BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, May 8, 2011

Awak Rindu Saya Tak? T_T


Rindu...
Pada manisnya masa lalu
Kadang-kadang membuatkan hati sendu
Menangis tak berlagu
Bertambah sebak jiwa yang pilu

Rindu...
Pada detik yang telah berlalu
Mengundang kenangan untuk bertamu
Resah di hati tak siapa tahu
Entah bilakah lagi akan ketemu

Rindu...
Akan kata-kata dan senyum tawamu
Dikau sahabat dikau lah temanku
Ku bisikkan pada angin lalu
Sampaikan salam rinduku padamu...


I.R.D.I.N.I.A.N.S
Y.E.N.R.I.T.H.P.Z.A
Z.A.I.F.A.T


Kenapa Saya Jarang Tengok TV


TV? Ape tu?

TV adalah sejenis makanan. Mesti tak percaya kan?

TV adalah sebuah kotak yang selalunya berbentuk segiempat, ade cahaya kalau ditekan salah satu button kat kotak tu. Kalau dekatkan kepala dengan kotak tu masa tekan button yang dimaksudkan, siyes akan tertarik rambut kamu ke kotak tu. Kerana apa? Kerana medan elektrostatik yang terhasil bla bla bla...dah menyimpang dari tajuk!

Okehhh...TV tu mesti la televisyen. Sekarang da jarang tengok. Sebab kat rumah sewa ni takde TV. Bukan tak pernah terlintas pun nak beli satu bijik. Tapi bila bincang-bincang dengan housemates, takut nanti dah ada TV, duk melongo depan tu je, tak buat keje lain pulak. Jadi, ade laptop je pun dah ok alhamdulillah lahhh...ade internet, so boleh update ngan berita dari internet je.

Lagipun berita kat TV tu tak boleh nak percaya sangat dah sekarang. Maaf yeee...bab-bab politik tu terutamanya, saya susah la nak percaya~ Sebab ape? Dulu saya duk Borneo je, tak pernah keluar dari Borneo tu, telan je semua isi berita yang disuap. Bila da keluar dan mengembara (erk, ayat kemain), macam-macam benda saya da jumpa, macam-macam ragam rupanya orang ni. Errr...okeh, tutup isu ni.

Bila da kat rumah sewa takde TV, so jarang lah nak tengok TV. Kalau balik umah pun, tengok kejap-kejap je. Banyaknye kat dapur. Kalau tengok pun, tengok CSI. Tengok Chef at Home, tengok channel AFC je lahhh banyak. Hahahaha~ Yang lain-lain tu kalau main tukar-tukar channel jumpe cite best, maka lekatlah kejap. Hehehe...nak tengok movie pun kat laptop je. Takde life eh? Tak kisah lahhhh.

Okie, itu saje sebabnye buat masa ni...jangan lupa undi Cheesecake kat SINI.

P/S: Jangan lupa tengok 8tv malam ni. Ade rancangan khas Hari Ibu.


Your Mother...


Who should I give my love to?
My respect and my honor to
Who should I pay good mind to?
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

Cause who used to hold you
And clean you and clothes you
Who used to feed you?
And always be with you
When you were sick
Stay up all night
Holding you tight
That's right no other
My mother

Who should I take good care of?
Giving all my love
Who should I think most of?
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

Cause who used to hear you
Before you could talk
Who used to hold you?
Before you could walk
And when you fell who picked you up

Clean your cut
No one but your mother
My mother

Who should I stay right close to?
Listen most to
Never say no to
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

Cause who used to hug you
And buy you new clothes
Comb your hair
And blow your nose
And when you cry
Who wiped your tears?
Knows your fears
Who really cares?
My mother

Say Alhamdulillah
Thank you Allah
Thank you Allah
For my mother

- Your Mother - Yusuf Islam -

***

Balik dari program malam tadi... Dapat benda ni...

Gambar kad dah diedit sikit ^_^ Klik gambar untuk undi cheesecake~~

Untuk mak yang dirindui kat rumah, untuk mak ngah, mak usu, nek usu, ped, dan semua mak kat dunia ni...

Saya kongsikan kad dan coklat tu yeee~~~

Selamat Hari Ibu!

P/S: Aiman, cepat wish bunda sekarang!!!


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.