BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, February 12, 2011

Tentang Opera Berkuasa Turbo dan Popup Komen...

Oh, internet saya sangat lembap! Siyes, dalam masa macam ni, nak update lagi tentang kempen, memang mengharukan. Terpaksalah menggunakan browser opera dengan application turbonye. Laju! Memang laju! Tak caya, cuba sendirik! Tapi....


Yang tak bestnye bila guna opera dengan kuasa turbonye, semua gambar yang penting tak kuar! Nuff dan benda yang gerak-gerak kat blog kamu-kamu semua tu kejap ade, kejap takde...macam chipsmore la! Haha~ Sebab nak bagi laju, semua benda jadi tak cantik! Pixel semua larik~ bukan pitching yek, ni bukan AF, ok? Lagi tak best, nak follow pon susah babe~ Kena tunggu esok-esok baru leh godek balik blog-blog kamu untuk follow semula. Huhu... Bila nak komen pun, tak lah secantik Chrome dan Mozilla~ Ha...meh nak cakap sikit pasal komen-komen ni...

Eh, sebelum tu...meh nak update jap. Mereka-mereka ni pon da join kempen gak!

Ustazah Qaseh (featuring Nyah Ujang & Nyah Naz...)
Rabiatul Adawiyah (tau kempen dari Qaseh n Paknyah)
Puan Nina (jangan lupa join contest Kak Deqdeq tu ye...:D)
Cik Mimie (lepas ni leh ganti Prof Dr Izzi ye~ ;))
E-ra paSha (garang ler Madam A tu, tapi best gak dia ajar fatwa-fatwa...:D)
Kak Deqdeq (akhirnya...alhamdulillah...)
Touya (terkedu seh baca entry dia! mahsyuk!)
Hanis Aleeya (tepek, jangan tak tepek!)

Da terjah belom? Okie, kalau dah...jom sambung!

Dear bloggers, kalau kamu-kamu nak tahu, ramai bloggers prefer ruang komen tu buat gaya popup windows dan tanpa words verification. Kenapa? Pertama, popup window lebih senang, tak perlu untuk page blog kamu-kamu tu loading berkalik-kalik sebagaimana bila guna komen secara embedded below post atau on new page...Klik jek Post a comment, 'pop'! Kuar windows kecik...taip, taip, taip..publish~ senang! Tak ganggu page yang ada tadi, kalau nak baca balik pon tak susah, dan kalau INTERNET LAMBAT pun, tak seteruk bila guna setting embedded below post atau on new page. Words verification? Ni tak kisahlah...nak elak spam kan? Tapi spam ni senang jek nak delete, takyah isau sangat...tak letak lagi bagus dan menyenangkan! Ha...panjang tak pesanan? :D





Blogger Cakna Kempen...

Pagi-pagi bukak laptop lagi...eh, dah tengahari! Haha! Hampeh betul! Tadi gi baca entry Trex tentang orang-orang sengal kat SB, saya setuju, mereka memang sengal! Kecuali saya! :p

Okie...malas da nak terlibat! Boleh tak nak duk diam-diam jek, tengok dan like jek...sebab nak jaga hati ni dari sakit. Huh! Trex mesti kata boleh...kan, kan, kan? Tapi...leh tahan ke? Huhu...

Da...tutup cerita tu. Meh nak update pasal kempen. Blogger yang cakna semakin bertambah, alhamdulillah. Antara mereka yang turut sama membantu menyebarkan mengenai Hari Valentine ni adalah...


Ade ke yang saya terlepas pandang? Mereka juga berkata-kata tentang Valentine's Day... Yuyu Zulaikha cumil & Amalina Yaacob...




Mubarak Letak Jawatan, Geram dengan Spammer?

Baca kat blog Ir tadi...jenguk SINI. Kat Nadiah pon ade~ Kecoh gak Hosni Mubarak dah letak jawatan, alhamdulillah bumi Mesir kembali aman...insya'Allah. Lepas ni, tak tahu apa akan jadi. Hanya Allah yang tahu... Moga-moga segalanya kembali pulih seperti sedia kala...tapi, under tentera? Ok ke? Huhuhu...macam takut jek~ *Update* Tapi, tapi, tapi...nak tambah satu link lagi...kalau kamu-kamu nak tahu adakah lepas ni Mubarak masih lagi presiden Mesir ke tak klik SINI!!!

Ade lagi yang join kempen...setakat sebelum waktu tidur yang sepatutnya...tadi...


Okie~ penat melayan Ai Sis, Trex, Fadzli, KN, ngan Cik Puan Nabila kat SB...memang n*** la dia spam komen kat SB berjela-jela...sapa tak geram weh?? Hee...saya sangat geram wahai ncik Fadzli!!! Huh! Sila jangan spam kat sini lak~ Tettt :p

Tu baru pasal spammer kat SB...spammer kat group? Jenis post link-link tu??? Saya la tu! Pedulik hapa! Group blogger adalah untuk share entry, ok? Pakcik saya cakap ni...percayalah~ :D

Admin: Saya tidur lambat sebab nak makan ubat ye! Peace! :D




CEO Suratan Kebetolan Mahu Berhenti Berblog!!!

Saya tak bersalah! Betul! Tak tau kenapa...tiba-tiba dia menghilang~ Kisahnya bermula begini...

Pada satu malam yang hening...dia muncul, dengan ayat-ayat 'perasan'nya seperti biasa...:D

Klik gambar untuk gemukkan Ir~ Eh, cam dah elok jek~ :D

Dia kata, KAK Yaya cakap muka dia macam Asyraf Sinclair~ dush2! Kami tak percaya! Semua orang tak percaya! Kecuali...KAK Yaya...:D

Kami bergadoh-gadoh... Farhanieza apatah lagi... Siyes, kami semua tak percaya... Kami bersepakat... Menjampi KAK Yaya... Dan saya adalah tukang jampi...

Kat sini Ir da buncit, jadi tak payah klik-klik~ :p

Dengan suratan kebetolan, KAK Yaya tak muncul-muncul... Menandakan jampi menjadik! Yess! Kami gembira! Tapi... Dia ber'Ady Budika'...(baca: berduka)...

Selepas itu, dia menghilang terus...selepas mengepost satu ayat... Huhuhu... Saya pasti kamu-kamu semua tak mahu membacanya... Maka, saya tak akan masukkan kat sini...sob sob sob... Tiba-tiba, jampi habis waktu! KAK Yaya kembali...

KAK Yaya macam kurus jek kat sini~ Meh bagi dia gemuk dengan klik-klik~ :D

KAK Yaya kata dia da merajuk...dan ayat KAK Yaya memang tajam menusuk hati weh!!! Siyes! Kecik hatiku~ wuwuwu~ tak caya? baca la...adeh...dan dia tak muncul-muncul...sampai FH pon datang gak suh minta maap kat wall dia...huhu~

Macam mana ni, macam mana ni...

Dah, dah! Tak payah pikir! Ir tak majuk pon~ jangan isau, takde maknenye dia nak menyepi dari dunia blog tu! Huh! Suka menyakat! Menchiik! KAK Yaya pon da dapat title 'KAK', bak cekelat! Eskrem pon, Ir kena bagi! Bak sini cepat! Huh!

Admin: Sukati ang jek panggil KAK Yaya, entah-entah lagi muda! Haha~ Apepun, KAK Yaya sangat cumil lah! ;)



Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.