BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, January 20, 2011

Mesti Baca: Nak Share Benda Best!

Ouh, internet dari broadband biru putih sangat lembap. Meeting online pun takde selera dah.

Ni nak promote satu benda best.

Benda apa tu?

Meh nak cerita...

Dari benda ni macam-macam ada...eik, teringat pulak entri semalam...:D

Dari benda ni kamu-kamu boleh kenal ramai kawan dalam dunia blog...

Dari benda ni kamu-kamu boleh gi blogwalking dengan mudah...

Dari benda ni kamu-kamu boleh berbincang dengan otai-otai blogger...

Dari benda ni kamu-kamu boleh minta nasihat dan pandangan tentang blog...

Dari benda ni kamu-kamu boleh share entri kamu...

Dari benda ni kamu-kamu boleh tambah follower kalau nak...

Dari benda ni kamu-kamu boleh tambah trafik blog kalau nak...

Dari benda ni kamu-kamu boleh tambah duit nuff kalau nak...

Ha...tiga-tiga yang last tu kalau nak lah ye...utamakan yang sebelum-sebelum tu...hehe...

Ouh, apa benda tu?

Nak tau? Sila klik 'Ask To Join' kat SAHABAT BLOGGER...tak pun, klik je banner SB yang gerak-gerak kat sebelah kanan blog saya tu...lepas tu, kamu-kamu akan tau lah~ :D





LIPDUB tu ape??

Keluh-kesah adik saya yang belajar di matrix sejak balik bercuti bermain-main di fikiran ni. Dia kata pensyarahnya nak masukkan aktiviti baru. Bukan takat tu, pensyarah tu nak jadikan benda tu salah satu aktiviti wajib dalam kelas dia. Sebab belum pernah ada lagi yang buat, maka pensyarah tu nak bawak dari luar negara masuk ke Malaysia. Yang pertama kat matrix dia! Mesti dapat nama! Buat sejarah! Best tu~~~!!!

Huh! Tak berkenan! Sebab tu la adik saya keluh-kesah memanjang. Aktiviti apa tu? Lipdub??? Apa dia lipdub ni? Tak pernah dengar pon? Kamu-kamu pun tak pernah dengar??? Ha...pi tanya Enchek Google, banyak maklumat kat situ~

Amek kat SINI. Video contoh Lipdub pun ada~

Lipdub ni kalau tanya Uncle Wiki, membawa maksud "a type of video that combines lip synching and audio dubbing to make a music video. It is made by filming individuals or a group of people lip synching while listening to a song or any recorded audio then dubbing over it in post editing with the original audio of the song." Ha...cuba bayangkan aktiviti macam mana tu?

Budak matrix pun nak kena belajar benda ni ke? Siap nak wajibkan pulak dalam kelas dia kena buat benda tu. Kelas english, bukannya kelas muzik! (kat matrix memang takde kelas muzik pon kan? ke sekarang dah ade?) Rasanya takde manfaat pon. Kalau nak kata dari situ boleh belajar english dengan baik, tak keluar suara pon, setakat menari sambil gerak-gerakkan mulut. Kata dubbing kan?

Ouh, kesian si adik...siap minta pendapat, macam mana nak elakkan dari join aktiviti tu. Hurm, akak pon tak dapat nak fikir lagi macam mana dik...mungkin kamu-kamu semua ada pendapat?




Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.