BLOG ENCIK SUAMI

Monday, December 26, 2011

Update Ikut Mood

Monday Morning by *fhrankee on deviantART

Monday morning.

Ya, hari ni hari Isnin. Dan hari ni cuti. Tapi saya tak mencutikan diri saya. Sekarang ade kat lab. Mungkin sampai lewat malam.

Hurmmm...

Mood berblog da semakin menipis. Beberapa hari lepas ade dapat email dari admin yang jual domain blog ni dulu. Rupanya da hampir setahun blog ni berdomain. Bila tengok tarikh domain ni dibeli, terkejot lak. Bukan kebetulan, tapi takdir Allah kan tarikh tu sama. Bila tarikh tu tiba nanti, insya'Allah saya buat entri ye. :)

Pernah saya baca kat blog rakan blogger, selalunya bila da setahun, mood blogging tu gerenti akan berkurang sangat-sangat. Kecuali pada orang yang betul-betul komited dengan blog dia. Adehhh. Saya ni da tak komited la ye...? Huhuhu. Serius da semakin takde rasa sangat da dengan blog.

Takpelah, lepas ni mungkin saya hanya akan update bila saya nak update je, insya'Allah. Nak update setiap hari pun macam dah tak boleh sangat dah. Maafkan saya.

Update ikut mood, blogwalking ikut mood gak... Boleh kan?


31 comments:

ir prof dr alia rosli said...

setahun? emmm, 1januari nanti, genaplah setahun kite berblog..

nini said...

ingatkan nk perli rupanya cakap pasai diri sendiri....tetiba terasa lak kan...haha....sebab sy pun update sesuka ati je...=p

Tea said...

utamakan kehidupan nyata~~ wewetttt

gedek! said...

uncle mood pon dah kurang...

tapi macam 'terpaksa' la pulak...

haha

Syafiq Ahadin said...

28hb ni genap setahun usia blog. hehe! :)

Mr.PiNGu said...

hehe sy nih dh lebih setahun/.. k je berkobar2 hehee

FasiHaH SupiaN said...

Sama macam sayya....xtahulah nk bg komitmen yg camna..update pendek2 bolehlaa..semakin tua semakin byk urusan..arghh itu semua alasan? Huhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

entri sunah kira kencang juga..akak ni makin suram dah

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

feel nk update mcm dulu dh kurang la..

sbb tu GK skrg ni try berjinak-jinak menulis cerpen plak...

=P

Woofer Storm said...

boleh je sis,yang penting sis bahagia selalu..

Ahmad Haziq Azlan said...

cuti pon lab bukak ke

eiyzniey said...

Hehe...
Sy punn

Iffah Afeefah said...

Ikot adekla


jnji srnok k

Cik Pulau said...

sama la jugak...
skarang ni pun rasa cam mood dah kurang skit.. huuuu~
cam mana nak kejar mood ni supaya tak lari ekss..huuu~

Rozuan Ismail said...

samalah kita.macam x de mood

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

nk update perlu brfikir dulu ... hurmmm, ade mood tapi smakin kurang .... aiyakk !!! kenape3 ???

Muslimah Optimis said...

heheh.. MO juga semakin hilang mood nak menulis di blog sebabnyaaaaaaaaaaaaa banyak benda lain nak kena tulis.. huhuhu.. oh nota..nota dan nota...

Muslimah Optimis said...

heheh.. MO juga semakin hilang mood nak menulis di blog sebabnyaaaaaaaaaaaaa banyak benda lain nak kena tulis.. huhuhu.. oh nota..nota dan nota...

Solihin Zubir said...

haha.. betul la.. mmg betul..

domain sy pun baru je genap setahun 3 hari lepas..

mood blogging smakin pudar jugak skrg..

dats why skrg ni sy update tak setegar dlu.. ikut mood..

nk ckp kering idea, rasanya byk lagi yg masih bermain di minda ni.. tp itula.. tak ada mood.. smakin busy kerja juga mgkin..

p/s : menjawab psal soalan gambar lisa surihani tu.. sy google je.. tak silap sy, tu gmbr dlm filem ombak rindu..

aimie amalina said...

boleh kak :)
menulis tanpa jiwa ye akan jadi kosong
walau dipaksa tidak sama dgn yg asalnya
heee


p.s: ajeeennyee kat lab..heee..

Eera Shera said...

kalo update masa x de mood cam tak de rasa..x cukup rencah hehe

yana lyana said...

yeahh..mood saya datang untuk berblogwalking di sini..

salam kenal :)

محمد رازيق said...

hmm, saya kena tunggu 9 bulan lagi untuk genap setahun untuk rasa apa yng cik sunah rasa.

KizZ said...

La berdomain rupenye...mahal tak bayar??

P/S : Kalau rajin-rajin sudi-sudi lah join segmen "Bloglist Xchange" and "Review Ur Blog" dari Kiz kayh

mas saari said...

akak pun kadang2 takde mood gak! tapi bila tengok orang update rasa jeles, terus nak update..

kiera'sakura said...

boleh kak... :)

zuwaidah said...

sama je dgn kak zu...ada masa update, kalau tidak terbiar je blog kak zu tu.

BeloG MTT said...

Memang lumrah dalam blogging kot kan sis kecuali yang betul2 komited. Next month genap setahun. Hmm MTT pon terasa benda yang sama :P

pengemis Cinta~ said...

boleh...ikut kelapangan masa n fikiran;)

maszull said...

assalamualaikum sunah...idea tu dtg tanpa diundang bila dah idea n n3 yg menarik terus jer taip n postkan yer...:)

Suhaili Sarif said...

sunah :)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.