BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, February 1, 2011

Mereka Bersama Heliza

Tak puas hati? Jangan bengang dulu. Takpe, lain kali boleh gi join ye, insya'Allah...

Meh, nak kongsi gambar mereka bersama Ija kat gathering SB. Rasa macam satu fenomena lak tengok profile pic semua bersama Ija. Haha~

Aimman

Syafiq

Faizal

Paknyah Ujang

Norfa

Bro Framestone

Ir. Nazirul

Sakirin KSP

Cik Yatt

Man Yusoef

Farhana Sahri

Zack Entry

Atiq Salleh

dDfabulous

Tu je... Takdelah fenomena sangat pun. Heh~

Paknyah yang tiap hari post entry pasal Ija tu lah yang paling minat kat dia, sampai macam-macam keterharuan yang dialami paknyah sepanjang berblog. Sampai Ija datang baca & komen kat blog pun dia kecoh. Haha~ Lepas tu siap berebut Ija kat SB. Comot jek semua~ :D Tapi baguslah Ija ni, boleh turun padang bersama-sama peminat... Hehehe.

Kalo de lagi gambar, gitau la...kot-kot kecik hati ke sebab gambar tak masuk dalam ni. :p

Admin: Sumber gambar adalah dari FB dan blog mereka~ Hehe.





Header Untuk Eyqa

Ini bukan contest ye. Sila jangan join. Haha~

Dah beberapa orang pengunjung yang datang ke blog ni, cakap diorang suka header kat atas yang tak seberapa tu. Huhu. Saya pun secara gumbira dan sukahatinya offer lah untuk buatkan. Dan mana-mana yang bertuah tu, dapatlah headernya. Contohnya blogger Eyqa ni. Header yang saya wat untuk Eyqa yang cumil ni kaler purple, sebab dia nak kaler purple. Hehe...

Dengan background kaler purple

Transparent punye~

Header ni saya buat guna photoshop...simple jek, tak hebat cam header kamu semua...huhu.

Lajunya Eyqa ni, dia dah siap buat entry lak. Terharunya...huhuhu. Terima kasih ye dik.

Kamu nak gak? Kena la jadi yang bertuah cam Eyqa ni. Camne nak jadi? Tunjukkan yang kamu betul-betul nak saya buat header tu. Macam mana nak tunjuk? Janganla main-main lagi, terus contact dan bincang jek~~ :)

Admin: Sebab ramai yang saya offer, cakap-cakap gitu jek, lama-lama senyap...jadi maaf kalau takde header untuk kamu, saya tak tahu kamu nak yang macam mana...huhuhu.




Saya Tak Reti Buat Autopublish (Sticky Post Pun!)

Ada sahabat blogger yang tak pandai buat autopublish, maka sini saya nak ajar step by step ye. Ha, cepat bukak new tab untuk try.

First, taip entry macam biasa...


Second, rasa-rasa dah cukup best entry tu, klik kat 'Post Options'...


Kat bahagian 'Post date and time', ada dua option, iaitu post secara automatik atau setkan pada 'Scheduled at'. Kalau nak autopublish, pilih option 'Scheduled at'. Setkan masa dan tarikh untuk publish entri kamu tu dalam kotak yang disediakan ye~ Yang lain-lain tak perlu kacau.


Lepas tu klik 'Publish Post'.


Nanti secara automatik dia akan keluar kat 'Edit Post' dengan label 'Scheduled'..


Faham dah macam mana nak buat? Macam ni jugak caranya kalau nak buat sticky post yang kekal kat atas beberapa hari tu~ Yang selalu blogger guna untuk buat announcement tentang contest dan segmen. Bezanya, untuk sticky post, kene publish dulu entry tu...then klik kat 'Edit Post' dan tukar post date and time macam kat atas...lepas tu publish semula~ jadiklah sticky post~ hehe~

Selamat mencuba~

Admin: Kalau gambar tak clear, pandai-pandailah gemukkan ye~





Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita

Alhamdulillah. Dah jumpa. Tadi borak dengan Doc Aziz kat Facebook tentang krisis kat Mesir. Tengah mencari maklumat terbaru mengenai mereka. Siang tadi duk join sekali baca kat blog khas tu dengan seorang sahabiah. Malam ni, nak cari balik blog tu sebab dah tak ingat urlnya. Ni tadi gi cari balik. Alhamdulillah, dah jumpa...

Kamu-kamu yang nak tahu berita mereka, bolehlah berkunjung ke blog ni...


Blog ni baru je dibuat khas untuk update berita tentang pelajar kita di sana. Sila klik link tersebut untuk maklumat lanjut. Sekian~

Admin: Sama-sama kita doakan keselamatan mereka semua di sana, dan moga keamanan kembali menapak di bumi Mesir...ameen...





Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.