BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, April 9, 2011

BEN ASHAARI KASI GEGAR 1000 BLOG ( 8 ) !


Seperti biasa, bila orang tegur, maka saya kecikkan ye header ni..ahahahah~ selalu je macam ni kan...:p thanks Nadirah!




Dah Takde Entri Cambest?


Ade pembaca yang perasan, dan berkata..."baru perasan sekarang ni kak sunah dah tak letak entry cambest kat entry2 kak sunah...hehehe"

Bukan macam tu sayang...kalau tengok entri-entri semalam, ade je yang saya letak entry cambest, tapi semalam kamu tak datang blog ni. Ehehehe...dan kamu tak godek-godek entri kat Older Post lak hari ni...kan, kan, kan... :D

Kadang-kadang memang tak dan nak letak entri cambest. Sebabnya, tak dan nak blogwalking dalam keadaan internet yang sangat slow. Bandwidth berukband da exceeded, jadi lainkali toksah letak lagu atau widget-widget berat kat blog kamu-kamu semua ya, kesian saya tak dapat nak carik dan printscreen entri cambest. Huhuhu...vlog-vlog pun semua tak tengok lagi. T_T

Okie...ni ade satu entri cambest. Meh la baca~


KADANG-KADANG KITA KENA KELUAR DARI KEPOMPONG



White Horse - Sorry


Say you're sorry
That face of an angel comes out
Just when you need it to

As I pace back and forth all this time
'Cause I honestly believed in you

Holding on,
The days drag on
Stupid girl
I should have known, I should have known

That I'm not a princess
This ain't a fairytale
I'm not the one you'll sweep off her feet
Lead her up the stairwell
This ain't Hollywood,
This is a small town
I was a dreamer before you went and let me down
Now its too late for you and your White Horse,
To come around

Baby I was naĆ­ve,
Got lost in your eyes
I never really had a chance

My mistake I didn't know to be in love you had to fight to have the upper hand.
I had so many dreams about you and me.
Happy endings
Now I know

I'm not a princess
This ain't a fairytale
I'm not the one you'll sweep off her feet
Lead her up the stairwell
This ain't Hollywood,
This is a small town
I was a dreamer before you went and let me down
Now its too late for you and your White Horse,
To come around

And there you are on your knees

Begging for forgiveness,
Begging for me
Just like I always wanted,
But I'm so sorry

Cause I'm not your princess
This ain't our fairytale
I'm gonna find someone, someday
Who might actually treat me well.
This is a big world,
That was a small town
There in my rear view mirror,
Disappearing now
And it's too late for you and your White Horse
Now its too late for you and your White Horse
To catch me now

Oh whoa whoa whoa-oh
Try and catch me now

Oh
It's too late
To catch me now...

-Taylor Swift-




Laporan Sunah Suka Sakura dot com Seminggu | Dia Suruh Buat |


Hahahaha~ Jahat punya tajuk. Bukan dia suruh ok, tapi saya nak jugak tengok. Hari tu ade yang tanya saya trafik saya macam mana. Average UV berapa banyak. Tak tahu sebab apa, kalau saya cakap je trafik saya sebanyak sekian sekian, sume tak percaya. Hoh??? Percayalah...trafik saya memang tak banyak...T_T

Nak kasi percaya, meh tengok laporan dari Encik Nuffnang yang hemsem (puji pun, gerenti tak dapat BE...) ni.



Yang tinggi berapa batang tu sebab join segmen abang Ben, terima kasih kepada mereka-mereka yang datang ke blog ye...sangat-sangat dihargai. Datang tu, jangan lupa baca entri-entri yang ada walaupun entri saya tak sampai 10-15 entri sehari. Huhuhu...tak yakin lagi nak sampai 10 entri, takut ramai terlepas baca macam dulu...

Okehhh...saya, Norfa dan Ustaz Fakhrul da sahut cabaran jiran saya tu, kamu-kamu nak sahut tak?

P/S: Bukan nak showoff, takat banyak tu...nak showoff ape...at least boleh naikkan semangat sesama blogger.



Bangku Kosong: Siapakah Qaseh Delia Adelia?



Dia lagi! Ahahahaha~

Siapa dia? Siapa?

Siapa lagik kalo bukan my dear Qaseh Sayang~ *winkwink*

Saya kenal dia melalui blog... :) Mula-mula kenal dari segmen abang Ben. Dia antara yang terawal, dulu-dulu... yang sama-sama dengan saya melangkah dalam dunia blog ni. Saya sangat-sangat suke blog dia, banyak entri yang menyebabkan saya rasa nak nangessss jek. Eh, bukan entri jiwang-jiwang, ok. Entri-entri muhasabah...memang menginsafkan...thanks tau sayang. :)

Pssst, nama betul dia S.......hehehehe...kang dia mengamuk lak kat Facebook. :p

Sape nak gi blog Qaseh klik Hencik Kyle's.



Untuk Peminat (ade ke?) Eh, Ustazah!


Maaf, bagi pembaca-pembaca baru, yang agak pening dan keliru. Macam semalam, ada satu komen tu...


Sebab tajuk depan tu sama ek? Kot-kot ping entri sama jek...ehehehe.

Alhamdulillah...Eh, Ustazah! dah ade 8 entri, dan entri ni insya'Allah akan keluar setiap hari Jumaat. Jadi,  setiap hari Jumaat akan ada isu yang dikupas panjang bagi memberi kefahaman kepada pembaca dan pengunjung blog.

Bagi yang tertinggal entri-entri lama Eh, Ustazah!, boleh rujuk entri-entri kat bawah ni ye...


Dan, kalau ade request nak bincang isu ape, boleh tinggalkan komen kat bawah ye...mana yang mampu, insya'Allah saya bantu...err...dari segi 'pelakon' atau 'anak murid', selalunya saya akan ambil je sape-sape yang rajin komen kat entri. Dan sape-sape yang rajin borak kat FB. Sebagai penghargaan kepada mereka, takpe kan? Takde kaitan antara yang hidup atau mati, ok~



Bila Saya Dah Takde Kan...


Kalau semalam saya baca tentang blogger yang dah pergi menyahut panggilan Illahi kat SINI, hari ni saya baca tentang manfaat blog bila kita da mati kat SINI pulak.

Sebetulnya, terdetik juga dalam hati bila baca entri NI semalam. Apa agaknya yang akan berlaku pada blog ni bila saya dah takde? Manfaat yang saya nak bagi kat semua melalui blog ni, cukup ke nak dikongsikan dengan pengunjung lepas saya dah pergi tinggalkan dunia? Atau hanya habuk dan sampah je yang ade...? T_T

Tu dari segi pengisian, nanti sape nak tolong publish komen pembaca kalau saya setkan komen-komen tu kena moderate dulu? Sape nak reply komen-komen diorang kalau ade yang tanya ape-ape kat komen? Kesian pengunjung-pengunjung blog nanti bila saya da takde...at least kalau saya setkan komen tu tak perlu moderate dulu, ade pembaca lain yang baca, boleh tolong jawab kemusykilan yang ade...(err...salah tak kalau saya fikir sejauh ni?)

Tapi...bila saya da takde...ade lagi ke pengunjung-pengunjung datang ke blog ni?



Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.