BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, April 7, 2011

BEN ASHAARI KASI GEGAR 1000 BLOG ( 7 ) !






Kepala Lutut Nkooo!


Erk!

Bukan, bukan...bukan nak marah or mencaci maki, kutuk mengutuk sesape nie. Tapi nak sampaikan sesuatu. Hari tu bincang-bincang ngan sorang kakak ni kat YM. Bincang punya bincang keluar lak isu kepala lutut. Kepala lutut sape lak ni?

Kepala lutut nkooo la...ahaha~

Okeh, okeh...serius ye...kepala lutut kamu-kamu yang LELAKI ni...(ade ke golongan lelaki baca entri kat blog saya ni?) Tau tak kepala lutut kamu tu aurat? Aurat lelaki adalah dari aras pusat hingga ke lutut. Jadi paha pun takleh nampak yeee.....

Al-Hakim meriwayatkan bahawa Nabi Muhammad s.a.w melihat seorang lelaki yang terdedah pahanya, maka baginda berkata kepadanya sebagai memberi nasihat...


Batasan aurat ni adalah untuk sesama lelaki jugak tau, bukan sekadar antara lelaki dan perempuan. Tapi...bila kita keluar rumah tu, janganlah pakai sekadar tutup bahagian aurat ni saje pulakkkk...ade gak yang nak kene humban dalam laut kang...tak pun nak kene masuk dalam botol ke...

Pssst, pssst! Jadi cane nak men bola lepas ni??? Takkan nak pakai suar panjang kot??? Tak Shafee Sali la macam ni!

Aiyokkk...kan sekarang dah ade macam-macam kemudahan untuk kamu-kamu tutup aurat kamu tu kalau berseluar pendek sekalipun bila bersukan. Yang macam stokin tu...pe nama ek? Ujang tolong jawab! Ahahaha~

Hurmmm....jadi dengan sape je batasan aurat ni jadi longgar?


Erm...mesti kamu-kamu kata leceh kan nak pakai mende-mende tu semua. Ya, memang macam tuu...yang leceh-leceh ni la nak jaga tempat kamu kat sana nanti, dosa pahala kita pun bergantung ngan yang leceh-leceh dan rimas-rimas ni...orang kata bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian kan, kan, kan...?

Kalo dibiasakan nanti, da tak rimas da, insya'Allah...mula sikit-sikit ye...:)

Nak baca lebih lanjut klik batasan aurat lelaki dan wanita.

P/S: Kakak, kite da sampaikan...moga ada yang amek manfaat...ameen.



Kisah Malam Jumaat...


Tadi kann...saya tengah nak basuh baju. Main-main tepi mesin basuh. Saya tak perasan punnnnn...dah berulang-alik kot saya masuk bilik air.

Kali ke berapa entah saya renung lagi air yang tengah masuk dalam mesin basuh. Tiba-tiba kan...mata ni tertengok pulak kat pintu belakang...

Erk! Cane leh terbukak pintu ni??? Wuuuuu.......luar tu da gelap dah. Berangin lak tuhh...

Malam ni dah la...malam jumaat kannnn...huhuhu...

Saya pun tutup lah balik. Kunci betul-betul. Check dua tiga kali kot-kot tak terkunci lagi.

Lepas tuuu..........

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Saya pun gi lah depan laptop ni nak habaq kat ampa suma ni...

Sila kunci pintu betul-betul ye lain kali! Bahaya wooo...tambah-tambah kalau anak dara je kat rumah. Hishhh...jagalah keselamatan yeee...sekian.



Kalau Saya Ini Qaseh Dalia Adelia


Kalo kamu klik header ni, kamu mesti jumpa sesuatu

Kenapakah Qaseh Dalia Adelia??? Wahahahaha~ Dear, baca baik-baik ye...

Okie...kalo saya ni pemilik blog yang super duper cumil tu kan, first sekali...ha...ni kalo sape-sape kenal rapat sangat ni tau lah...saya akan pastikan entri saya justify. Baru nampak kemas sikit...ehehehe. Lepas tu saya akan pastikan takde typo dalam entri saya, okie~ Ops~

Then saya nak centerkan ads heartbeat kat bawah header tu dengan yang kat sidebar tu. Bagi lebih kemas sikit. Kih kih kih. Ads nuffnang semalam da cakap dah kat dia, Qaseh da betulkan. Jadi hari ni takleh nak tegur da benda tu. Hehehe...

Yang lain, ok kot...entri-entri pun da mantap...tang header malas nak kata apa sebab dia ni pandai bab-bab ni...so, tak payah kata apa, senyum saje... :)



BEN ASHARI BUAT GILER LAGI



Saya nak join segmen ni walaupun mungkin takde sape nak baca entri sal segmen dan kontest camni.

Tapi kan...tak semua entri contest dan segmen takde info tau, kadang-kadang kita terlepas pandang, ade sebilangan segmen dan contest camni sebenarnya ada info yang menarik, ade benda yang penganjur-penganjur ni nak sampaikan. Bukan nak membodek, tapi saya nampak jelas benda ni...

Okeh, panjang lak mukaddimah tadi...nak join ni...sebab leh kenal-kenal dengan blogger baru...leh bantai diorang cukup-cukup...hahaha~

Lepas tu sebab abang ben suruh cepat-cepat. Maka, dah, sampai sini je. Hahahaha~ cukup 100 kan? :p



Ade Jugak Yang Mencari...Ingatkan Takde...



Minta maaf semua...tak update langsung ek...saje je tu. Nak cek sape yang carik. Ingatkan takde, ade rupanya...terima kasih kak Ainul yang setia menanti update.

Err...sebenarnya bukan saje-saje. Tapi...semalam lepas maghrib je terus gi meeting. Lepas meeting da jam 11.30. Dengan berbekalkan kudrat yang tak seberapa, dan badan yang tak berapa nak SAkSE macam resakse berjanggut, mestilahhhhhhhh, kompemmmmmm, balik terus tido! Taknak bukak lappy sebab takot melarat sampai jam 2-3 pagi. Da tak cukup rehat sangat da akhir-akhir ni. Pak Cik Mat kata kalau kurang tido nanti muka kusam. Errr...Pak Cik Mat tu kena tido awal gak ye...(lepas tu bangun balik kul 1, kul 2 cam biasa~ hahaha~)

Tu kisah malam tadi...pagi ni gi lab...setelah sekian lama. Sampai je kat lab...Erk! 1 Fakulti 1 Malaysia takde letrik... T_T. Saya pun mesej sume orang yang saya rasa nak kongsikan luahan hati sebab letrik takde (dua orang je sebenarnye saya mesej...hahaha~) Lepas tu kol kak Shida...borak-borak ngan dia kejap (dia kata Abang Ben da kuarkan senarai pemenang segmen semalam), mintak tolong dia buat sesuatu. Hehehe...

Lepas tuuu...alhamdulillah...yeayyy! Dapat pun borak-borak ngan Pak Cik Mat! Ahahahaha~ Ade orang tu da menang baru ingat kat kite tauuuuuu...hurmmm...takpelah, lumrah hidup. Saya redhaaaa....Abang Ben, sempat lagi ke saya nak join ni?

Pssst, jangan lupe tau...soklan kumpulan 7 bagi kaw-kaw punyaaaaa!!! Hahahaha~



Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.