oley memanjang diorang ni?

Ustazah cakap sorang-sorang je. Dalam hati lah tapi. Kalau cakap kuat-kuat nanti orang cakap tak betul pulak. Erk! So, ustazah pun klik la tajuk entri Jejaka Terhangat tu.

Jejaka Terhangat: Alops geng. Pekabare? Just nak tanya korang je. Dah tengok ke video Oley? Oley yek, bukan Olay facial white tu. Ahaks.

Ustazah: Tak tengok lagi... (sekali lagi diulang, dalam hati je)

Jejaka Terhangat: Ambik la masa beberapa minit untuk tengok. Tak rugi pon. Sebab memang berilmu. Short film cast by ustaz-ustaz yang bertauliah, Bob Lokman...

Ustazah scroll bawah tengok komen. Eh, Mat Luthfi pun ade??? Terkejot ustazah. So, ustazah pun play video kat bawah ni. Meh play sama-sama.



Ustazah: Ooo... (sambil sengih sorang-sorang)

Linda: Nape sengih, ustazah?

Ustazah: Eh, terkejut ustazah. Ade orang rupanya. Ni ha... Mat Luthfi kata, curi hati tak kena hukum hudud.

Linda: Erk???

Ustazah: Sila tekan butang play~

Linda: Err... Baeklah!

Penerangan yang baik tentang hukum hudud. Mana yang masih kurang jelas, boleh dapatkan kefahaman lebih melalui video di atas, insya'Allah. Satu usaha yang baik~ Terima kasih pelakon-pelakon~ :)

22 comments:
Write Comments
  1. dah agak dah..kompom jadi entry ko hr ni.ahaha

    ReplyDelete
  2. ada tengok jugak semalam, bagus cara penyampaian mesej & dakwah yang lebih mendekati golongan muda...

    ReplyDelete
  3. entri yg sgt mnarik! keep it up! mympaikan dkwah trutama utk golongan muda-mudi ;)

    LATEST ENTRY : Entri Berkualiti Perlu Untuk Dapatkan Banyak Komen

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum sunah ...bagus jadi n3 hari Jumaat...:)

    ReplyDelete
  5. Saya peminat Matluthfi. Hehe.. Memang senang nak faham bila tengok.

    ReplyDelete
  6. satu perkongsian yang menarik utk kita renungi bersama

    ReplyDelete
  7. salam jumaat~
    video yang bagus untuk ditonton...
    dah tgk sebelum baca blog ni...

    ReplyDelete
  8. takut jadi zina hati pula..hehee

    ReplyDelete
  9. 'Curi gitar adalah haram, curi hati takpe.' Comel je Mat Luthfi. ^^

    ReplyDelete
  10. nk sgt tgk vid ni tp quota da smp limit
    ngaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  11. video yg sangat best...matluthfi sgt comel hihi

    ReplyDelete
  12. kalau curi hati kena hukum hudud, tak kahwin la kita semua.. haha..

    pndai kan.. strategi guna pengaruh matluthfi.. terbaek!

    ReplyDelete
  13. Hehe cara penyampaian tuan blog ni besttt.hihii,btw video ni mantaplah terang scare jelas n nyata pasal hukum hudud.Taktik jgk eh dia pi letak matlutfi dalam video ni.huhu :)

    ReplyDelete
  14. tak dpt tengok sobssssss.. line bagai siput koma..

    ReplyDelete
  15. menarik viedo ni cik sunah. matluthfi mmg terbaik. hehe

    ReplyDelete
  16. baru lepas tgk td... ringkas, padat, santai..

    ReplyDelete
  17. Filem ini membuatkan orang faham menjadi sedih tau:)

    salam ziarah senyuman dari bumi jordan iya:)

    ReplyDelete
  18. terbaik... syukran pada sume yg terlibat

    pada akak jugak yg menyebarkan.. :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com