BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, June 14, 2011

Bahaya Memendam Perasaan!


Hahaha... Okie, okie...

Tak kisahlah kamu lahir bulan mana ye. Itu just pemerhatian...

Sebab diorang ni pun mengaku sama macam tu...

Gadis Melayu

Cik Pulau

Dua-dua blogger kat atas ni adalah kembar saya tak sama tahun. Hehehe... Jadi, tak mustahil lah sama kannn?

Yang lahir bulan lain tu pulak...dan rasa ada macam sama-sama tu, kamu-kamu rasa ok ke dengan sifat cam ni?

Ada komen-komen dan pandangan menarik dalam entri tadi tu...

Kei Seichi

Kak Mas Saari

AJ

Orang lain mudah ambil kesempatan ke atas orang macam ni? Sebab dia jenis yang tak kisah disusahkan ye? Tapi jangan lupa, setiap orang ada tahap kesabaran dia. Sebab saya pernah tengok seorang sahabat yang sangat tidak kisah membantu orang lain (kerana dia tak mampu menolak walaupun dia sendiri sangat sibuk), lama-lama dia jadi tak tahan dah...dan mula berusaha untuk menolak mana yang dia tak mampu.

Sifat memendam perasaan berbahaya kepada empunya badan. Boleh makan dalam dan boleh sebabkan sakit jiwa. Erk! Ehehe... Alhamdulillah, setakat ni tak de mental illness lagi. Tapiiiiiiiiii! Sangat betul ape yang dikata tu. Orang yang suke memendam ni, tak mustahil akan dapat tekanan melampau kalau simpan lama-lama sangat sorang-sorang.

So, penyelesaiannya? Cari orang untuk luahkan. Saya baru perasan, kadang-kadang saya luahkan juga bila da tak terbendung. Tapi dengan sahabat-sahabat yang rapat dengan kita la, yang boleh kita percaya. Ape guna sahabat kalau tak meminjamkan bahu dan telinga kan? :) 


Tak Suka Susahkan Orang Lain


Tak suka menyusahkan orang lain, tapi tak kisah disusahkan.

Sape jenis yang sama macam ni?

Sape lahir bulan Julai? Angkat tangan!

Hehehe... Sebenarnya menurut Dato' Fadzillah Kamsah, orang lahir bulan Julai ni macam tu lah.

Saya rasa macam ada betulnya. Saya jenis yang tak berapa suka nak susahkan orang lain. Tak suka menyebabkan orang lain susah hati jugak. Tapi tak kisah kalau saya disusahkan.

Sebab tu lah, saya sangat tak senang hati buat orang lain terasa dengan saya, terkecik hati atau ape pun. Tapi kalau saya yang terasa hati or terguris ke ape ke, saya selalu pendam je sorang-sorang. Biar saya pujuk perasaan sendiri jee~ Sampai nak pecah kepala otak pun takpe lah, asalkan orang lain tak disusahkan. Erkkk!

Sape macam saya jugak?


Kerana Rasa Itu...


Langit tinggi, jauhnya dari bumi yang kupijak, mampukah aku gapai... [gambar Google]

Jemari tidak pandai menulis...
Tidak juga pandai berbahasa indah...
Cukup sekadar mahu meminta...
Agar Dia teguhkan rasa...
Yang telah lama kukuh di hati...

-kerana rasa ini tidak akan berakhir-


Tips: Kenapa Floating Widget Tu Tak Best?


Tau tak floating widget ni macam mana?

Yang macam tu tuuuu... Macam iklan nuffnang yang jenis float kat tepi, yang sentiasa ada walopun kita scroll ke atas ke bawah.

Macam jugak widget kat bawah niiii....


Nampak Upin tu? Nampak burung tu?

Kat mana dia duduk?

Atas kotak follower... Nasib bek boleh klik lagi button 'Ikut' tu. Huhuhu... Kasihanilah pembaca-pembaca yang guna netbook yang berskrin kecik. Bila ada begitu banyak floating widget dalam blog kamu, bukan setakat kotak follower dan shoutbox tu, malah entri kamu juga mungkin terlindung dari sudut pandang yang selesa. Sampai terjenguk-jenguk nak baca post yang tertutup oleh floating widget ni. Berat pun ye jugak...

