BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, April 2, 2011

Yang Handal Main Teka-teka


Mereka-mereka ni cepat dan pantas! Terkejut saya! Yang main copy paste pun ada! Yang salah format? Hahaha~ Adesss...jom kita tengok sape yang cepat sangat tuuuu...



Yang ni kan, semua orang pakat tiru jawapan dia. Siap print screen lagik bukti kat blog empunya bloglist tu. Hahaha~ Blog yang ringannnn, PINK, dan comel! Susunan layout dan widget yang sedap mata memandang, suka-suka. Kemas je...:)



Yang ni...jawapan dia sangat menarik, ok? Hahahaha~ Hurmmm...blog yang putih melepak ni da mantop sangat dah, takleh nak komen lebih-lebih. Kang ade gak yang jeles. Pape, kite cite belakang ye youuuuu~ :p



Alamak...ni kembar bongsu saya. Hehehe...kembar kedua jangan jeles ye, dia lagi laju. :D Blog dia da review sebelum ni kat SINI.

Okeh, lain-lain yang handal meneka adalah mereka-mereka ini...


Macam-macam jawapan diorang bagi. Hehehe...gi la jenguk ye.


Tadi mula-mula bicang dengan pemilik blog tu...ingat nak buat prank je, last-last jadi segmen jugak. Hehehe...takut takde sambutan je. Ade jugak yang join, ye... Sebenarnya, tertarik dengan bloglist tu sebab semua cerita dan blogger dia berkaitan antara satu sama lain. Blogger [ kAtEk ] pembuli tegar blogger H i d u p i t u S e n i, blogger Sunah Sakura dot com (eh, sape ni?) bercerita tentang resakse iaitu blogger H i d u p i t u S e n i, blogger Ady Budika kuarkan entri tentang blogger [Blog Picisan] : Mencari Sinar Pelangi I sebab merajuk dengan errr..,  blogger [Blog Picisan] : Mencari Sinar Pelangi I pulak bercerita tentang blogger Ady Budika. Semua berkaitan! Hahaha~ Buat saya gelak guling-guling macam yang diorang printscreen tu, ok? :p

Tahniah ye semua, terima kasih sebab join walopun hadiah takde. Huhuhu...

Best dan pening tak? Lain kali nak lagi? Hahaha~



Percubaan Pertama Resakse Menghilangkan Janggut


Tak tau nak kata apa, tapi tu lah kisahnye...

Percubaan pertama resakse untuk menghilangkan janggut telah berlaku jap tadi. Tapi tak tau berjaya ke tidak. Sebab janggut tersangkut pada birai-birai besi kat baju dia...

Okehhhh...saya merapu saje kat atas ni...

Sebenornye, tadi jeling bloglist. Nampak yang ni...


.

.

.

.

.



Kah kah kah! Tak boleh tahan, nak jugak buat entri ni ok sebab ade nama resakse! Hahaha~ Resakse, youuuuu buat ape kat Sydney tu??? Hahaha~ Pssst, kalo nak tau ape resakse buat kat Sydney, klik SINI.

P/S: Maaf, entri resakse lagi...



Tak Puas Hati?



Ramai yang tak puas hati ye? Hehehe...yang tak puas hati sebab salah jawapan, yang geram sebab tak sempat join, yang tak mo kawan dah, yang menunggu-nunggu puteri sunah, erk! Macam-macam jek kat shoutmix tu. Kang buang shoutmix tu baru tau! Hahaha~ Guro saje...


Maaf yeaa, tu segmen ad hoc, pestime buat pulak tu, tak dirancang. Jadi ada kekurangan kat situ, ramai tak faham eh tadi. Hehehe...sempat bagi explaination di saat-saat akhir je...masa tu pun sebenarnya da ade pemenang. Tapi kita go on je...

Terima kasih ye semua, ermm...ada plan game baru nihhh...hehehehehe...



Bloglist Sape La Tu Ek...


Hahaha~ Ops! Tergelak pulak. Ramai jugak yang kurang faham. Erm...tepek header blog saya, kemudian linkkan ke entri segmen tu.

Lepas tu pi carik, kat bloglist saya kat tepi tu...bahagian Saya Suka Jenguk! Jeling-jeling sikit bloglist sape yang sama macam tu. Amek url blog orang yang empunya bloglist tu, letak dalam entri tu.

Contoh: 
Bloglist dalam gambo sama macam bloglist Sunah Suka Sakura lerrr, maka letak link www.sunahsukasakura.com

Then cuba gitau, ape yang menarik dalam bloglist tu sampai saya nak buat segmen tu. Dah siap, paste je url kamu kat ruang komen tu...

Setakat ni...errmmmm...hehehe. Kita tunggu kul 6 petang ye. Tiga pemenang terpantas dan tepat dan lengkap je akan dipilih untuk direview. Yang lain, saya akan letak sekali url kamu-kamu yang join...:)

Dah join? Klik SINI.



Segmen Sunah Sakura : Teka Bloglist


DAH TUTUP

Macam nak buat segmen pulak... Ade ke tak yang nak join ek?

Okeh, peraturan dia...

1. Letak header Sunah Suka Sakura dot com dan linkkan ke entry ni.


2. Letak Tajuk: Sunah Sakura: Teka Bloglist


3. Bagi URL blog yang ada bloglist kat atas (mungkin akan bertukar rupa). Hintnye, cari kat blog dalam Saya Suka Jenguk! kat sebelah kanan blog ni. Cerita sikit ape yang menarik tentang bloglist tu sampai saya nak buat segmen ni.

4. Paste url kamu kat ruangan komen ni.

5. Tutup: 6.00 petang ni.

Hadiah? Review blog tiga pemenang, sticky post sampai tengah malam ni.

Haaa...cepat lah!



O Yeahhhh! I Loikeeee Lah Resakse Berjanggut!!!


Semalam kannn, trafik agak menaik dengan mendadak. Alhamdulillah. Terkejut den, baru dua kali kot trafik naik macam tu...sangat jarang-jarang naik gitu melainkan ikut segmen Abang Ben. Hehehe...

Iklan untuk dipicit

Tapi kan, kali ni bukan segmen Abang Ben yang top referral, benda lain...tak disangka-sangka, ada manfaat jugak ye budak ni mengutuk-ngutuk saya dalam blog. Dia ni antara haters saya jugak kot...cuma dia tak nak mengaku je. Hurmmmm... Meh tengok sape yang bagi referral tertinggi semalam.


Dahsyat gak penangan kutukan budak besi ni ye...lepas ni sila kutuk lagi. Muahahaha! Ermmm...printscreen yang resakse nak pujuk tak menjadik tu tak buat pulak, kalo tak leh sama-sama pecah perot...hahaha~

Pssst, ade orang jeles lah dengan resakse I ni...hurmmmm...



Antara Dua April



April dulu
Sakura memekar indah
Kuntumnya mengharum semerbak
Tarinya gemalai ditiup angin

April ini
Sakura berputik lagi
Semerbak baunya menenangkan hati
Menggamit sang lebah penghisap madu

Antara dua April
Dari memekar, gugur, kemudian kering
Sakura menjadi pemerhati
Beburung datang dan pergi

Sakura terus berbisik
Itu lumrah dalam perjalanan
Pohon sakura hanya ada akar
Yang memegangnya hingga kini...


ENTRI CAMBEST YANG SAYA RASA BEST



Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.