BLOG ENCIK SUAMI

Friday, February 11, 2011

555? Macam Contest Tu Je~

555? Nampak nombor ni tadi, terus teringat kat Kak Deqdeq. Kenapa? Sebab Kak Deqdeq ade buat contest 5-5-5 kat blog dia. Sape tak join lagi? Sila join sebab hadiah sangat lumayan menanti! Haha~ Macam iklan kat tv & radio pulak~

Macam mana boleh teringat? Sebab ade seorang blogger bertuah telah memiliki nombor tu~ Kat sini...


Nama dia Kamil Muhd, ore kelate...:D jenguk blog dia tadi suka tengok entri-entri terbaru dia. Dia letak dialog kat dalam picture movie shrek yang dah disnap, kreatif! Blogger baru ni...dah ade enam entri kat blog, sila bagi tunjuk ajar ye kat Kamil~ ;)

Ni salah satu contoh~ haha! Sila ke blog Kamil untuk tahu ujung pangkal cerita ye!
Nak tahu lagi sape dah bantu sebarkan kempen?

yaya budak suka embun
bun
Kasturi Jiwa
Yad'z (siap buat ayat untuk V.A.L.E.N.T.I.N.E! Sila baca! :D)

Diorang pun ade buat entry tentang Valentine~ Teratai @ Cikgu Mega dan Syafiq Ridhwan~ :)

Jom jenguk sekali blogger Beijing kat SINI~ Best gak blog dia! Sempoi habis!



Kenapa Tak Satukan Link?

Memang menyusahkan! Bakpe buat banyak-banyak entry pasal link orang join kempen tu? Payah la i nak carik link kat mana~ Nape tak satukan jek? Ish, nape, nape, nape?

Ada yang bertanya kepada saya...kenapa tak satukan je list blogger yang join kempen tu? Boleh tak nak jawab, "biarlah rahsia"...style pakcik saya...hahaha~ macam beliau, inilah 'senjataku'...wahaha! Poyo la ang sunah!

Adusss! Ada sebabnya saya tak satukan link blogger yang join kempen tu...pertamanya, sebab link sentiasa bertambah dari masa ke masa...jadi kalau saya nak satukan dalam satu entry sahaja, mesti panjang entry tu nanti dan kalau satukan, maksudnya kena buat sticky post lagik~ Kalau nak pendekkan guna scroll box, kamu-kamu jugak yang rasa tak best nak blogwalking nantikan? kan? kan?

Lagi satu...untuk satukan link-link tu, insya'Allah saya akan buat jugak...tapi tunggu sampai habis kempen, ok? Maksudnya 15hb nanti saya akan satukan semuanya...sebelum tu, meh jenguk diorang ni...bersemangat betul ni...

Jejaka Terhangat
Siti Nazirah
Muhammad Zarin
Azza Firza
Saiful Zaini
Gadish Lollipop a.k.a Farah
TiMmiE
Linda Amin
Batrisya
KinosKoko
Natalyaa

Ada lagi tak? Ape? Nak tepek banner kat sidebar jek? Boleh! Silakan~ :)

Sambil-sambil tu mari bersantai-santai kat SINI...lama dah tak jenguk Dr. saya ni~




Kempen Kena Bagi Besar?

Ada yang cakap, kempen ni kena buat secara besar-besaran. Nak buat macam mana tu? Mungkin kita boleh ajak PM Najib berblog sekali tentang kempen ni, ok gak kan? Haha~ Tapi PM sibuk lah...maka, kita yang kat bawah-bawah ni je la yang mampu nak sebarkan...takpe, kita mula kecik-kecik dulu...kalau kamu, kamu, dan kamu pun join sekali, maka lama-lama, jadi besarlah nanti! Ye tak? Tapi nape kamu tak join? Huhuhu...

Meh, nak share gak apa kata mereka tentang kempen Valentine's Day ni...

Echa
Nur Elyani
Hidayah
Cik Bee
Cik Leen
Nurelle 
Asma
Noraim
Garfield88_aini
Remaja Boroi (erk, tak tahu nama la..nama blog ni)
Hakim Zailan
Shereena
Kak Yana Paknyah Punye~ :p
Sara berkuntum-kuntum~
Norfa Bulat (eh! Norfa jek.. :p)
Faizahfyn
Ayushida

Alhamdulillah...ramai gak yang tolong menyebarkan...terima kasih gak kat Hakim yang buat kempen bersama..kalau nama kamu-kamu takde kat sini, mungkin ade kat sana, ok? Jangan sedih-sedih lak...

