BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, April 5, 2011

Tahniah dan Selamat Malam


Erk, entri tadi tu kannn...erm. Khas untuk seseorang tu, tapi ade pembaca lain juga yang terasa. Alhamdulillah, sama-sama kita jaga kesihatan ye semua...:) DIA dalam entri tu merujuk kepada Yang Maha Melindungi, bukan merujuk kepada sesiapa, ok?

Saya nak wat entri pasal dia tu da capai 1000 followers, tapi PCM tak bagi!!! Dia kata nanti ade budak masuk sepital, dia pulak kena buat entri berangkai. Hahahahaha~ Lawak lah PCM ni!!!! Takpelah, kalo youuuu nampak ni, tahniah ye youuuu...nak letak gambo printscreen i first ucap tu, tapi...takpelah...hahahaha~ okie~

Nite semua! Malam ni kena tido awal!



Awak Lagi...


selain sakura, dandelion juga menarik hati...gambar google

Awak...
Mungkin saya tak seperti yang lain...
Tak pandai menunjukkan rasa...
Meluahkan gusar...
Mempamerkan resah...
Menyuarakan bimbang...

Tapi...
Satu saja pinta saya...
Jagalah diri awak baik-baik...
Sebab saya tak mampu nak jaga awak...
Macam mana DIA jaga awak...



Dari Kami Buat Si Tiffin Biru


sedenak permai tempat bertakhta
laman dapur damai dijiwa
jemari gebu bernilai berjuta
resepi pelbagai lagi diderhaka


Pagi ni saya online...
Saya bukak YM macam selalu...
Tau tak, sekarang saya dah rajin YM semula...
Tak macam dulu...
Sebab dah ade dia...
Saya selalu tunggu "wee weetttt" dari dia...
Saya suka dia...
Kalau saya offline pun...
Mesti ade "wee weetttt" dari dia...:)

Tapi...
Pagi ni takde "wee weetttt"...

Tengahari tadi...
Saya nampak dia online...
Saya "wee weetttt" kat dia...
Saya tunggu 1 saat...
Saya tunggu 3 saat...
Saya tunggu 5 saat...
Saya tunggu 10 saat...

Dia offline...

Si Tiffin Biru...
Kenapa yeaaa dengan kamu...
S/U Typo kamu rinduuuuu banget sama kamu...
Pagi tadi...dalam entri Pisang Tanduk Goreng...
"kira dan biasa"
"bancuhan batter"
Saya nak cakap...
Tapi Si Tiffin Biru tak jawab "wee weetttt" saya...T_T

Resepi tengahari tadi pulak... 
Takde typo...

Si Tiffin Biru...
Mengenali kamu adalah satu anugerah buat saya...
Masa susah saya, masa senang saya...
Kamu sentiasa ada...
Kamu banyak bagi nasihat...
Banyak bagi teguran...
Banyak berkongsi ilmu...
Tentang blog, tentang manusia, dan tentang hidup...
Kamu...kenapa Allah bagi saya kenal kamu...T_T

Si Tiffin Biru...
Kami semua sayang kamu...
Jangan sesekali berputus asa yeaaa...
Jangan pernah-pernah nak tutup blog...

Melainkan DIA benar-benar ambil kamu pergi...
Masa tu...
Saya tetap akan jadi pembaca setia kamus DTS kamu...
Akan terus berbicara dengan kamus kamu...
Mengambil segala manfaat yang ada...
Seolah-olah kamu masih ada...

Si Tiffin Biru...
Saya dah tak mampu nak menulis lagi...T_T
Luahan seterusnya di SINI...



Kekuatan Yang Dicari...


Gambar Google

Ya Allah...
HambaMu mohon diberikan kesihatan tubuh badan yang baik...
Keteguhan untuk melaksanakan tanggungjawab seorang hamba...
Kekuatan untuk menyempurnakan amanah dan segala kerja...
Kecekalan untuk terus menghadapi pelbagai cabaran dan ujian...

Ya Allah...
Kurniakan hambaMu ketetapan hati...
Untuk terus mentaatiMu dan agamaMu...
Untuk terus mencintaiMu dan RasulMu...
Untuk terus merindukan mati di jalanMu...

Bantu hambaMu...
Bimbing hambaMu...
Tunjuki aku...
Pimpinlah aku...

...tatkala ini, diri perlukan kekuatan untuk menghadapi 'yang itu'...
Allah...berikan aku kekuatan...



BEN ASHAARI KASI GEGAR 1000 BLOG ( 2 ) !





BEN ASHAARI KASI GEGAR 1000 BLOG ( 1 ) !





JOM Gelak Guling-gulingkan KATEK!


"Gila main game dalam blog.. asal bersegmen, muka dia terpacak kat depan tapi sure tak nampak..."

Hahahahahahahaha! Gelak guling-guling ramai-ramai jom!!! Hahahahaha~ Abang Ben KUTUK sal budak kecik tu kat SINI.

Budak kecik tu balas balik kat SINI.

Wahahaha~ adesss...hiburan lawak jenaka di pagi hari~ Lalala~

Kepada Katek, tahniah dah berdotcom ye! Best tak surprise tu? Gi godek-godek blog dia masa dia tengah kelas. Dia balik-balik tengok dah tukar kepada www.puterikatek.com. Hahahaha~ Punyeeeeeelah gembira budak kecik tu...terus mati hasrat dia nak tutup blog! Bagus tak taktik ni? Wahahaha~ Ops! Sori Katek...:p

Agak memeningkan gak masa nak transfer ke dotcom tu, baru lepas pening dengan game Survivor Sakura Budika hari pertama. Dengan internet yang slow, kami mendaftarkan domain Katek, erk, CIMBClicks lak kul 4 pagi baru antar TAC! Tengah tido lah masa tu...haishhh. Esok paginya saya setelkan semula, dan alhamdulillah dapat jugak. Cuma DNS untuk domainnya tak setup lagi masa tu. Bermesej-mesej dengan admin iHosterz, akhirnya selesai jugak urusan setup. Lepas 20 minit try godek blog Katek, then...tadaaa! terhapus sudah http://puteri-katek.blogspot.com macam yang Katek cite kat SINI.

Lepas ni macam ramai je nak tukar ke domain...errr...sat eh, saya approve kat FB sat. :D



Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.