BLOG ENCIK SUAMI

Monday, January 3, 2011

Blogwalking vs Bandwidth


BW

-blogwalking-
vs
-bandwidth-

Kekeliruan yang selalu berlaku pada diri saya~ adeh..

Benda ni berlaku sebab dah TERbiasa tulis short form bandwidth sebagai 'bw'..kelakar je bila baca mesej-mesej kat chatbox dan shoutmix, 'bw ka sini~', 'bw jap'..saya pulak baca 'bandwidth kat sini~', 'bandwidth jap'..:D

Takpe lah, saya je yang sebut dalam hati, orang lain tak dengar pun..hehe

Ops, tiba-tiba rasa macam diingatkan pulak, antara gi blogwalking dengan kaji bandwidth optical network tu~ :D




I'M OFFICIALLY A SPEEDDEMONS


Erk, terkejut? Apa benda ni? Ni sebenarnya blog badge SpeedDemons Dungeon, rumah kepada keyboarder-keyboarder pantas. Buat masa ni, dungeon ni adalah tempat mengumpul speed keyboarder, juga tempat berkongsi minat dan bertukar pendapat [ekmal, 2010].

Nak join gak, nak tag 2 orang blogger~





Lepas ni, Semuanya akan Berkurangan....

Entry mungkin akan semakin berkurang...

Lepas ni mungkin tak dapat nak blogwalking selalu...

Mungkin lepas ni nak jenguk blog seminggu tu paling tak pun sekali jek...

Tak dapat nak jejak yang datang blog dengan sekerap dulu da...

Ouh, semua nak berkurang ye..sedih je baca entry-entry rakan blogger yang sudah mula punya banyak komitmen selain menjadi blogger tegar. Kekangan apa yang menyebabkan demam akan-kurang-berceloteh-di-blog ni melanda? Tentunya kekangan masa yang paling utama, kekangan masa disebabkan oleh kekangan kerjaya tentunya, kalau bukan pun, kekangan akademik.

Rakan-rakan blogger kita kebanyakannya adik-adik yang masih bersekolah (tabik la!), ada juga di kalangan cikgu macam Cikgu Ima dan Cikgu Awangku Johan, ada yang kerja engineer macam Ustaz Ir. Nazirul Hazwan dan Zack Zuhairi (ouh, beliau dah muncul kembali!!!), ada yang suri rumah sepenuh masa sambil berniaga dari rumah, dan ada banyak lagi kategori blogger lain, semua berusaha untuk maintain blogging~

Kagum? Ya, memang...tapi lebih kagum pada Yang Menciptakan mereka, kerana mempermudahkan urusan itu untuk mereka, diberikan masa yang cukup untuk semua, tetapi dibahagikan dengan sebaiknya... Subhanallah...


Saya? Saya nak cuba juga maintain blogging.. :) Insya'Allah...entry mungkin keluar malam-malam kot..siang-siang kan nak menyelidik, kan deqdeq kan~~ :p




vB yang Tag~

adakah anda rasa anda hot?
-saya? hot? saya sejuk je duk dalam aircond ni...:D

update wallpaper yang anda pakai sekarang


cerita about this wallpaper
-saya suka sakura, and comel jek wallpaper ni~ :D

kali terakhir makan pizza?
err...tak ingat la..da lama sangat kot~

lagu terakhir yg anda dengar?
-barakallah? dari ringtone Kak Rozita Abdul~ :D

bukak muka buku
-balas mesej kak Farah Othman jap tadi gitau kain da dipos~

selain dgn nama sendiri anda dipanggil dgn nama ape?
-sunah, siti, paling best de yang panggil Sakura..kak Aina yang comot panggil~

tag lagi 4 orang

vB
Misz Trex
Cekgu Ima
Neena J

sape no.1 dgn anda?
-dia tag saya, saya tag dia balik! :D

no.3 ade hubungan dgn siapa?
-erk, dengan sape cekgu? cepat gitau..hehe

bagaimana pula dgn no.2?
-Tra~~ Tra dengan sape haa..?

katakan sesuatu pada no.4?
-Neena, saya da tag ni, ha..wat jangan tak wat~ hehe

berikan fakta yg anda tahu tentang org yang anda tag :)
-vB--> gila dslr
-Misz Trex--> suka konfius blog saya yang mana satu..:p
-Cekgu Ima--> dia bukan Cikgu Shida..:p
-Neena J--> suka cari kawan baru~ ^_^

Thanks vB sebab tag~



Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.