BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, May 21, 2011

Adakah Kamu Berfikir?



Innalillahi wa inna ilaihi rajiuun.

Terkejut bila baca post blogger Cyperhackz kat Facebook jam 9 lebih tadi. Tertanya-tanya dan tak tahu ape-ape yang berlaku hari ni sebab offline dari entri last malam tadi sampai ke entri Manja itu Merimaskan? kul 10 tadi. Tengok bloglist, takde pulak berita terkini tentang tu. Hairan. Gi search kat Google. Alhamdulillah, ada berita dari Bernama kat SINI.

Takziah warga Rumah Anak-anak Yatim dan Anak-anak Hidayah Madrasah Al-Taqwa di Jalan Sungai Semungkis kat Kampung Gahal, Hulu Langat... Dengarnya proses mencari masih dilakukan. Moga dipermudahkan urusan tu. Al-Fatihah untuk mereka yang terbunuh dalam kejadian tanah runtuh tersebut.

Nak tengok berita bergambar dan bervideo, boleh ke SINI.

P/S: Allah menjadikan segala sesuatu tidak lain tidak bukan adalah supaya hambaNya berfikir.


Manja Itu Merimaskan?


Perempuan manja.

Dah biasa dengar kan?

"Takpelah, dia perempuan. Memang semulajadi manja."

Kalau yang tak semulajadi pulak?

"Gedik-gedik sikit pun takpe, sebab dia perempuan."

Adoiii...tak boleh, tak boleh! Yang dibuat-buat ni sungguh tak best, okie~ Tambah-tambah kalau sampai buat kita rasa rimas. Owh, bukan kat perempuan je... Peratusan kemanjaan lebeyyy-lebeyyy ni lebih tinggi dibuat ke atas lelaki. Dik, akak, tak manis tau menggedik lebih-lebih terutama kat kaum tak sejenis. Kalau kat ayah, adik lelaki, abang lelaki, suami, takpe~ Hehehe...

Kalau jenis yang suka buat-buat merajuk? Sikit-sikit nak merajuk~ Malas nak layan kalo jenis macam ni. Kalau hari ni je buat-buat merajuknya, boleh tahan lagi nak buat-buat pujuk. Tapi bila da manja lebih-lebih sampai tiap hari pun nak buat-buat merajuk, rasa cam mengada-ngada pulak. -_-"

Lelaki manja pun sama, lagi tinggi level RIMAS.

P/S: Jangan tutup hati.


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.