BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, January 27, 2011

Sama Pendek

Kata nak kurang blogwalking, tapi boleh pulak update entry lagi ye? Entah pape lah..

Eh, jangan marah dulu...ni, nak cite pendek je ni...

Tadi nak ping kat gengblogger.com...

Kebetulan pulak ade yang ping tajuk hampir sama...

Kasi gemuk gambar tu dengan menekan kat mouse...

Tu je nak kongsi...

Kebetolan tak? Ke suratan? Haha~ :D

Meh, jenguk entry terpendek yang lebih kurang tu~ SINI, SINI!





Entri Sangat Pendek

Esok ada meeting dengan supervisor tentang projek. Jadi malam ni tak dapat nak blogwalking sangat. Sila-sila tinggalkan link ye untuk dijejak semula...

Dan...mohon doa dari semua agar urusan saya dan kita semua dipermudahkan olehNya...ameen...

Admin: Ada yang tahu macam mana nak buat algorithm untuk network?




GEGAR BLOG : Soalan 5 ( PREPAID RM30 )

Klik Lah Header Tu Ye~~




Adik Dia Ada Tumor...


"Adik... abang minta maaf yer... abang memang tak tau pasal keadaan adik sebelum ni... bersalah sangat bila abang paksa adik menghafal pelajaran dan doa lepas solat tu... abang berniat baik.. nak bagi adik senang dikemudian hari... harap adik faham dan maafkan abang.... maafkan atas semua perbuatan abang pada adik yer... Adik, abang sentiasa doakan adik, biar adik cepat sihat, sembuh dari sakit adik ni, biar adik boleh bersekolah semua... kalau diizinkan Allah, adik dapat sekolah di SMV Kota Tinggi ambil kursus yang adik minat tu, tapi macam abang pesan kat adik semalam, kalau adik tak dapat sekolah vokay adik jangan sedih tau! Sebab doktor nasihatkan adik supaya tak ambil kursus tu, nanti bahayakan diri adik pula... Kami semua sayangkan adik lebih dari segala-galanya... InsyaAllah berkat doa keluarga kita dan kawan-kawan kita, adik cepat sembuh dan sihat, boleh main macam biasa balik! Kami semua sayangkan adik tau! Abang sayang adik sangat-sangat tau!"

Hari ni...mula-mula baca kat page Lulu Caldina, lepas tu kat page Makbed...then ke page Amrafahan...

Semalam...mula-mula baca kat blog Enchek Ben, lepas tu ke page Amrafahan...

Cik Puan Nabila, saya sangat sedih...tak dapat nak cakap apa dah...jenguklah page Amrafahan...doakan mereka sekali...





Entri Pilihan Sebelum Zohor...


"Siapa kata budak engineering tak perlu pergi kelas agama?
Budak engineering pun iman selalu turun naik jugak
Bukan iman sederas elektron yang mengalir dalam wayar
Bukan ada resistor yang mampu menahan segala nafsu
Bukan sentiasa ditebat dari hasutan syaitan
Bukan ada filter yang boleh tapis segala dosa-dosa
Hakikat budak engineering juga manusia biasa"

Wow! Saya teruja membacanya!
Baca lagik kat SINI~~




PANAS! Apa Yang Bagus Sangat Dengan Nilai Islam???

Dapat link dalam email dari kawan, panas lak hati ni bila baca.

Boleh pulak dia tanya soklan macam tu... Ya, I know...dia mungkin tak faham, tapi rasanya tak pernah pulak kita kutuk budaya dia...tadi baru je baca kat blog Enchek Ben pasal Kuan Yew, kat sini dia pun nak jadi cam Kuan Yew jugak kot.

Adakah anda tahu? Menyentuh kulit bukan mahram dalam Islam adalah berdosa? Rasullullah s.a.w sendiri pernah bersabda, "Sekiranya kepala salah seorang daripada kamu ditusuk dengan jarum besi, itu adalah lebih baik bagi kamu daripada kamu menyentuh wanita yang tidak halal bagi kamu." (HR ath-Thabrani. Dinilai sahih oleh al-Mundziri, al-Haitsami, dan al-Albani).

Ya, dia tak tahu...dan bila seorang perempuan bersarung tangan untuk bersalaman dengan lelaki kat luar nun, itu bagi mengelakkan sentuhan kulit ye~ Bukan kerana dia jijik dengan kekotoran tangan kamu, bahkan dia berusaha untuk tidak meninggalkan nilai bersalaman tu~ Untuk kes dengan perempuan pun  nak bersalaman guna sarung tangan, tu mungkin sebab orang tu nak prepare awal supaya bila dah depan lelaki nanti tak yah la kalut nak pakai sarung tangan, tu pun tak dapat nak fikir ke? Adeh....

Gambar dicopet kat Malaysiakini

Bila orang cakap, kena tahu nilai Islam, dengan selambanya dia cakap..."So what is so great about that? That is your religious value which I don't know. How am I to know about the religious values when I'm not practising that religion?" Ohhhhh.....

Mufti Perak yang cakap-cakap pasal Kuan Yew pun cakap-cakap gak pasal dia ni..."He has to know... he must respect religious practices of others, but if he doesn’t know, that is ignorance. If he knows, but pretend not to, that is insulting Islam."

Nak tahu lebih lanjut? Meh klik SINI. Kat SINI pun banyak, tapi kena register. Kat SINI? Kamu takkan jumpa. Ni la bila nilai Islam pun dipolitikkan... Chua oh Chua...saya 'kechuwa'...

Cik Puan Nabila...sila tenangkan saya. Huhuhu...

Admin: Kerana saya seorang perempuan...dan saya seorang Muslim...dan ini pandangan peribadi saya sebagai yang selalu mengalaminya bahkan dari bangsa saya sendiri...





BEN ASHAARI BLOG

Seperti biasa, sila klik header ni kalau nak cari harta karun~

Sila nyatakan berapa kalikah anda update sehari dan jumlah entri anda sehingga kini ..
Insya'Allah 1-3,4 kali sehari...tengok pada kebizian...jumlah entri: 405

Kenapa anda berminat nak berada dalam blog list BEN ASHAARI...
Saya nak kongsi entri terkini dengan orang lain, kalau ada dalam blog list enchek Ben, itu salah satu kemudahan...:)

Apakah perkara yang ingin anda lakukan sekiranya blog anda popular?
Bakal jadi popular ke? Jauh lagi tu...kalau jadi popular, teruskan mengupdate dan memaintain blog seperti biasa...

Sempat ke ni? Huhu...




Contest | Proffessional Header untuk masterfaiz.com

Ok dik, maaf...agak lambat menyertai. Ni amek masa pagi-pagi buta untuk join~ Sebab dah nak tutup dah contest ni. Jadi, kena cepat-cepat ye~

Ni header lama masterfaiz.


Ni lak header yang saya conteng. Huhuhu...


Syaratnya KENA PROFESSIONAL, tak pandei la kamek...ni je yang termampu...sob sob sob...

Walaupun masterfaiz kata tak payah tag, saya nak tag Cik Puan Nabila sebab dia pandai buat header~ Lalala~




Saya Rindu Dia!

Malam ni...tiba-tiba rasa rindu...rindu sangat...

Rindu tu menjengah bila terpandang gambar dia pada widget linkwithin...

Siapa dia tu?

Meh tengok gambar besar gedabak ni~~~


Nak tau apa kisah dia?

Meh klik SINI...

Rindunya...Huhu...


Admin: Cik Puan Nabila ingat lagi tak kat Abang?






Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.