BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, March 29, 2011

Resakse Berjanggut Datang Mengorat, Dia 'Urmmmmm' Je???


Pssst, tadi kan...orang tu datang singgah kat shoutmix. Dia ingat saya tak tahu la tu dia. Da jelas-jelas kat widget Gengblogger tu muka dia dengan url blognye. Tambah-tambah lagik, dia je yang guna bahasa camtu ngan saya. Moh kite tengok cubaan dia mengorat...


Ada hati tu nak ngorat...lepas tu try tukar nama pulak ngan gaya bahasa,  siap nak tengok gambar lagik! Tapi kannn...IP address sama la! Kantoiiii!! Hahahaha~ Bertambah-tambah kantoi bila dalam SB pon dia mengkantoikan diri sendirik kat post Fakhrul!



Hah! Kan da kantoi! Memang you sorang la guna youuuuuuu!!! :p Katek lak pergi la seru nama jiran saya tuuuuuu....ingatkan tak mai, ade jugak dia mai...


Hoh??? Dia urmmmmmm jek??

.

.

.


Taklah, dia buat ayat tacink ni haaaaa....


Ina pun join sekaki...


Hurmmmmmmmmmmmm.....otromen sangat yakin boleh mengalahkan resakse...no komen.

P/S: Abaikan babak-babak pergaduhan tu ye. Depa berlakon je tu...hampeh!



Ini Bukan Blog Ady Budika


Hahahahahahahaha~ Adehhhh...gelak guling-guling baca komen kat shoutmix pagi tadi sebenornye. Tapi tak pulak buat entri. Just habaq kat Pak Cik Mat ja. Tapi tadi Miss Ran pulak buatkan entri. Jadi, nak buat jugaklah! Sebab kelakar sungguh, ok?

Sebab ape kelakar? Meh tengok gambo ni...

.

.

.

.

.


Nampak tak, syapieces tulis ape? Hahaha~ Sape lah salah bagi link ni...adesss...atau pun mungkin link betul, konfius dengan nama...Macam orang dulu-dulu konfius Pak Cik Mat dengan Abang Ben...:D

Entah lerr...nak jejak balik nak tanya syapieces ni, takleh pulak...sebab link dia broken. Hehehe...

Okie, okie...stop gelak dah. [Update!] Saya da jumpa blog dia! Hehehe...klik SINI, ok?



Saya Tidak Sempurna, Tapi DIA Jadikan Kami Sempurna...


Aku manusia lemah
Selalu terjatuh
Berbeda aku darimu
Kau berdiri teguh
Aku serba tiada
Aku kekurangan
Dan bila kau tiba
Aku hilang dari kewujudan

"disaat kita merasakan kita down dengan diri kita .. ada insan yg menganggap kita terlalu sempurna ..sanggup menerima segalanya dengan fikiran yg positif ..menyatakan kita melengkapi hidupnya .. dan tanpa kita dia mati ~ adakah itu masih tidak sempurna pada diri kita ?" Baca SINI.

Ayat ini buat saya menitiskan air mata... Qaseh sayang, terima kasih...

Diri saya tidak sempurna, saya sedar itu. Menilai diri dan membandingkan dengan insan lain, memang jauh dari kesempurnaan. Mengenang diri yang kerdil dan hina, begitu banyak dosa lalu pada Dia, dengan iman yang masih goyah, dengan ilmu dan amal yang tak sampai setitis air lautan, saya sangat-sangat rendah, Allah!! Saya sangat-sangat hina! Rasa macam dosa sebesar gunung, kemudian gunung tu akan menghempap saya semula!

Saya tak sempurna! Saya kurang sempurna! Saya jauh dari kesempurnaan!

Tapi...saya tidak sendiri... Semua makhlukNya dilahirkan tidak sempurna dengan segala sifat yang indah-indah... Kenapa begitu? Kenapa tidak Dia sempurnakan saja kejadian kita? Biar kita sudah cukup baik dari kecil lagi, tak perlu mencari jalan untuk mencapai kesempurnaan! Pernahkah kamu-kamu tertanya-tanya tentang ini? 

Ketahuilah, sebenarnya Allah jadikan kita tak cukup sempurna sebab Dia nak anugerahkan kita insan yang akan melengkapi kesempurnaan tu. Sempurna itu saling melengkapi... Sahabat-sahabat kita, ibu bapa, adik-beradik kita, suami atau isteri kita, mereka adalah pelengkap kesempurnaan kita sebenarnya... Syukurilah nikmat itu, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui yang mana baik untuk kita.

Carilah kesempurnaan sambil menjadi sempurna...betul tak ayat ni?

Yang tidak sempurna: Maaf Qaseh, baca entri-entri Qaseh memang selalu buat saya sebak dan muhasabah diri...tapi jangan benti menulis yang macam ni pulak, saya suka...siyes...:')



Iklan: Twin Systems Sdn. Bhd.


Vacancies Announcement in Twin Systems Sdn Bhd

Salam...

Dear friends and partners,

We'd like to announce vacancies in our company, Twin Systems Sdn Bhd
for the following positions:

SYSTEM ANALYST
Qualification : Degree in Computer Science
Requirement : Skills in PHP and SQL (Advance or Intermediate level),
Knowledge in Object Oriented Programming and Experience in Web
Application Development.

ANALYST PROGRAMMER
Qualification : Diploma in Information Technology or related fields.
Requirement : Skills in PHP, SQL or any Web Programming.

Interested party may submit your resume via email to me at
sanorazman@gmail.com or En. Alishamuddin at alisham70@yahoo.com.
Should you have any query, please call us at 07-5582109 or sms at
012-7022109 / 016-7114001.
Appreciate if you could forward this to your relatives, friends or students.

Thank you.


--
RAZMAN
012-7022109
Twin Systems Sdn Bhd
www.twinsystems.com.my

P/S: Sape-sape yang berminat dan berkelayakan tu, bolehlah apply ye. :)



Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.