BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, May 25, 2011

Pelik + Penat = Pelikat


Tired by ~zemex on deviantART

Ehhhh, pelik!

Kenapa ramai-ramai jenguk entri tentang header malam ni? Ekeke... Kebanyakan blogger pun buat entri pasal header yeee... Macam Hari Header Sedunia Blog pulak. :p

Bagi blogger yang join Segmen Best Ke Header Aku? petang tadi, leh jenguk link kat SINI, SINI ngan SINI ye... Terima kasih sebab join~ Kamu semua memang best! ^_^ Yang tak sempat join tu jangan sedih-sedih, mesti ada blogger lain yang akan buat jugak nanti~ :) Tak pun, kamu boleh mulakan segmen kamu pulak... Hehehe...

Malam ni malam berehat... Huhuhu... Penat sikit dari biasa. So, ni entri last malam ni... Jangan lupa undi pakcik-pakcik saya kat SINI dengan SINI ye... Tapi takde hadiah kain pelikat untuk kamu semua.

Selamat malam, salam sayang dari Jeneral SSS.com.


Hari Ni Cerita Header Je Eh?


Hari ni hari header di SSS.com

Ermmmm~

Sori la ye kalau kamu-kamu rasa bosan... Hari ni sepanjang hari pasal header ajeee... Mood header da menyerang, so kene la LAYANZZZ.

Ni ade sorang blogger ni... Dia nak mintak kene serang sangat! Pasal pe? Pasal header jugakkk...

Dia nak mintak komen kamu-kamu pasal header dia. Saya da komen dahhh... Header dia... Macam ni, ade kaler hijau... Ade rumput-rumput... Ade rumah... Ade langit... Ade awan... Lepas tu ade tulisan-tulisan sikit... Ade bingkai-bingkai...

Errr... Gi tengok sendiri la ek... Hehehe... Tolong bagi pandangan sekali, tak salah kan tolong sesama blogger? :)

Klik SINI untuk tengok header dia dan komen~


Aku SHARE Korang Layan JER!


LAYANZZZZ

Klik SINI untuk maklumat lanjut...

Hei, aku cakap layan, layan je lahhhh!

Ape tunggu lagi??? Klik cepat! Gggrrrrrr!!!!

Macam tu lah agaknye orang kat header tu cakap eks~ Kamu-kamu klik la, takot dia mengamuk lak kanggg... Ade banyak benda kat situuu... Macam-macam ade kot, tak tau nak kata ape, klik jeeee lahhhh! Kang saya pun jadik cam dalam header tu kang! Heee...


Header Flash Jadi Pilihan Blogger Sekarang... #3




Mantap kan header kat atas ni??? Header milik blogger yang buat entri http://www.macamnilahkita.com/2011/05/sunah-sakura-tanya-best-ke-header-aku.html. Sekarang da ramai kan guna header flash? Header camni nampak canggih. Lebih menarik gituuu~ Kalau de yang berminat, boleh order dengan blogger Fahmi Mahat. Hehehe...

Okeh, okeh... Ni last...ni yang dah hantar yee... Lepas ni kalo de yang tak antar, then komen link dia takde, memang saje la tuu... Kejar sampai ujung ranting pokok sakura kang! Hahaha~
















Rujuk jugak link kat SINI dan SINI.

Terima kasih semua yang join~ ^_^

P/S: Err... Header saya best tak? Takde sape nak kutuk ke??? :p


Comelnya Header Dia! #2


Abaikan background pink tu...hahaha~


So, sambung lagi... Eh, jap-jap! Nak header percuma? Jenguk blog NI. Dia bagi header percuma wooo~ Header yang dia buat pun cantik-cantik je... Ada yang join ni, header diorang dibuat oleh dia gak. Free of charge! Tapiii, de syarat-syaratnye~ Tengok sendiri kat SINI ye.

Okehhh, sambung kritik!

















Yang tak sempat join tu jangan la mengamuk... Lenkali kita wat lagi eks~ Hehehe... Ada lagi yang akan menyusul lepas ni... :)


Diorang Nak Tau, Best ke Header Diorang? #1


Releksss... Tak tutup lagi...

Masa untuk kutuk kaw-kaw punya~ Nak puji, nak hentam, nak bagi pandangan, nak bagi cadangan, ape-ape je lah... Bagi je, untuk header okie~ Bukan benda lain... Yang lain tu cite belakang. Hehehe. Mana tau ada benda yang boleh diubah tang header sedia ada tu...

