BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, March 13, 2011

Kerana Kita Adalah Hamba...


Allah...


Sesungguhnya aku lemah tanpa petunjukMu
Aku buta tanpa bimbinganMu
Aku cacat tanpa hidayahMu
Aku hina tanpa rahmatMu
Kuatkanlah hati dan semangatku
Tabahkan aku menghadapi segala dugaan
Yang datangnya hanya dariMu
Ameen ya Allah...


-kerana kita adalah hamba yang selalu memerlukanNya-



Cas Enjin Dulu...


Haih...dia kata depan mata pemalu habis. Tapi dalam blog, YM, mak ai~~~! Nak buat macam mana, da memang gitu. Dari dulu lagi, memang macam ni...uhuk uhuk.

Boleh berbicara macam-macam dalam blog, nak bergurau, bergelak tawa? Kat dalam blog memang leh buat semua tu. Tapi kat luar...kena cas enjin dulu. Lagipun semalam kan macam lambat sikit nak kenal, sape suh baru sedar lepas setengah jam, langsung tak dengar depa suma usik-usik, duk fikir skrip vlog je... Hahaha~ ops!

Betul la, kalau enjin da panas, baru kamceng semua. Tak percaya, tanya brother yang antar kami balik Skudai semalam. Macam-macam woooo kami borak dalam kete, dari hal dia tak masukkan blog otai dalam bloglist dia sampai la ke berapa purata trafik sehari, sume keluar...ekeke~ (Pssst, sape otai tu takyah tau la ye...)

Pemalu habis...? Hurm...hurm...hurm...memang pemalu. Sekian~

P/S: Err, ade info tak dalam entri merapu ni agak-agak? (info dia, sila tengok kiri kanan lain kali...hahaha~)


ENTRI CAMBEST DIA...



Contest Design T-Shirt Rasmi Sahabat Blogger


Okie...saja nak try. Tengok dulu syarat-syarat yang di"copy paste":
  1. mesti menggunakan logo sahabat blogger
  2. corak tak kesah cmne nak buat. asalkan cun n tak lebih-labih.
  3. panel-panel adalah admin-admin sahabat blogger. dorang akan pilih design mana paling cun dan layak di angkat sebagai T-Shirt rasmi sahabat blogger
  4. mesti ada url sahabatblogger.net
  5. motto mesti pakaimoto rasmi iaitu 'we are now united'
  6. bila dah siap sila postkan design korang kat event ni ye. bukan kat wall SB. kang jatuh bawah lak takde admin dpt tgk
  7. tarikh tutup adalah pada 12.00am 7/4/2011. sebulan tu
pemenang akan di pilih seorang sahaja, dan design pemenang akan dijadikan T-shirt rasmi SB ni. hadiah? dah ada sponsor. Sambung kat SINI.

Saya design macam ni jek...

Untuk ladies, design sama jugak, cuma lengan panjang ye...pandai-pandai ler...

Huhu...sangat simple dan biasa...tak de idea dah! Kamu-kamu nak try? Meh amek logo SB ni...


Ha, cepat buat entry! Kalo de idea lagi, nanti saya tambah lagi..haha~


BANYAK ENTRI CAMBEST HARI NI, TAK TAU NAK PILIH



Ben Ashaari Bikin Saya Malu


Erk! Erk! Erk lagi dan lagi...-_-"

Yang pasti bukan "erk" angin sendawa, tapi "erk" terkedu. Huhuhu...

Enchek Ben!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Huwaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!! Malu!!!! Saya malu!!!!!!!!!!!

Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!

Tidaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Erk!

Tak terkata dah....

Sila jenguk sendiri apa yang Enchek Ben dah buat kat SINI. Sekian. -_-"


P/S: Mana jiran saya nehhhhhhhhhh...


ENTRI CAMBEST TAKDE SEBAB NAK TIDO DAH



Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.