BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, December 4, 2011

Makan Makan Makan...

Good Morning by *WoW-Sky on deviantART

Allahumma barik lana...

Makan makan makan...

"Sedap tak?"

"Boleh lah... Nak rasa?" Dia menolak pinggan nasi goreng ke depan sikit. Saya menceduk sedikit sekadar untuk merasa. Sedap.

"Nak rasa kite punya?"

"Nak ayam tu je..."

Saya mengangkat sudu dan garpu. Tangan hendak mula memotong bahagian sebelah sana ayam yang masih belum tersentuh.

"Tak nak. Nak yang belah sana..."

Dia mengambil bahagian ayam yang telah disentuh. Terkesima sebentar. Dia makan dan diam.

Sambung makan.

Makan makan makan...


#Motif entri ni? Hahaha... Saja nak suruh otak kamu bersenam pagi-pagi~ Selamat berhari Ahad!


17 comments:

lieynanilaz said...

cantik gambar tuh!!

mohd zhafri said...

errrr....ermmmmmm.....mmmmmmmmm

Syafiq Ahadin said...

haha! nak satuuuu~~

JIJI YU said...

hr tu kan..aku makan ayam jgk..pas tu..pelangi nak ayam..aku kasi..die makan je..bekas aku kot..

mas saari said...

akak makan epal je pagi ni..

Aretikz said...

oh.. lapar rasanya.. macam tahu2 jak sunah suruh aku makan.. ahakz..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh mkn ngan saper tu adik?mkn mkn mkn..sedapnyer

Rozuan Ismail said...

mesti org yg tersayang ni.makan dekat bahagian yang dah disentuh

Niena Pengembara Ilahi said...

nk gak :D

Cik Lia Lomi said...

makannn..makannn.makannn.. makan berkongsi ni dapat mengeratkan perhubungan juga. tapi bukan dengan yang bukan mahramlah..

delarocha said...

Alhamdulillah..kenyang

ciK LyndaWawa said...

mkn itu pebting.....=]

maszull said...

assalamualaikum sunah...selamat makan tengahari yer....nape x letak gambar nasi goreng yg diorder tu...mesti sedapkn...:)

kiera'sakura said...

Rasulullah pn minum satu tempat yg sama dgn isteri baginda... kan contoh yg sweet untuk kita ikut tue,,, sunah lagi tue :D

kura said...

heh. selamat hari ahad kak!

Solihin Zubir said...

otak dah penat berlari siang td.. terpaksa bersenam plak baca entry ni.. haha..

Iffah Afeefah said...

Xoesah share pon
ade sorg blogger dok mkn kentang ai tnpe ase segan ilek je

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.