Maka, sebab tu lah floating widget tu tak best... Hehehe... Jadi, boleh lah remove floating widget ni atau ubah ke sidebar sahaja... Masih cantik blog kamu... Orang lain pun suke datang lagi lepas ni... :)


BEN ASHAARI : 5 BLOG PILIHAN HATI



Dulu pernah buat macam yang abang Ben cakap dalam entri tu, tapi nak buat lagi... Hehehe... So, 5 blog pilihan hati setakat ini...

Sebab banyak cerita best dari blog dia... Suka baca entri-entri dia yang telus. Direct to the point, ringkas dan padat.

Tu diaaa... Blog baru kot masuk list sebab sebelum ni takdeee... Suka baca, sempoi saje.

Pernah terjah? Ya, blog yang agak jiwa-jiwa, tapi hati ni rasa sangat damai baca tulisan dia. Selalu jenguk, tapi jarang komen. :)

Dari dulu sampai sekarang... Suka baca entri dia... Pun sejuk hati aje... :)

Wajib lah kan...kan jiran tuuuu...

Banyak lagi blog lain yang jadi pilihan hati, yang mana saya selalu terjah tu... Pun saya suka~ Sebab ape? Sebab blog tak berat, template simple (kadang-kadang saya rasa sesak nafas je dengan kaler yang dipilih...maaf... T_T) entri menarik, tak perlu klik Read More, err... Dah, masuk bab lain dah ni... Okehhhh, nak join klik header abang Ben tu ye...


Laman Web Kerajaan Malaysia Bakal Diserang???


Dapat link dari group blogger kat FB kat SINI.

Kumpulan yang menggelarkan diri diorang Anonymous ni katanya akan menyerang web kerajaan pada jam 7.30 malam GMT hari Rabu (3.30 pagi hari Khamis waktu Malaysia) dan menamakan projek ni sebagai "Operation Malaysia."



"Greetings, Malaysia, We have seen the censorship taken by the Malaysian government, blocking sites like The Pirate Bay, and WikiLeaks. Malaysia is one of the world's strictest governments, even blocking out movies, and television shows. These acts of censorship are inexcusable. You are taking away a basic human right. The internet is here for freedom, without fear of government interference. Do not think that no one else notices. Your structured government has done the talking, and we hear loud and clear. Let this be an announcement to all your people. This is a sign, a warning, and an opportunity to listen to ideas above your own. In a way you are being stubborn. But how will this help anyone or your country. We fear that if you make further decisions to take away human freedom. We are obligated to act fast and have no mercy. For rules were meant to be broken. And corruption was meant to be washed away and forgiven. Now we will wash your corruption away so be prepared. Take this as a favor."

Betul ke perkara ni? Kalau tak betul, takkan The Star sesuka hati nak publish berita ni? Anonymous ni da banyak hack web kerajaan kat negara lain gak ni... Klik SINI kalo nak tau lebih lanjut...

[UPDATE]: Jenguk SINI untuk interview dengan kumpulan Anonymous oleh Epoch Times.

Hurmmm... Kita tunggu dan lihat ye Khamis ni...


GA PERTAMA PUTERI KATEK


Klik penyu untuk join...

3 entri terbaik sepanjang berblog...? Tak pasti yang mana, mungkin yang kat bawah ni...


Bila belek-belek entri lama, terjumpa pulak entri ni...


Nak baca entri pelbagai versi dalam satu entri?


Jemput baca sekali... :)

LIFE IS TOO SHORT TO BE UNHAPPY!!


Masih Jauh...


u n d e r t o w by ~bmjones on deviantART

Perjalanan ini masih panjang
Penghujungnya juga masih belum pasti
Hanya langkah kaki yang terus berjalan
Akan sampai ke destinasi akhir...

P/S: Maaf kerana tiada update untuk kamu...


Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (21) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.