BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, February 20, 2011

700 Undi Sudah Pasti!


Dah 700! 700 undi dipastikan bakal diperolehi oleh calon Majlis Perwakilan Mahasiswa besok! Betul, tiada tipu-tipu! Mereka dah berkempen sejak Selasa lepas, terkejut nengok poster bergantung-gantung. Teringat zaman dolu-dolu...ekeke~ Tadi pun baca blog Nadia Havez tentang ni, dan dia juga macam saya, rindu akan zaman dolu-dolu tu~ ;)


Ya, memang akan ada calon yang akan dapat undi sebanyak 700, tapi tak pasti lagi siapa. Hanya Allah yang tahu...

Yang saya tahu, followers Sunah Suka Sakura dot com dah mencecah 700, alhamdulillah. Dan dia yang ke 700 tu adalah Cik T'nie yang turut memollow Selera Sakura~ Thanks, dear...Fuhh!hTak percaya rasanya, sejak 2 bulan lepas aktif semula, followers bertambah dari bawah 100 kepada jumlah sekarang ni. Apa yang best sangat dengan blog ni sampai kamu-kamu follow ni, ha? Tak best pun...setakat cantik header jek...:p Okie, sila jangan unfollow! Hahaha~

Terima kasih kepada anda semua! Teruskan setia membaca kemeroyanan saya dalam blog ni.

Sok hari buang undi. Undi lah yang terbaik, ok?


Saya suka dia! Tapi... Saya tak boleh mengundi! Hahaha~

Selamat mengundi semua!


ENTRY CAMBEST SAPE KALI NI? JOM TERJAH!




Program TV Saya Sendiri - Ady Budika Contest

Contest ini abang baru saya buat...
Header bermagik dia kalo klik akan keluar Mr. Froggy!
Tak caya?
Cuba klik sekarang!
Hahaha~


Program macam mana korg nak terbitkan?

Program Realiti Masak-masak? Haha...

Nama Program tersebut

Pasta de'Sakura (wehuuu~~)

Kalo leh terangkan sikit konsep program itu

Okie..mesti pelik kan, mende lah realiti masak-masak lak ni? Ekceli, saya tak tahu nak masukkan dalam kategori ape, sebut jek la Realiti Masak-masak...kalo abang tau, sila beri jawapan kat bawah, ok? Haha~

Nama dia Pasta de'Sakura sebab saya nak bukak restoran pasta aje, yang mana nama restoran tu sama dengan nama program ni. Nanti kat restoran tu hanya sediakan juadah pasta yang telah diderhaka respinya oleh saya. Hahaha! Eh, ape cite pasal restoran pulak ni? Bukan pasal program TV ke?

Iye, iye...memang program TV ni...macam ni, program ni nanti akan ada 3 segmen (err..letak jelah dulu 3...)
  1. Segmen dengan host rancangan ni, host dia adalah chef terkemuka Malaysia berkaitan dengan pasta..eh, kalao takde, Che Mat pun boleh jugak...ahahah~ Dalam segmen ni host akan berbicara ape sahaja fakta mengenai pasta selama 20 minit bersama sesi soal jawab di telefon macam WHI tuuu~~~ :D
  2. Segmen kedua adalah segmen 15 minit memasak pasta (satu hari, satu resepi pasta ok?) di mana kita akan perkenalkan chef-chef restoran Pasta de'Sakura ni, memasak dari dapur restoran gituuuu~~ ;)
  3. Segmen ketiga adalah 5 minit tayangan drama or movie yang berkaitan dengan pasta (crop bahagian yang ada info tentang pasta je la...banyak je cite Korea yang cer citer pasal pasta ni...best pe, suke-suke! Hehe)

Selebihnya adalah masa untuk iklan. Jadi rancangan ni berlangsung selama sejam, ok? Err..seminggu sekali kot.

Station Tv mana yang korg nak siarkan?

Erm, nanti kalo abang Ady de station TV sendirik, nak lah siarkan kat situ~ Hehe...

Bagaimana korg nak tarik penonton korg???

Hehe..kan da ade restoran tadi? Ape lagik, jaga hati pelanggan yang datang, terjaga jugak hati penonton, then menarik lagi ramai penonton~~ wee~~

Lepas tu, guna semua medium yang ada...wat website Pasta de'Sakura (no delivery..hahaha), wat fanpage kat Facebook, wat iklan cam Pizza Hut ngan KFC tu...oh...lama-lama leh ganti Pizza Hut...:DDD

.

.

.

Ouh, bestnye kalo betul-betul leh wat! Huh!

Okie...saya nak teddy froggy! Bak sini! :D


Sape tak join lagi, sila join! Hahaha~ Kamu! Yang dah habis baca ni, kamu telah ditag untuk join! :D


ENTRY CAMBEST SAPE KALI NI? JOM TERJAH!



Saya Tertarik!


Jalan-jalan ke blog kengkawan tadi... Tertarik dengan gambar ni dalam salah satu entry dia...


Kenapa? Sebab Pak Cik tu, ok~ Bukan sebab nama-nama blogger dalam tu.. Hahaha! Pak Cik ni pak guard UTM, terkenal dengan kegarangan dia.. Tak sangka lak sporting habis buat shooting gambar ni! :D Nak tau maklumat lanjut, sila ke blog Nanad.

Okie~ Sambung kije! Pleassssse lah!


ENTRY CAMBEST SAPE KALI NI? JOM TERJAH!




SAYA SEORANG BLOGGER YANG AKTIF !


SILA KLIK HEADER MENGANCAM PIHAK PENGANJUR UNTUK TAU AGENDA YANG DISEMBUNYIKAN



ENTRY CAMBEST SAPE KALI NI? JOM TERJAH!



Selera Sakura is Released


Senyap-senyap sejak tadi dan tak sempat nak reply-reply mesej, sampai hampir terlupa nak tolong belikan tiket flite cousin~ Maaf dear...da belikan, jangan merajuk! :p

Ohooo~hoi~ Kenapa senyap-senyap jek?

Sebab tengah edit page lagi satu lerr. Nak gitau semua yang follow kat situ (tak banyak mana pun followers kat situ! haha~), takut ade yang terlepas pandang dan tak tau page tu dah bertukar Url...

Kek Lapis Sarawak dah bertukar wajah. Kini page tu nama dia Selera Sakura.


Dengan ini, segala resepi dari Sunah Suka Sakura dot com akan dipindahkan ke situ~ ;) Lepas ni pun, segala resepi hanya akan dimuatkan kat situ ye~

Oh, url baru dia kalo nak tau, sila klik SINI.

Err..takde kaitan dengan masakan Jepun, ok? :D


ENTRY CAMBEST SAPE KALI NI? JOM TERJAH!



Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.