BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, January 4, 2011

Nak Buat Apa Kalau Internet Lembap??

Hadoi....http://www.emocutez.com (rasa nak taip "argggghhhhh!", tapi tak ayu la kalau gitu~ :p)

Internet sangat lembap...tak dapat nak buat blogwalking dan membalas jejak sambil membaca entri baru rakan-rakan blogger. Maaf sangat-sangat. Sedih betul.

Hurm...tadi jenguk blog deqdeq, tapi tak dapat nak komen kat situ. :( Jadi, saya tulis kat sini je la ye kak. Saya tak dapat nak tengok video tu sebab internet slow, tapi saya rasa saya tau macam mana keadaan kucing tu dari apa yang saya baca kat blog akak tadi. Dulu pun salah seekor anak kucing saya (anak Mitchi)  turut mengalami masalah yang sama, susah nak berdiri~ berdiri je jatuh, berdiri je jatuh, terketar-ketar seluruh badan, kepala pun nampak macam lagi berat dari badannya. Sampaikan ia jadi lebih kurus dari adik-beradiknya yang lain. Ye lah, kurang zat sebab tak berpeluang nak berebut menyusu dengan Mitchi. Dalam situasi ni, mak kucing ada, jadi kita kena usahakan dengan membantu ia menyusu, asingkan dari yang lain bila nak bagi dia menyusu. Lama-lama ia jadi kuat dan boleh berjalan, alhamdulillah. Tapi, tak kekal lama gak..semua anak-anak Mitchi da takde...Mitchi pun lahirkan diorang masa umur masih 'muda' (kitorang pun tak sangka Mitchi nak beranak). Erm, dalam keadaan akak, mak kucing takde, jadi usahakan untuk bagi minum susu bancuhan. Tapi, tu la..kondisi bilik akak akan terjejas. Saya rasa better akak letak dalam kotak besar, then letak kat bawah flat akak tu. Bila time untuk makan, akak leh turun bagi dia makan. Tapi takut tak bebas lak kan? Boleh je kalau akak biar dia bebas tapi mungkin dia akan 'hilang'. Doakan semoga dia dilindungi Allah dalam hidupnya...insya'Allah DIA akan bantu dengan kehendakNYA. Bagus usaha akak, moga Allah balas di akhirat, kucing ni doakan kita tau, dia akan jadi antara mahar kita di akhirat kelak, insya'Allah. :) Erk, panjang pulak komen saya ye. Hehehe.

Kembali kepada persoalan, dalam keadaan internet yang lembap ni, apa yang boleh kita buat di alam maya selain me'reload' page yang sama? Nak buat apa ni??? Geram sungguh!
http://www.emocutez.com





Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.