BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, June 7, 2011

Saya Rasa Blogger Ni... Bakal Jadi Macam Dia...


Dulu pernah masuk blog dia.

Mula-mula sekali tu je, lepas tu kali kedua, lepas tu ter'menghilang arah' kejap.

Tiba-tiba tak lama dulu, dari blog Iffah Afeefah, nampak dia. Teringat semula tentang dia. Dia pun tiba-tiba komen kat entri tentang Eh, Ustazah! Dia antara pembaca yang request topik 'hidayah'.

Masa tu, dia tak perasan entri Eh, Ustazah! : Hidayah yang dia request tu da publish. Dah agak lama, baru saya gitau dia kat ruang komen entri blog dia. Start dari tu... Dia pun rajin jenguk sini. Saya pun rajin jugak jenguk sana.

Bukan sebab nak balas komen semata-mata. Tapi sebab entri dia ada sesuatu. Ya, ada sesuatu yang menarik mengenai tulisannya. Ringkas, sempoi, simple, padat, berisi, santai... Santai... Yup! Santai...sama macam abang Ben Ashaari ~!

Bakal menjadi blogger seperti abang Ben Ashaari kah dia???

Mungkin, ameen... :)

Cuba tengok sendiri, kat SINI.


Khas Buat MO Yang Suka 7


Entri ini khas untuk blogger Muslimah Optimis~

Rasanya dulu dia pernah cakap...

Dia suka sangat nombor 7...

Dia pernah sebut dulu...

Allah telah menjadikan 7 lapisan langit
Allah menghias langit itu dengan 7 bintang
Allah telah menjadikan 7 lapisan bumi
Allah juga menghiasi bumi dengan 7 lautan
Allah juga menciptakan 7 surah yang panjang dalam al-Quran
Allah menciptakan 7 ayat pembuka kitab yang sentiasa diulang-ulang
Allah juga menciptakan manusia dengan 7 anggota badan yang utama
Allah menjadikan 7 hari dalam seminggu

Banyak benar rahsia angka 7 ni...

Dan kerana nombor 7, entri ni dibuat khas untuk MO...


Tadi dah dapat tangkap 77777 pageviews~

Terima kasih kepada kamu-kamu yang sudi bersama-sama sampai terhasilnya entri khas untuk MO ni~ Hehehe...

MO suke takkk????


Hanya Dengan Gambar Saje!


Terkagum kejap!

Pagi tadi (ni dah tengahari) masa blogwalking ke blog kawan-kawan, kak Lydia Miza ade promote satu blog ni. Dia kata blogger ni hanya menggunakan sekeping gambar dan sebaris ayat saje setiap hari dalam entri dia. Tapi dengan sekeping gambar dan sebaris ayat tu je, dia boleh tarik begitu ramai pembaca! 

Wahhhhh~ Saya pun klik nak tengok.

Gulp!!! Betullahhhhhhhh!

Dia guna self-potrait photo dalam entri dia setiap hari. Then, photo dia takdelah photo yang gedik-gedik tuuuuu. Dia lelaki, bakpe nak gedik-gedik, kannn? Hehehe... Lagipunnnn... Umur dia da 42 tahun! Haaa... Berblog pulak start dari umur 40 tahun~ Otai jugak lah niii~

Dalam setiap gambar dia ada sesuatu yang dia sampaikan... Nak tengok sendiri? Pi terjah blog dia kat SINI yeee~


Oh, Sedapnya!


Salam dan selamat pagi~

Weehuuuuuu~~~

Hari ni gi lab, bawak bekal~ ^_^

Pagi-pagi dah siapkan proses potong-memotong Kek Batek Horlick Coffee kak ila yang dibuat semalam. Resepinya, tak tulis, sama je cam Kek Batek Horlick tu, tukar biskut jeee... Guna biskut marie yang perisa coffee~


Lepas tu ade Kek Lapis M&M (nama baru PCM bagi), ade roti bakar dengan baked bean... Dannnnnnnnnnnnnnn, ade Kek Batek Nesloo Berchip Coklat~~~ Sedapppppppp!!!! Pandai orang tu buat~~~ Sape nakkkk???? :p


Macam Best Jeee...


Sangat bestttt!

Siyes!!!

Takde yang lagi best dari tuuu...

Masa-masa macam ni...

Bila idea da kering...

Dah tak tau nak up entri pasal ape...

Blogwalking pulak tak bape best sebab broadband lembab...

Maka...

Macam best ajeeee....

.

.

.

.

.

sleeping by *Coffee-Monster on deviantART

...kalo kite tido sekarang...

Selamat malam semua~~~ :D

P/S: Jangan lupa undi PCM kat SINI dan PCB kat SINI. :p


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.