BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, May 28, 2011

Tanya Sama Hati...


Tanya sama hati apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra

Tanya sama hati pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpi mu
Masa berjauhan apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Uhuk uhuk! Terbatuk pulak baca post ni kat wall FB budak kecik comel NI daripada blogger NI. Ehem... Macam dah tak lama tuu... Moga dipermudahkan lah yeee urusan hantaran 8-20K tuuu. Ameeen...

Sori eks, takde update siang tadi. Sebab gi menjatuhkan diri bersama-sama motorsikal dan kereta. Sampai lebam-lebam dah badan ni. Balik tadi terus lelap. Bangun sekejap-sekejap, nampak ada miskol. Tapi tak larat, tido balik. Lepas tu terbangun lagi bila ada kol. Kali ni angkat. Suara mak kat hujung sana.

"Jatuh motor tadi."

Mak gelak. Hahahahahaha~ Kali ni saya boleh gelak bersama. Keh keh keh... Kelakor pulak dengar mak gelak kuat. Boleh pulak dia membebel kata, itulah... Dulu orang suh amek kete je, taknak.

"Ala mak, alang-alang... Baek amek dua-dua."

Padahal dalam hati dah rasa cam tak nak amekkkkkkkkk!!! Ggggrrrr! Mak pun pelik, bukan dulu pernah bawak motor ke??? Ye, pernah... Dan ade kisah lepas tu yang menyebabkan diri ni agak trauma naik motor, dan pernah saya masukkan dalam blog ni, tapi dah takdeee dah sekarang~~~ Hehehe. Soriii~ Kak Shida pernah baca kot~

Alhamdulillah kawan-kawan kat situ semua baik, semua bagi semangat. Huhuhu. Rasa terharu... Ade sorang adik ni kuat membebel, da bole jadi tenaga pengajar kot. Macam-macam dia pesan, adehhhh... Dia jugak yang tolong start enjin motor beberapa kali... Hahaha~ Teruk benar lah saya ni, sape suh tinggal lama????

Hurmmm... Masih menunggu gambar donat pelangi dari budak kecik kat atas tadi.

Kak Limah Mintak Undi...


Sape yang dah tau tentang Kak Limah yang curang tu, so ni la sambungannya. Sape tak tau lagi, ce klik SINI.

Lepas je Kak Limah ikot Fahrin Ashaari balik ke rumah, dia jadi bosan pulak. Sebab hari-hari Fahrin Ashaari asyik duk tengok benda segiempat kecik tu. Ala yang ada cahaya tuu... Kak Limah tak tau nama dia apa, tapi dia tengok dalam tu ada gambar Fahrin Ashaari besar gedabak...

Kak Limah hepi aje walaupun Fahrin Ashaari tak bape layan dia main enjit-enjit semut. Sebab Kak Limah suka tengok Fahrin Ashaari gembira ajeee mengadap benda segiempat kecik tu. Fahrin Ashaari bertambah-tambah gembira bila tengok cahaya kaler kuning keluar dari benda segiempat tu. Entah ape la yang digembirakan. Hari-hari jugak Kak Limah tengok Fahrin Ashaari duk picit-picit benda kaler kuning yang ada muka dia macam dalam gambar ni...

Kuning itu kan DiGi~

Sampai lah satu hari ni... Kak Limah tengok Fahrin Ashaari cam muram ajeee. Kak Limah gi la tanya Fahrin Ashaari. "Enjit-enjit semut, kenapa muka macam sakit perut...?"

"KAK LIMAH!!!! SAYA DAH JATUH!!!"

Kak Limah blurrr. Mana lah dia faham benda-benda ni. Tapi dia kesian tengok Fahrin Ashaari bersedih. Tak hepi aje rasanya. So, masa Fahrin Ashaari tengah tido, Kak Limah pun godek-godek benda segiempat kecik kuar cahaya tu. Kak Limah jumpa niii!!!

****

Memula ..klik SINI dulu .. Kemudian , pastikan muka aku terpacak kat situ ...

Ada ? OK... perhatikan kat bawah tu ..

image

Klik FACEBOOK tu dulu ..bila dah auto login tu , akan keluar begini ..

image

Masukkan huruf yang tertera di ruang CAPTCHA tu... ' ionfoci deviation ' , sebagai contoh .. kemudian klik VOTE .. tu jeeee... senang kan ? haaaaa ...

Tapi kena buat hari hari laa.. tak leh sekali sehari jer ... tinggal lagi 10 hari je untuk pencalonan TOP 3 ... huhu ... Amacam ? boleh tak undi aku ni ???
****

Kamu-kamu nampak ape yang Kak Limah nampak?

So, meh la kita undi~~~

Kak Limah tak paham ape-ape... Undi je lah...

Kak Limah pun mintak undi, takkan kamu taknak tolong Kak Limah??? Undilah SINI ngan SINI ye~~~ Terima kasih~ ^_^


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.