Ni la yang terkumpul...setakat sebelum pulang ke rumah petang ni...nak tengok list lain? SINI, SITU, SANA, SINI GAK, dan YANG NI...selamat berblogwalking ye~ :)



Lagi-lagi TAK Sambut Ni!

Blog tak laku lagi? Ade lagi yang komen kat SINI. Bila baca-baca komen diorang, ada satu komen tu yang buat saya terdetik nak tulis ni. Diorang kata takde orang nak datang baca entry kat blog diorang, tapi saya tengok ramai jek yang datang malah di kalangan kawan-kawan lak tu~ Sangat best tau bila kawan-kawan yang memang kenal kita, datang baca blog kita! Mungkin diorang tak komen, tapi diorang baca gak kan? :) 

Tak macam blog saya ni...huhuhu...sedih, sedih..:(

Lagi mereka yang join kempen...sila jangan meluat baca pasal kempen aje! :D

Amalina (adikku sayang~~~ :D)
Enchek Ben (dush2! pakcik saya pun join! :p)
FAZTEE DANISHA (nama campuran! :D)
Syah (Syah ada buat 'kempen buang bayi' jugak~ baca entry dia)
Areliff (dari dia la kempen ni mula terjadik!)

Tadi saya gi blogwalking kat blog-blog yang join kempen, sambil tu jenguk satu blog ni sebab tengok title macam lain macam jek...bila bukak, wahahaha! Paknyah, kalau u tak jenguk, memang rugi! Siyes! Hahaha~ Sila jenguk SINI~ Tettt!




Maafkan Kami Rasulullah...

Subhanallah, mungkin tak ramai yang sedar, 15 hb ni adalah Maulidur Rasul...tapi lebih ramai yang tahu 14 hb ni adalah Valentine's Day! Kenapa ek jadi gitu? Huhu...agak-agak kalau Rasulullah masih hidup, tidakkah baginda sedih dengan semua ni? Huhu...

Disebabkan mungkin tak ramai yang tahu, jom join satu kempen yang Hakim buat sekali dengan KEMPEN: Kami TAK Sambut Hari Valentine~

"SAYA SAYANG SAUDARA SEISLAM SAYA, SAYA CINTA RASULULLAH DAN SAYA TAK AKAN SAMBUT VALENTINE DAY"
Moga-moga lebih ramai yang akan sedar...insya'Allah...:) Nak join kempen Hakim, leh klik kat gambar tu ye~

Nak tengok siapa lagi yang join kempen? Mereke adalah...

Hakim sendirik (hehe..)
Nadiah
Atikah
Ema (muda lagi ni~ bagus, bagus!)
Arawani
Vna Cumil
Wavex (yang suke merajuk~ :p)
Miss Kay MazRan (entry sempoi habis!)
Cik Mimmie
Sakinah (banner kat sini besar gedabak!)
Penjejak Mimpi

Ada lagi nak join? Klik SINI.. Ade lagi yang tertinggal? Tinggalkan komen kat sini...:)

Admin: Sabarlah laptop...sat lagi i restartkan...



Mereka TAK Sambut Valentine~

Sori~~~~ Huhu~ Semalam balik terus tak larat! Tak bukak laptop langsung untuk update! Aigooo...sebab penat berSB kot~ Haha!

Sungguh! Tak siap keje kalo asyik duk situ! Ingat semalam nak taip sikit pasal assignment Chernobyl tu, last-last sampai ke petang web tu terbukak, tapi tak amek ape-ape pun dari situ. Adoi...dan last-last jugak, saya yang terkejar-kejar notification kat SB tu...dush2! Tak larat den!

Mereka juga telah join kempen...jemput baca apa pandangan mereka~


Ade lagi yang lain...saya kena korek-korek lagi untuk update~ Kalau de lagi yang nak join, jangan segan-segan ye...sama-sama kita mengingatkan saudara-saudara kita yang lain~ :)

Dan saya jugak main cikgu cikgi di SINI...haha~ thanks Qaseh!





Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.