BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, April 26, 2011

Blogger Ajak Boxing!


Disebabkan entri NI, ade sorang blogger yang mantop buat macarron ajak boxing!

Tu diaaaa...nak prepare ape ni? Ilmu pertahanan diri pun takde, bukan cam blogger kaki pukul tu, yang tu baru lahhh ada banyak ilmu.

Saya ni? Ilmu pendinding diri pun masih terkial-kial nak hadam...

Alia: Pendinding diri??? Ape tu Jeneral?

Eh, bila pulak muncul dak kecik ni...

Jeneral SSS.com: Pendinding diri ni maksudnya ape-ape yang boleh melindungi kita daripada anasir-anasir jahat yang akan memudaratkan. Terutamanya anasir dari syaitan dan makhluk halus.

Alia: Oooo...macam mana nak mendinding diri? Ape-ape je...guna dinding rumah boleh ke?

Jeneral SSS.com: Erk! (Ade jugak yang kene bom ni karang...) Dinding diri kita dari anasir jahat dengan meminta perlindungan dari Allah. Amalkan tadabbur al-Quran, sentiasa dalam wuduk, basahkan lidah dengan zikrullah, jangan tinggal solat...

Alia: Maksudnya, dekatkan diri kepada Allah lah kan Jeneral?

Jeneral SSS.com: Ha'ah...benar dan betul sekali (teknik menjawab rujuk SINI). Lagi satu...amalkan membaca ma'thurat pagi dan petang.

Alia: Ape tu???

Jeneral SSS.com: Ma'thurat ni himpunan zikir-zikir amalan Rasulullah s.a.w yang dikumpulkan dan disusun oleh asy-Syahid Imam Hassan al-Banna. Boleh dapatkan kat kedai-kedai buku agama.


Alia: Erm, nak gi belilahhh...ok Jeneral, terima kasih! Maaflah ganggu preparation berboxing kejap.

Jeneral SSS.com: Okeh, okeh...lupa pulak nak gi boxing. Ok lahhh... assalamualaikum!

Alia: All the best berboxing! Wa'alaikumussalam.

Eiks, meh la join boxing! Dengan sape? Dengan blogger NI...



Tak Patut Okeyyy!


Malulah sikit! Adoiiii...

"Tindakan itu dibuat kerana dia mahu membangkitkan kesedaran mengenai kempen keselamatan nuklear."

Takde kaitan langsung cara tu dengan benda yang nak diproteskan!

Hurmmm...hari ni 26 April ye... Baru teringat, tragedi Chernobyl 25 tahun lepas berlaku pada tarikh ni. Patutlah dia buat protes tu, tapi patut ke buat dengan cara tu? Walaupun dia penyanyi popular dan semua orang tengok ape yang dia buat, itu lagilah tak bermakna dia patut buat gitu...

Ye, memang dia tak faham, tapi dari segi nilai dan moral, macam mana pulak? Nasib bek kat sana takde ISA kan pakcik...

Entahlah, dunia dunia...

P/S: Sape nak mengundi klik SINI.



AKU VS BEN ASHAARI : KASI GEGAR LAGI



DAH PENAT DAH...+_+

MEH UNDI SINI, SINI!



Entri Cambest Berkelompok!


Boleh ke nak buat gini? Hahaha~

Bukan pe...takde idea dah, tadi baca blog kak Ummi, dia kata dia da bosinggggg...boleh tak nak cakap, saya pun da bosingggg...hurmmm...rasa makin malas dari hari ke hari...erk!

Takpelah, abaikan kebosingan tu, jom le kite terjah entri-entri cambest kat bawah ni...


ENTRI CAMBEST TENTANG SIHIR/PUKAU/SANTAU, APE YANG KAMU TAK TAHU LAGI?

JALAN RAYA LUAS YANG SESAK SEBAB KETE BANYAK KE SEBAB HATI KITA SEMPIT?

NAPE MALAS SEMBAHYANG???

NAK GUNA OTAK MANE??? OTAK KIRI KE KANAN???

ENTRI CAMBEST TERAKHIR DALAM KELOMPOK NI, WAJIB KLIK!!! :D

SHARING IS CARING
CARING IS LOVING

Bak kata owner Terompah Caring, "korang sebar, kita dapat manfaat" !



Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.