BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, May 10, 2011

Mat Gebu Da Boleh Kawen Dah! Pemmmmsan!


Panas, panas!!!

Erk! Selalunya orang cakap kat budak perempuan kan...kalo budak perempuan ni da pandai masak macam-macam yang mak ayah dia nak makan (atau adik-adik atau kawan-kawan keee...) diorang mesti kata, "da boleh kawen da niiii..."

So, tadi entah cane leh terjumpa sesuatu kat blog PCM!

Sebab talam ubi permintaan abah PCM tuuuu...ada orang kata PCM da boleh kawen daaaa...wahhhhhhhhhhhhhh! Kami semua tunggu ni PCM!!! Cepat-cepat lah sikit yeaaaa~~ :p

Tak percaya? Klik SINI untuk tengok Kueh Talam Ubi yang bakal jadi hantaran kawen!


Ini Tak Pelik, Ini Benar Saje...


Ape yang pelik?

Takde yang pelik lahhh...semuanya benar-benar saje. Dah penat okehhhh ingatkan dia untuk buat review blog! Sebab saya tak sempat nak join! Masa tu kan saya gi 'bercuti'...saje je dia buat segmen review blog masa saya tak ngadap blog! Huh!

Tapi, tapi, tapi...akhirnyaaaa...hehehehehe...

Ce tengok niiii....


Okieee~ ape lah sangat kan benda ni~~~ tapi bagi saya sangat-sangat best okehhh! Sebab dah penat ingatkan resakse berjanggut! Dia tak buat review, tak buat sticky post seminggu, tapi ok lahhh...dia buat jadi blog pilihan minggu ini...hiks2~ (tiru gaya resakse gelak jap)

Terima kasih ye youuuuu~~~ Sila buat-buat lupa nak remove bila da semingu...:p

Sila terjah blog resakse berjanggut kalau nak tengok kebenaran!


4...3...2...1... Ehh!


Mende lak ni?

Macam countdown lak kan?

Yang pasti bukan countdown "10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 onnn youuuuu" okehhh! Hahahaha!

Sebenarnya, nak ucap tahniah kat jiran saya tuuu...

Sebab nombor yang cantik niii~

Sorilah, gambar tengah tu tak tau nape tak kuar-kuar..:p

1234

Teruskan menulis yang best-best kat blog yeee...

Lepas ni 12345 pulak okehhh?

Psssst, jangan lupa undi cheesecake dia kat SINI.


Tak Pasal-pasal Dapat Trafik Percuma!


Terkejut jugak. Tak faham apa yang berlaku.

Lepas je hamba Allah tu komen, terus naik trafik. Apekah??? Kenapa semua gi jenguk entri  lama tu? Sape lak buat entri link ke situ...gi cek kat referrals site dan nampak satu link ni. Hurmmm...

Bukak-bukak link tu..., mak ai...entri diaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Users online pun 50 lebih. Baca dari atas sampai bawah, takde pulak link entri lama tu kat situ. Belek-belek komen yang rasa cam sesak nafas nak baca semua; first page tak jumpa jugak, pi next page, okehhh...jumpa punnnn. Siap bagi hyperlink lagik. Patutlahhh...

Terima kasih lah yeee...bagi trafik percuma. Tapi takleh backlinkkan kot. Tak sesuai untuk bacaan blogger yang berjiwa matang. Takut ramai yang semput lak kang.

Cuma nak bagi point kat sini...yezzzza, sebagai blogger yang berpengaruh, dan ramai orang datang baca blog kita, sepatutnya kita tunjukkan teladan yang baik kat semua dari entri-entri kita. Tak sepatutnya kita gunakan "kehebatan" dan "pengaruh" tu untuk menjatuhkan orang lain. Kalau iya ada yang tak betul tentang blogger lain, ada caranya untuk gi tegur dan gitau dia. Tak perlu maki-maki dengan bahasa kesat dan kotor.

Saya tak menyebelahi mana-mana pihak, tapi rasanya ada cara yang lebih baik untuk selesaikan sesuatu.

Bahasa tu melambangkan bangsa kannn...:)

P/S:
Kadang-kadang amarah yang tak terkawal hanya menjatuhkan aib diri sendiri.


Huk Aloh!!! Naik Sikit JE Punnnn...


GAMBAR TAKLEH BLAH NI AMEK KAT Legendary Muslim: Mari bersangka baik
(Gelak sambil tutup mulut~~!)

Bila gula naik harga, kita disuruh kurangkan ambil gula..
Bila sayur-sayuran naik harga, kita disuruh tanam sendiri sayur..
Begitu mudahnya kita cari jalan penyelesaian..tapi adakah betul jalan penyelesaian yang kita buat?

Soalan ini diutarakan oleh blogger Faris Adli dalam komen di entri INI. Saya post kat FB semalam...saja nak tengok pandangan orang lain. Ce baca pandangan mereka...



Hurmmm...ramai yang cadangkan supaya tukar kerajaan yang sedia ada. Tak kurang yang nak mintak supaya tambahkan bekalan gula dalam negara, so nanti bila gula da banyak, harga akan turun. Mungkinkah? Yang nak mintak statistik harga barang-barang yang naik untuk kerajaan sedia ada pun ada tuu...hahaha~

Sape ade??? Bak sini! :D

P/S: Faris pun ada buat entry kat SINI.


BANTU MEREKA YANG MEMERLUKAN, SAPE KENAL DIA???


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.