So, jom lah~ Sini, sini...

http://budakkampung39.blogspot.com/2011/05/sunah-sakura-tanya-best-ke-header-aku.html

http://solomolo.blogspot.com/2011/05/sunah-sakura-tanya-best-ke-header-aku.html

http://frameandlenses.blogspot.com/2011/05/sunah-sakura-tanya-best-ke-header-aku.html

http://www.duniafaris.com/segmen/sunah-sakura-tanya-best-ke-header-aku/

http://cekedismanis.blogspot.com/2011/05/sunah-sakura-tanya-best-ke-header-aku.html

http://www.adybudika.com/2011/05/sunah-sakura-tanya-best-ke-header-aku.html

http://mawarmawarputih.blogspot.com/2011/05/sunah-sakura-tanya-best-ke-header-aku.html

http://kebosanankehidupan.blogspot.com/2011/05/sunah-sakura-tanya-best-ke-header-aku.html

http://qasehsaifudin.blogspot.com/2011/05/sunah-sakura-tanya-best-ke-header-aku.html

http://heandsheloves.blogspot.com/2011/05/155-sunah-sakura-tanya-best-ke-header.html

http://aainaa4a.blogspot.com/2011/05/sunah-sakura-tanya-best-ke-header-aku.html

http://www.penulissenja.com/2011/05/sunah-sakura-tanya-best-ke-header-aku.html

http://platunkhaz.blogspot.com/2011/05/plan-no-151-sunah-sakura-tanya-best-ke.html

http://zaft3.blogspot.com/2011/05/sunah-sakura-tanya-best-ke-header-aku.html

http://farhanhanif.blogspot.com/2011/05/sunah-sakura-tanya-best-ke-header-aku.html

Asalkan tak kutuk sampai menangis sudahhh...

Ade lagi... Lepas ni sambung eks~ Gi kritik diorang dulu~


Saya Suka Header Ni...


Header DIA

Saya suka header ni, simple je. Tapi dia kata dia rasa berdosa dengan header ni... Erk! Nape eks? Dia nak cari sponsor header baru... Ade sape-sape nak designkan tak?

Update: Insya'Allah, dah ok dah... :)

Haa...yang lain, dah join ke segmen Best ke Header Aku? Rasa cam nak guna "aku" je lepas ni... Erk!


Best Ke Header Aku?


DAH TUTUP

Hurmmm...

Tiba-tiba nak buat segmen ni. Sebab tadi borak-borak dengan blogger kat UTM Bloggers, pasal satu contest tentang header tu. Tapi yang ni lain pulak. Hehehe... Saya nak buat macam ni, sape-sape yang join ni nanti, saya akan senaraikan link diorang, jadi kamu-kamu yang lain akan kritik habis-habisan header dia. Muahahaha~

Berminat tak? Eh, salah! Berani kena kritik tak??? Ape yang perlu kamu buat adalah...

1. Buat entri, tajuk : Sunah Sakura Tanya Best Ke Header Aku?

2. Tepek header Sunah Suka Sakura dot com dan linkkan ke entri ni.

Ini header SSS.com untuk ditepek
3. Tepek header blog kamu, dan nyatakan sape yang buat header blog kamu tu. Kalau taknak tepek header kamu pun takpe, sebab leh tengok kat atas... Hahaha~

4. Dah siap, paste url entri tu kat sini.

Tu jeee... Tutup? 4 petang.


Kenyang Sudah... Dah Baca Doa?


Doa selepas makan amek kat SINI

Alhamdulillah, kenyang makan sarapan pagi tadi? Dah baca doa lepas makan? Tak ingat? Takpe, baca alhamdulillah saje pun dah memadai. Tapi digalakkan juga untuk baca doa macam kat atas ni...

Kenapa digalakkan? Cuba tengok maksud tuuu... Dalam doa tu kita memuji Allah, sebab ape? Sebab segala yang baik tu datang dari Dia. Kalau Dia dah nak bagi, takde sape leh halang, dan ape-ape yang buruk yang dihalang olehNya daripada kena kat kita pun takde sape mampu buat kat kita.

Dengan membaca doa ni, mudah-mudahan kita akan terus dikurniakan rezeki yang melimpah-ruah tanpa putus sebab Allah dah janji orang yang bersyukur akan mendapat tambahan nikmat dariNya. Bukan saje rezeki kita yang makan makanan tu, tapi jugak sampai ke penghujung titik asal usul makanan yang kita makan. Sebab tu dalam doa ni digunakan kata ganti nama 'kami', doa kita tu untuk diri kita, tukang hidang makanan, tukang masak yang buat makanan, petani yang tanam padi, sayur-sayuran dan ternak ayam, nelayan yang tangkap ikan dan udang, pakcik yang buatkan reban ayam dan itik, pakcik yang buatkan bot dan sampan,  makcik yang buatkan air untuk pakcik, err...sampai hujung lahhh. Semuanya akan dapat berkat dari doa kita.

Mudah-mudahan dengan doa ni jugak, segala makanan tidak halal yang termasuk dalam mulut kita tanpa pengetahuan akan dimaafkan. Insya'Allah.

P/S: Mencari yang halal itu fardhu bagi setiap muslim.


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.