BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, April 28, 2011

Teka-teki... Tiga Perkara...


Benda ape yang dilakukan dengan bersungguh-sungguh dianggap bersungguh-sungguh, dan yang dilakukan dengan bergurau (main-main) adalah dianggap bersungguh-sungguh?

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

"Tiga perkara yang dilakukan dengan bersungguh-sungguh dianggap bersungguh-sungguh, dan yang dilakukan dengan gurauan (main-main) akan menjadi sungguh-sungguh iaitu nikah, talak dan rujuk."

[Hadith Riwayat Ahmad, Abu Daud, Ibn Majah, al-Tirmizi dan al-Hakim]



Status Kopi & Roti Kluang Railway Station, Juga Mentega Golden Churn


Taknak cakap banyak, sila tengok gambar!



Untuk mentega Golden Churn lak!



So lepas ni, jangan beli mentega ni! Ade banyak lagi mentega lain dengan jenama lain, tapi hati-hati! Kalau ade barangan Malaysia, better beli Malaysia punye. Nape??? Sebab logo halal dari negara lain tak semestinya menepati aspek halal negara kita. Mungkin saje 1% lemak khinzir di New Zealand dikira halal berbanding dengan negara kita sebab diorang ikut sistem diorang. Kalau kat negara kita, aspek halal tu lagi ketat, alhamdulillah. Jadi, jaga-jaga ye semua...

Sape diri kita adalah ape yang kita makan, sebab ape yang kita makan akan jadi darah daging kita..mencari yang halal adalah kewajipan kita sebagai hamba~ :)



P/S: Mentega kat umah tu yang orang bagi nak buang ke mana? Ade yang nak buat khidmat masyarakat, leh sumbangkan kepada jiran-jiran bukan muslim.



Strawberry Cheesecake Pujaan Hati


Sape suke strawberry cheesecake?

Kenal ke cheesecake yang ni?


Pernah baca resepinya kat SINI?

Dan sifunya pulak tak puas hati lalu buat entri kat SINI?

Maka...jom lah, undi cheesecake ni untuk kategori Top Makan-makan Expert!


Jangan lupa undi untuk Blogger of The Year lak kat SINI.

Yang lain-lain? Klik SINI.



Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.